✦ 7. kapitola - Fialový plameň ✦ (Časť 2.)

3.5K 330 16
                                    

„Bude z teba speváčka," pokračoval. „No tak spievaj!"

„N-nemôžem spievať," zakoktala Starry. „Nič nemám pripravené."

To bola iba výhovorka. Veľmi dobre vedela, že nevie pred cudzími ľuďmi spievať. Naposledy sa iba nechala strhnúť tou smutnou piesňou, to bolo celé.

„Ani na kastingu si nemala. Poďme. Spievaj!"

Má mu povedať, že nevie spievať pred davom? To by si asi mala rovno zbaliť kufre.

Marco sa zamračil. Podišiel bližšie a obzeral si ju, akoby mu nápad o spievaní vyfučal z hlavy. „Toto nebude dobré," prešiel okolo nej a potom jej jednou rukou zatlačil plecia, druhou jej tískal na lopatky. „Vystrieť chrbát! S tým hrbením budeš musieť okamžite niečo urobiť! Nielen, že to vyzerá príšerne, ešte s tým môžeš mať aj problémy. Ak ti to nepôjde, mám kdesi u seba tie popruhy, ktoré ti pomôžu držať chrbát rovno."

Starry na to nepovedala nič.

„Čo tvoje oblečenie? Takto chodievaš oblečená bežne?"

„Hej," odpovedala.

Začínala byť podráždená. Takže dokonca budú rýpať aj do toho, v čom chodí oblečená?

„Tenisky ti zakazujem. Budeš ich nosiť iba na tanečné tréningy. Okrem nich budeš nosiť podpätky, jasné? Nemusia byť vysoké, ale donútia ťa inak prenášať váhu na nohách a zároveň sa nebudeš toľko hrbiť. Takže zajtra ťa chcem vidieť v podpätkoch, inak sem ani nemusíš chodiť."

Starry zovrela pery, do tváre sa jej nahrnula červeň. Cítila sa trápne a chcela sa prepadnúť pod zem. V podpätkoch nestála niekoľko rokov, zakaždým nosila tenisky, alebo sa jej podarilo pod šaty ukryť balerínky.

„Len čo novinári prídu na to, že sa čosi chystá, môžete si byť isté, že začnú ňuchať ako prašivé psy. Takže by bolo fajn, keby ste si hneď na verejnosti o sebe urobili mienku ako o elegantných dámach. Takže vyžadujem vždy decentný odev a líčenie."

Líčenie. Starry zavzdychala. Vždy dala radšej prednosť spánku, než predvádzaniu sa pred zrkadlom.

„Starry, ako si na tom so spoločenskou etiketou a používaním spisovných slov?"

„Nič moc, prečo?"

„Tak ju láskavo pekne začni študovať. Je to príliš dopredu, ale v budúcnosti sa budete musieť zúčastniť mnoho večierkov, kde sa mihne kopec dôležitých osobností. Keď už si kúpiš tie podpätky, tak si cestou v kníhkupectve kúp aj nejaký kurz. A potom sa usaď vo firemnom byte, internet tam máš, a odporúčam ti pozrieť si niektoré piesne z našej agentúry, záznamy z odovzdávania cien a podobne. Dobre?"

„Hej, hej."

„Spisovne sa hovorí áno."

„Áno, pane."

„To pane nemusíš. Nie sme v nejakom historickom filme."

„Áno," opravila sa.

Stála tu päť minút a už si pripadala ako klaun.

„Bože, čo si to len ten Philip myslel," zašomral si Marco sám pre seba. „Dievča, nevieš vôbec nič!"

So-Eun ledva zadržiavala smiech. Starry sa na ňu pozrela, vo svojom vnútri tlmila tlejúci hnev. Nikdy v živote jej nikto nepovedal, ako má chodiť a ako má rozprávať. Bola skrátka sama sebou a teraz zistila, že je to zlé?

„So-Eun, môžeš ísť. Starry si tu ešte nechám. Je úplne nová a nemala žiadne tréningy ako ostatní, čo tu niekoľko rokov pobudli ešte predtým, ako debutovali."

Črievice Popolušky sú čierne [Ladies First]Where stories live. Discover now