Spojení

83 7 2
                                    

Wernera
Ten jednorožec na to přišel. Ani jsem nedoufala že by byl ještě schopný zapojit všechny své mozkové buňky a něco vymyslet. A podívejme.

Je zvláštní, jak jeden druhého podceňujeme. Nevěříme si. Každý si myslí, že má pravdu a za žádnou cenu nechce slyšet názor ostatních.

,,Tohle je strašně riskantní. Hadi nás na své území nikdy nepustí, zvlášť když si to Tajga nepřeje," poznamená Monty, když mu Pegasus přednese svůj plán.

,,Proč? Ještě jsme to ani nezkusili," brání se Pegasus.

,,A taky to zkoušet nebudeme. Nevíš, jaké mají zbraně," zavrtí vůdce stáda hlavou a celou debatu tím ukončí.

Povzdechnu si. Své názory si ti dva vyměňují celý den. A mně už s nimi dochází trpělivost.

,,Ale-" začne Pegasus zase.

Přeruším ho mocným zařváním.,,Stop!" vykřiknu a postavím se před celou skupinu, aby mi všichni věnovali pozornost.

,,Hádáte se jako starý vlci," zavrčím a vycením zuby. Ocasem mlátím ve vzduchu ze strany na stranu.

,,A ty snad máš nápad?" oplatí mi to Monty stejným tónem.

,,Samozřejmě," odesknu.,,Možná bych ti ho i řekla, to bys ale musel zavřít klapačku a poslouchat."

Nadechnu se, abych zmírnila svůj hněv.

,,Je blbost dostávat se k nim násilím a bez upozornění. Akorát bychom vyvolali válku. Měli bychom se s nimi spojit zvenku a v klidu," řeknu.

,,Tak to jsem zvědavý, jak to chceš udělat," podotkne Monty stále nakvašeně.

Zlostí z nozder vypustím obláček páry a stoupnu si přímo před něj. Oči mi žhnou a voda ve mně vře, moje pocity jsou silné a chtějí ven.

,,Wernero, uklidni se," pronese chlácholivě Werdorb. Jeho slova mě jindy uklidní, dnes mi však nepomohou. Monty přestřelil, ani já nemám tak silné nervy.

Ignoruji svého bratra a probodnu Montyho pohledem.

,,Zapomínáš, s kým mluvíš, Monty," řeknu.,,Já jsem mnohem silnější, než většina bytostí na Zemi. Podceňovat mě je ztráta času."

Monty zananbeně skloní hlavu.,,Nepodceňuji tě, Wernero."

,,Hele, přestaňte. Tohle nikam nevede. Hlavní je rozhodnout, co budeme dělat dál," vloží se do našeho rozhovoru Hvězda.,,Wernera má nápad, tak si ji vyslechněte."

Její krátký proslov udělá dojem na všechny členy naší výpravy. Všichni jsou potichu, nikdo se neodvažuje vznést jakoukoliv námitku. Musím říct, že na mě udělala dojem. Už dlouho vím, že má na ostatní jednorožce vliv, nikdy mě však nenapadlo, že pod tíhou jejích slov zmlkne i Monty. Vůdce stáda je přece ten, kdo má poslední slovo a o všem rozhoduje, ne? Avšak, v případě Montyho stáda to zřejmě neplatí. Tady mají velkou váhu Hvězdina slova, jako kdyby to byla ona, kdo celou skupinu vede.

,,Díky, Hvězdo," usměji se.

,,Nemáš za co, Wernero," mrkne a pohodí hlavou. Dlouhá hříva jí při tom poletuje okolo ušlechtilé hlavy. Tuhle eleganci jsem jednorožcům vždycky záviděla. Já taková být naumím, přestože mi všichni říkají, že ve vzduchu tančím. Jednorožcům a fénixům se nikdy nevyrovnám.

Poslední jednorožecKde žijí příběhy. Začni objevovat