✦ 29. kapitola - Falošné rande z minulosti ✦

1.9K 218 6
                                    

Starry nastúpila k Joshuovi do auta a vzápätí vyrazili. Previezli sa mestom a vošli do podzemného parkoviska v budove, ktorú nepoznala. Starry sedela na sedadle spolujazdca a nervózne vyzerala von oknom. Nikde nebolo vidno žiadne auto. Ani nohy. Obzrela sa naspäť.

Joshua nervózne hladkal volant.

Vyzeral príťažlivo, ale to nebolo nič nezvyčajné. Každý človek, ktorý pracoval v šoubiznise, musel vyzerať aspoň trocha sympaticky, pokiaľ nepatril medzi komikov. Premýšľala nad tým, koľkým hviezdam z agentúry prerobili pomocou operácie výzor podľa súčasného trendu. Predpokladala, že Rebecca nebola jediná.

Kým Seung-Woo vyzeral mužsky príťažlivo, Noah mal zase až neprirodzene krásnu symetrickú tvár. Možno by niektorí povedali, že dokonca až zženštilú, nebyť ostrej čeľuste. Joshua bol ich rovesník, na prvý pohľad vyzeral rezervovane, možno chladno, ale v jeho očiach mohla vidieť čosi divoké. Pripomínalo jej to lesnú zver. Majestátnu, možno troška plachú, ale stále mocnú.

Starry nerozumela tomu, ako by vôbec niekto mohol prísť s tým, že je gay.

Mala tým na mysli... ako vyzerajú vlastne takí chlapci? Majú tenký hlas? Alebo záľubu v kozmetike? To boli totálne hlúposti. Keď sa podľa toho chcela riadiť, myslela si, že Emile je jeden z nich. Napokon vysvitlo, že sa veľmi mýlila.

Neďaleko zastalo nejaké auto. Krátko na nich bliklo svetlami a Joshua pochopil. Bol to spomínaný fotograf.

„Poďme, nech to máme čím skôr z krku," zafučal.

„Dobre," odpovedala mu Starry.

Znervóznela.

Teraz sa akože pobozkajú? A ako? Ako dlho? Ako zistia, či už stihol urobiť všetky snímky, čo potrebuje? A čo, ak to je niekto iný? A čo si pomyslia ďalší ľudia, keď ju tu s ním nachytajú?

Keď nastúpila do tejto agentúry, musela sa rozísť s Adamom a nemať žiadny vzťah. Hoci Bruno jej na moment pomotal hlavu, mala pocit, že už konečne nadobudla stratenú rovnováhu a urobila si poriadok vo svojom vnútri. Seung-Woo bol pre ňu dôležitý, ale nemali dostatok času na to, aby sa poriadne stretávali. A tak jej to vyhovovalo.

A tu teraz, jej sám riaditeľ prostredníctvom Marca nakázal, aby predstierala vzťah. Len preto, aby si na nej mohol zgustnúť bulvár. Už teraz ju nemali radi. Zhltnú ju ako malinu.

Joshua sa na ňu díval. Pozerali si chvíľku do očí. Starry vedela, že by sa mala nahnúť, aby ju konečne mohol pobozkať, ale nedokázala to. Takto odrazu, jednoducho sa to nedalo. Bolo to iné ako keď natáčala drámu. Iné, keď ju pobozkali mimo nahrávania.

Joshua sa k nej nahol, ona pritvorila oči a stuhla na mieste. No očakávaný bozk neprišiel. Namiesto toho si Joshua položil hlavu na jej plece.

„Prepáč," povedal. „Ja proste nemôžem."

Obrátila k nemu svoju tvár. V diaľke zachytila záblesk fotoaparátu, no možno sa jej to iba zdalo. Blesk by sa predsa odrazil od skla a schoval ich tváre. Natiahla ruku a dotkla sa jeho vlasov. Najprv iba váhavo, no potom o kúsok odvážnejšie.

Boli dosť blízko. Ak vykrúti hlavu, bude to vyzerať tak, že sa možno naozaj bozkávajú. Ak bude fotka z diaľky, nebude sa to dať rozoznať. Nezáleží na tom.

„Prečo nie?" opýtala sa zo zvedavosti. „Kopec chalanov by určite chňaplo po takejto príležitosti."

On nie. Stále bol hlavou opretý o jej plece a neodvažoval sa čo i len zdvihnúť tvár.

„Pretože nechcem podviesť svojho priateľa," šepol.

„Och."

Nevedela, čo ju šokovalo viac. Či to, že Joshua mal vzťah a dokázal ho tajiť poriadne dlho. Alebo to, že všetky tie klebety boli v skutočnosti pravdivé.

Črievice Popolušky sú čierne [Ladies First]Where stories live. Discover now