✦ 9. kapitola - Pinnocchio ✦

3.1K 320 7
                                    

Starry sa po obede ponáhľala po chodbe na ďalšie vyučovanie. Tentoraz ho mala mať spolu s ostatnými dievčatami. Práve premýšľala nad tým, či si nemala dať niečo ľahšie. Mala pred sebou prvú hodinu tanca a zakaždým, keď si na to pomyslela, žalúdok jej oťažel ešte viac. Jediný tanečný pohyb, aký poznala, bol jednoduchý – jeden krok do strany – návrat. Hoci nemala žiadnu príležitosť, aby si ho niekedy vyskúšala – diskotékam sa vyhýbala ešte od strednej školy.

Kým niektoré dievčatá po ceste do tanečného štúdia zablúdili, Starry veľmi dobre vedela, kde sa nachádzajú. Doteraz si pamätala na deň kastingu, kedy ju Brennan zobral na tréning Bad Boyz a ich novej skladby. Nespomínala si už presne, koľko času vtedy chalani strávili v štúdiu, no pamätala si, že to bolo dosť dlho na to, aby to v nej vzbudilo rešpekt. V jej rozvrhu sa tanečné okno tiahlo cez tri hodiny. Možno to v porovnaní s chlapcami nebolo veľa, no naháňalo jej to omnoho väčší strach.

Starry prebehla po chodbe a stlačila kľučku. Boli síce v inom tanečnom štúdiu, ale všetky sa podobali ako vajce vajcu. Biela maľovka a strop, silné osvetlenie, podlaha plná šmúh od tenisiek, no čo ju desilo zo všetkého najviac – predná dlhá stena celá pokrytá zrkadlami.

Niekoľko dievčat postávalo uprostred miestnosti. Iné si práve svoje veci odkladali na lavičku. Starry rýchlo podišla k jednej, ktorá ešte nebola celá zahádzaná taškami a uterákmi. Keby jej to predtým Brennan neukázal, nenapadlo by jej vziať si fľašu vody a uterák. Poukladala si svoje veci na okraj lavičky a potom prešla celá nervózna k prázdnejšej časti miestnosti.

Zrkadlá na stene jej uľahčili zhodnotiť situáciu. Videla v nich, že niektoré z dievčat po nej pokukujú a keď sa ich pohľady stretli, vždy sa odvrátili. Starry veľmi dobre vedela prečo. Za všetko mohol Trey. Chýr o tom, že má vlastného manažéra, sa rýchlo rozšíril po celej jej skupine v priebehu niekoľkých dní a teraz všetky dievčatá vedeli, že bude čoskoro debutovať. Zistila, že ostatní „trainees", ako ich tu všetci volali, museli prejsť niekoľkoročným výcvikom a až tak mali šancu konečne debutovať v rámci nejakej skupiny. Starry ich všetkých preskočila, hoci ani len netušila ako. Možno za to mohol Brennan, nevedela.

„Krásny deň, dievčatá," do vnútra tanečného štúdia vstúpila štíhla žena.

Starry z nej nedokázala spustiť oči. Vyzerala takmer ako baletka. Bola síce chudá, ale pod obtiahnutým oblečením jasne rozoznávala svaly spevnené hodinami vytrvalého tanca. Vlasy mala vypnuté do bezchybného drdola, hoci jej niekoľko pramienkov odstávalo na všetky strany. Dokonca i jej tvár vyzerala tvrdo. Nos mala však príliš špicatý a sánku priostrú. To jej dodávalo výraz prísnej učiteľky.

„Moje meno je Harper a počas nasledujúcich mesiacov budem vašou učiteľkou tanca. Väčšina mojich hodín bude prebiehať úplne rovnako: rozohratie sa a rozcvička, nácvik tanečných krokov a malé uvoľňovacie cvičenia na vychladnutie.

Dnes však budeme mať špeciálny program. Ste nová skupina, čo nastúpila tento rok – úplné začiatočníčky. Rada by som videla, čo vo vás drieme. Každá z vás podíde dopredu, predstaví sa a dačo mi o sebe povie. Potom niečo zatancuje a hotovo. Poďme, vytvorte jeden rad!" zatlieskala rukami a začala ich zaháňať do radu.

Starry mala problém postaviť sa za dievčatá. Kolená jej zdreveneli. Ostatné baby odvážne jedna za druhou predstupovali pred tú ženu a vždy sa jej predstavili. Predviedli bez hudby niekoľko tanečných krokov a keď im prikývla, prešli ďalej."

„Sarah, venovala som sa desať rokov baletu."

„Vo voľnom čase tancujem breakdance."

Rad pred Starry sa až príliš rýchlo skracoval.

Črievice Popolušky sú čierne [Ladies First]Место, где живут истории. Откройте их для себя