Všichni

72 7 0
                                    

Wernera
Nenechám to tak. To ne. On zaplatí za to, co udělal a bude trpět stejně, jako jsem trpěla já, když za mnou přišel se slovy, že je Werdorb mrtvý.

Chci, aby zažil mou bolest. Chci, aby se mu celé tělo stahovalo a on řval bolestí. Nepřeji si nic jiného, než vidět ho mrtvého.

,,Takže, plán je všem jasný?" otáži se a pohlédnu do očí každému tvorovi u jezera.

Můj výlet s Werdorbem se trochu protáhl. Už se rozednívá a my jsem dorazili teprve před chvílí. Celou dobu jsme seděli a vyprávěli si, co se za tu dobu událo. Werdorb mi dlouho povídal o Tajgovi, o svých přátelích a taky o místech, která nevštívil. Myslím si, že až tohle všechno skončí, vydám se na cestu a projdu všechna místa, o kterých mi řek

,,Jsi si jistá, Wernero?" zeptá se Hvězda, ale už teď ji musí být jasné, že tak jistá jako teď jsem si ještě nikdy v životě nebyla.

,,Naprosto. Najdeme Tajgu a ukončíme tuhle nechutnou krvelačnou válku jednou provždy. Eldest už nám vládnout nebude, Hvězdo. Už ne. A Terdos konečně pozná něco jiného než jemné zacházení." Otočím se na Werdorba.,,Provrtám mu dráp hlavou, to ti slibuji."

Usměje se.,,S tím počítám."

Úsměv mu oplatím a potom pohledem plným radosti zaplavím i Pegasuse, který po celou dobu našeho rozhovoru stál a mlčel.

,,Rád bych si s vámi ještě povídal, ale musím jít. Je potřeba najít jednorožce, kteří půjdou s námi," prohlásí Monty a má se k odchodu.

,,Cože?" zarazím ho.

Otočí se a nadhodí nechápavý výraz. Zřejmě mi nerozumí stejně, jako já jemu.

,,Jaké jednorožce chceš hledat?"

,,No přece ty, kteří se připojí k nám. Jestli sis myslela, že tě necháme jít samotnou, tak se sakra plateš. Výpravu za Tajgou bych si v životě nenechal ujít, nehledě na to, že brzy urveš hlavy pár drakům a u toho musím být. Takže jdu s tebou."

,,Já taky," přidá se Pegasus a jeho roh zasvítí zářivěji než kdy předtím.

,,Se mnou počítej," přisadé si Hvězda.

,,Takže jsme domluveni. Dnes při západu slunce tady?" navrhne Werdorb.

,,Určitě," řeknu a vychrlím do vzduchu proud žhavé vody.

Jednorožci odcházejí a mně nezbývá nic jiného, než si pořádně nabrousit drápy a na chvilku usnout, protože další dny budou tak strašně hektické, že spánek bude až na posledním místě.

A tak si s Werdorbem lehneme vedle sebe a svými obrovitými těly chráníme les plný našich přátel před hrozícím nebezpečím.

Západ slunce

,,Připraveni?" chce vědět Monty, ale nedočká se odpovědi. Všichni stojí jako zařezaní.

Naše pátrací četa vypadá asi takhle: Já, Werdorb, Monty, Pegasus, Hvězda, Třpytka a Blesk. Třpytku a Bleska sice vůbec neznám, ale Monty mě ujistil o tom, že vzít je s sebou je dobrá volba.

,,Takže jsme všichni?" prohodím jakoby mimochodem. Někdo tady totiž chybí a mně nejde do hlavy, že by ji Monty nepožádal o pomoc.

,,Ne, to tedy nejste," ozve se kousek od nás ledově klidný hlas a my se všichni polekaně otočíme.

Já věděla, že nejsme všichni.

Artemis, už přeměněná ve své pegaso - jednorožčí podobě kráčí k nám a oči jí žhnou jako rozpálené uhlíky. Roh jí září a svayl má zeťaté. Jestli vztekem, nebo adrenalinem, nedokáži říct.

,,Jestli jste si mysleli, že mě tady necháte, tak vás asi zklamu. Mně se tak rychle nezbavíte." Její ďábelský úsměv protne všudyřítomnou temnotu.

,,To by nás ani nenapadlo, neboj se," usměji se a mrknu na ni. Artemis se mi líbí. Je to fajn společnice a při boji je stejně nelítostná jako mnoho dračích válečníků.

,,To jsem ráda." Úsměv mi oplatí a připojí se k naší malé skupince.

..A kdo je probůh tohle?" ozve se Werdorb při pohledu na její roh a křídla.

,,To je Artemis, bratře," odpovím, jako kdyby byla kombinace křídel a rohu naprosto běžná.

,,Bratře?" nechápe Artemis a projede Werdorba pohledem.

,,To je na dlouhé povídání," potřásnu hlavou a potom se zase podívám po ostatních.

,,Takže, teď už jsme všichni?"

Na odpověď ani čekat nemusím.

Ano, jsme všichni.

Po extrémně dlouhé době jsem si sedla a napsala kapitolu k tomuhle příběhu. Popravdě, myslím si, že by mohla být i lepší, ale víc ze sebe dnes už něvyplodím a jsem ráda, že se mi povedlo napsat alespoň něco.

Mám takovou menší prosbu: Na mém profilu je příběh s názvem Lisi - Cesta legendy. Je to o dostihových koních a jejich jezdcích, přičemž hlavní postavou je Ben Starling, dostihový jezdec. Myslíte si, že by jste se na něj mohi podívat a napsat mi na něj zpětnou vazbu? Moc by mi to pomohlo, protože opravdu nevím, co dělám špatně (nikdo to nečte). Budu moc ráda za jekékoliv ohlasy.

Mějte se krásně!

Sabinka2003

Poslední jednorožecWhere stories live. Discover now