27. kapitola - Lítost není "in"

1.2K 107 31
                                    

Prosím, přečtěte si oznam na konci :)

*****************

Seděla jsem společně s Leen a Kie v knihovně. Pozvali si mě na takový "čajový dýchánek". Aspoň tak to nazvala Leen, když mě sem táhla. Radši jsem se na nic nevyptávala. Leen mi poslední dobou připadala zvláštní. Jako by se něčeho obávala, a proto se chovala hůř než obvykle. Neušlo mi, že to samé platilo i u Kie, ale u něj to nebylo tak znatelné. Kouzelník, který se s ním normálně nebavil, by tu změnu v jeho chování nepoznal. Ale já si toho všimla až moc dobře.

,,Tak, abychom si to ujasnily, mrzimorko. V sobotu půjdeme společně do Prasinek a vybereme ti nějaké pěkné šaty. Je pondělí, takže věřím, že si stihneš zrušit všechny plány na ten den," mrkla na mě a "ne" nebrala jako odpověď. Kie se na ni nevěřícně podíval, očividně mu už lezla na nervy.

,,Brzdi, sestro. Nemyslíš, že by se měla Lior rozhodnout sama?" vyjel na ni Kie bez okolků. Nadzvedla jsem tázavě obočí. Opravdu se tady musí kočkovat? Pokroutila jsem nad nimi nevěřícně hlavou.

,,To je v pohodě, Kie," položila jsem svou malou dlaň na tu jeho a on se na mě nejistě usmál. Leen mu luskla těsně před obličejem, aby se vzpamatoval. Rychle pokroutil hlavou a nevěřícně se na ni podíval.

,,Mrzimorka se chtěla změnit, tak mi do toho laskavě nekecej, protože přišla za mnou a ne za tebou! Takže mazej!" zasyčela na něj nevraživě a rukou ukázala, ať zmizí co nejdřív. On na ni hodil pouze otrávený pohled, sbalil si své věci a rychle odešel. Neříkala jsem snad, že je drsnější než obvykle? Něco ji trápí. To poznám i já, přestože ji neznám příliš dlouho.

,,Už dlouho jsme nepokračovali v mé změně," prolomila jsem hrobové ticho, které mezi námi nastalo. Leen se rozhlédla kolem sebe a poté její pohled zakotvil na houfu havraspárských studentek.

,,Máš pravdu. A proto si teď vyzkoušíš, jak nelidsky se správný zmijozel chová," ďábelsky na mě mrkla a zvedla se od stolu. Následovala jsem ji. Rozešla se směrem k havraspárským a já vykulila oči, když jedné z nich vyhodila knihy z rukou. To snad nemyslí vážně. Pobídla mě, abych přišla k ní. Chvíli jsem se zdráhala. To snad nemyslí vážně. Chudery se na ni vyděšeně koukaly. Na sucho jsem polkla.

Leen po mně hodila nevraživý pohled a mně bylo jasné, že budu muset jít za ní, nebo budu mít pořádný průšvih. Chtě nechtě jsem se rozešla směrem k ní. V duchu jsem se proklínala za to, že jsem ji požádala o pomoc.

Havraspárka se již skláněla pro knihy, ale bych se tam nesměla přihnat já jako uragán a odkoupnout ty knihy daleko od ní. Bylo mi ze sebe tak špatně. Zděšeně na mě hleděla a já měla sto chutí si jednu vrazit za to, co jsem provedla. Jsem strašně pitomá! Jak jsem se mohla zaplést se Zmijozelem? Měla jsem zůstat jako křen u Pobertů...tohle by se potom nikdy nestalo...

,,Pche, podívej se na tu spodinu, Lior!" poukázala na ně a nadřazeně si odfrkla Lior. Chtěla jsem jí na to odseknout a zastat se jich, ale nedala mi příležitost. ,,Pamatuj si, že takhle nechceš nikdy dopadnout! Stát se jednou z těch ubožaček!" křikla po mně a dívky se raději rozutekly pryč. V ten moment mi jich bylo strašně líto. Byla jsem zrůda...

*************

Aloha, lidi :)

máme tady novou kapitolu a hádejte, kdo včera dostal cover na pokračování? :D ♥

máme tady novou kapitolu a hádejte, kdo včera dostal cover na pokračování? :D ♥

Oops! This image does not follow our content guidelines. To continue publishing, please remove it or upload a different image.

za tento dokonalý skvost děkuju moc jedné úžasné autorce ♥♥♥Polyuretan

NO A SAMOZŘEJMĚ SE NĚKTERÝM ZALÍBILO, JAK JSOU COVERY PODLE BAREV KOLEJÍ A JSEM PŘEMLOUVÁNA K TOMU, ABY TO BYLA ČTYŘDÍLNÁ SÉRIE...PROTO SE VÁS PTÁM? MĚLO BY TO CENU, NEBO JE LEPŠÍ SKONČIT NA DVOU ČÁSTECH? ČETLI BYSTE ČTYŘI DÍLY? :)

dále mám na vás jednu záludnou otázečku, myslíte si, že Lior ještě vydrží s Leen, nebo ji pošle k ledu? :) piště své tipy do komentů O:)

to je pro dnešek vše :)

mějte se krásně a skládejte básně ♥

lovuju vás ♥

-Katy

Dotek smrti [HP FF]✔Where stories live. Discover now