57. kapitola - Řád Mágů smrti

903 90 13
                                    

Společně s Kieranem jsme došli k velkému temnému domu, který byl ze všech stran obrostlý různým plevelem. Nakrčila jsem obočí. Působilo to zde poměrně nepřátelskou atmosférou. Nejradši bych se otočila na patě a utekla pryč. Někdy si říkám, že se nedokážu rozhodnout správně. Co když je tohle moje další chybné rozhodnutí, kterého budu později litovat?

,,Nad čím přemýšlíš?" prolomil tíživé ticho Kieran a upřel na mě své tmavé oči. Povzdechla jsem si a vjela si rukou do vlasů.

,,Nad ničím," pokrčila jsem rameny a chtěla vykročit vpřed, ale zarazila mě Kieranova ruka na mém rameni.

,,Dobře, nechám to být. Ale Lior, Hadar vždy pozná, když mu někdo lže. Nezkoušej to. Nemuselo by to dobře dopadnout a není radno si s Hadarem zahrávat, ano?" zahleděl se mi zpříma do očí a já na sucho polkla. Nakonec jsem přikývla na znamení souhlasu. ,,Tak dobrá, jdeme, ať na nás dlouho nečekají," pobídl mě a společně jsme vyšli vpřed bok po boku.

***

Stáli jsme uprostřed temné místnosti a vyčkávali. Nebylo divu, že zde nebyla ani špetka světla, protože okna byla zatažena nepropustnými závěsy. Mé nitro pohlcovala nervozita, a proto jsem si neustále hryzala do spodního rtu. Doufala jsem, že se aspoň trochu uklidním.

Vstupní dveře se rozrazily a dovnitř vstoupil vysoký tmavovlasý muž s neoholeným knírkem. Působil děsivým dojmem a já vytřeštila oči. Tohle má být onen obývaný Hadar?! Na sucho jsem polkla. Vedle něj kráčela osoba, kterou jsem za žádných okolností nečekala.

,,Leen?" dostala jsem ze sebe přiškrceně. Vypadala úplně jinak. Měla na sobě oblečené dlouhé černé šaty, které sahaly až po zem. Přes ramena měla přehozený hábit stejné barvy. Vypadala nádherně. Věnovala mi úsměv, ale nevypustila ze sebe ani jedno slovo.

,,Ty musíš být Lior Tauri Peverell. Mé jméno je Hadar Ori," přistoupil ke mně chladně vyhlížející muž a natáhl ke mně ruku. Strnule jsem na něj hleděla a neměla se k žádnému pohybu. Kieran do mě šťouchl, abych se vzapamatovala. Konečně jsem donutila svou ruku k pohybu a potřásla si s ním.

,,Těší mě," pípla jsem tiše. Hadar ve mně vzbuzoval notnou dávku autority a respektu. Už jen jeho pohled mluvil za to, že bych si s ním neměla zahrávat. Hadar pouze kývl hlavou a pevně mi stiskl ruku. 

,,Mě také," zamumlal a zase se odtáhl. Ustoupila jsem dozadu vedle Kierana. Cítila jsem se vedle něj v bezpečí. Neměla jsem z Hadara příliš dobrý pocit.

,,Kierane, doufám, že ses postaral o Brumbála a nebude dělat již žádné větší problémy," stočil svou pozornost na Kierana, ale poté si něco uvědomil. ,,Eileen, odvěď Lior do jejího pokoje a pomoz jí se zabydlet. Chceme přeci, aby se zde cítila jako doma," pokýval hlavou směrem k Leen a ona poslušně přitakala.

,,Tak pojď," přicupitala ke mně a popadla mě kolem ramen. Naposledy jsem se pootočila na Kierana, který mi věnoval povzbudivý úsměv a potom společně s Hadarem odešel někam pryč. Zajímalo mě, co po něm Hadar chce. Neměla jsem z něho příliš dobrý pocit. Povzdechla jsem si. ,,Neboj se. Bude se ti tady určitě líbit," mrkla na mě Leen s úsměvem.

,,To doufám,"

*************

Aloha, lidi :)

vítám vás u dnešní kapitoly, kde se Lior poprvé setkává s vůdcem řádu - Hadarem Orim :) jeho představitele máte nahoře v podobě gifu pro lepší představu :)

myslíte si, že se Lior zachovala správně nebo učinila největší chybu v jejím mladém životě? :c

to je pro dnešek vše :)

mějte se krásně a skládejte básně ♥

lovuju vás ♥

-Katy

Dotek smrti [HP FF]✔Where stories live. Discover now