62. kapitola - Egyptská historie

646 80 9
                                    

Přistoupili jsme k pyramidě a já stála vzadu. Chtěla jsem mít co největší odstup od Kierana. Nehodlala jsem být v jeho těsné blízkosti po tom, co jsem mu málem řekla své menší tajemství, které v sobě dusím už nějakou dobu.

,,Lior!" zaslechla jsem volání. Rychle jsem se otočila za sebe, ale nikdo tam nestál. Nadzvedla jsem tázavě obočí a v tu chvíli projel mým tělem nepředstavitelný chlad. Pokrčila jsem nad tím ledabyle rameny a zaposlouchala se do rozhovoru Eileen a Kierana.

,,Musíme dovnitř," usoudila Leen. Neměla jsem nic proti. Venku bylo horko a žádné jiné východisko než vstup do pyramidy jsem neviděla. Navíc, nechtěla jsem trávit čas s tím podivným mrazením v zádech. Leen se rozešla, ale Kieran ji zadržel položením své dlaně na její pravé rameno. ,,Co?!" vyštěkla.

,,Zbláznila ses?! Uvědomuješ si, co se říká o starých hrobkách v kouzelnickém světě?" propaloval ji vraždícím pohledem, jako by mezi nimi panovala oční bitva. Založila jsem si ruce na hrudi a čekala, co z nich vypadne. Nic jsem o žádných legendách o hrobkách neslyšela, tak mě to patřičně zaujalo.

,,Nebuď jako malý, bratře. Jsou to jen báchorky," mávla nad tím Leen nakonec rukou a popošla o krok dopředu, ale Kieran ji strhl zpět.

,,A co když ne? Co když se hrneme přímo do náruče neklidných nemrtvých, kteří čekají až nám vysají duši z těla a odsoudí nás k nekonečnému bloudění ve tmě?!"nakrčil čelo a já to se zachmuřila.

,,O čem to mluvíš?" protnula jsem jejich tichou válku.

,,Přehání. Nic se nám nemůže stát!" bránila se Leen, ale hlas jí postupně slábl, až se na konci vytratil.

,,Jak jsi myslel to s těmi nemrtvými?" otočila jsem se na Kierana a srdce mi přitom vynechalo nejméně jeden úděr. Byl nádherný. Ty jeho oči a plné srdcovité rt...rychle jsem pokroutila hlavou a chtěla si vrazit pořádnou facku, ale nakonec jsem od toho upustila.

,,V kouzelnickém světě se berou pyramidy jako špatné znamení. Již za dob starověkého Egypta se rychle šířil náš druh, ale prý byl od nás velice odlišný. Naši předci si prý velice libovali v různých kletbách a prokletí. Nějaké bolestivé kletby prý vytvořili oni, ale to odbočuji od tématu. Každopádně, jeden velmi zlý černokněžník označovaný jako Mortem vypomáhal při stavbě jedné z mnoha pyramid. Snažil se dělníkům co nejvíc stížit práci, aby se faraon naštval a nastalo velké krveprolití. Jednalo se o nějaký závod s časem a oni museli dodržet lhůtu. Nakonec se jim povedlo dodržet podmínky a položit poslední kámen přesně v dobu vypršení. Morta to rozhněvalo a jeho hněv se podepsal na mnoha životech. Proměnil je v živoucí mumie, které se potulují v tajných prostorách oné pyramidy. Nikdo však neví, o kterou se přesně jedná," vysvětlil mi Kieran a já se ušklíbla, i když se to v tuto chvíli nehodilo.

,,Tak to při našem štěstí bude tahle pyramida. Ale Leen má pravdu. Musíme jít dál. Dochází nám čas," pokývala jsem hlavou a sama se nekontrolovatelně rozběhla do útrob temných a chladných chodeb, v kterých profukoval vítr, což bylo zvláštní vzhledem k venkovnímu počasí. Proběhla jsem několik chodeb a počkala na přátele, kteří mě po chvilce dohnali.

,,Jsi normální?! Víš, co se mohlo stát?!" vyjekl okamžitě Kieran. Efektivně jsem zadupala na jednu dlaždici pod mýma nohama.

,,Vidíš? Nic se nesta-" nestihla jsem to doříct, protože zem pod mou maličkostí najednou zmizela a já propadala do hluboké tmy. S jekotem jsem hleděla, jak se díra v podlaze zacelovala a já zůstala sama v nekončící beznaději.

*****************

Aloha, lidi :)

vítám vás u nové kopitoly Doteku smrti, který nevyšel od 10. prosince. Konečně se mi jakžtakž povedlo zbavit mého bloku, ze kterého jsem se vypsala díky ffce na Percyho Jacksona - a tu asi nikdy nevydám, ale uvidíme :D Mimochodem, mohu jen vřele doporučit tuto knižní serii, je opravdu mega ♥

jak už jste si u mě mohli zvyknout, ráda píšu ff s tím, že do nich přidám vlastní myšlenku a nápad, kterým to okořením:) tomu tak bylo i v dnešní kapitole, kde jsem přidala jednoho egyptského černokněžníka Morta,co říkáte na kousek dějepisu v příběhu? :D jak celkově na vás působí tento námět? :)

A poslední otázka, co se podle vás stane po rozdělení našeho tria? :c

to je pro dnešek vše:) doufám, že mi mou menší pauzu prominete a že jste na tento příběh úplně nezanevřeli:) užijte si čtení :)

mějte se krásně a skládejte básně ♥

lovuju vás ♥

-Katy

Dotek smrti [HP FF]✔Where stories live. Discover now