✦ 16. kapitola - Po polnoci ✦ (Časť 2.)

2.7K 312 14
                                    

Zvrtla sa a vracala sa naspäť na Haloweensku párty. Rebecca, ktorá asi po prvý raz v živote stratila reč, ju nasledovala. Starry mala už po druhý raz pocit, akoby bola vzdialená a odrezaná od tohto sveta. Dívala sa na dav ľudí, ich rôznofarebné kostýmy, výrazný mejkap, falošné krvavé rany. Ťažko sa jej dýchalo. Mala pocit, akoby ju každá z tých príšer chcela chytiť a zadusiť.

„T-toto im nedarujem," zakoktala Rebecca. „Len čo nájdem So-Eun, všetko jej vytmavím!"

Starry sa spamätala a schmatla ju za ruku: „So-Eun za nič nemôže! Je v rovnakej situácii ako my."

So-Eun jednoducho len nechcela spievať po tej tragickej udalosti a oni ďalej do nej nemienili pchať peniaze bez toho, aby im nejakú hodnotu vyprodukovala naspäť. Rebecca ešte nikdy nevidela So-Eun bez masky.

Rebecca neodpovedala. Z výrazu jej tváre sa nedalo vyčítať, čo si myslí.

„Pozor, pozor, vážení!" moderátor večera stál znova na javisku.

Hudba naokolo tentoraz úplne stíchla. Živá kapela mala poslednú prestávku.

„Dnes večer hráme tombolu o tie najzaujímavejšie hviezdy! Naša prvá cena je nováčik Rebecca! Poprosím spomínanú dámu, aby vyšla na pódium!"

Ľudia zatlieskali. Starry úplne zabudla na to, že sa jej na tie ceny pýtala. Pozrela na ňu, no Becca mala na tvári už opäť úsmev. Nech sa cítila akokoľvek zle, nedala to najavo. Vyskočila na pódium vrtko ako mačka.

„Je to pekná šelma," okomentoval moderátor jej zvierací kostým. „Navyše sme ju mali dnes večer možnosť spoznať a ja môžem potvrdiť, že je to i veľmi dobrá tanečníčka. Aspoň dvakrát som od nej dostal lakťom, keď som prechádzal okolo."

Ľudia navôkol sa rozosmiali. Starry zatlieskala spolu s ostatnými a potom sa nervózne obzrela navôkol. Po opitom sponzorovi nebolo nikde ani stopy. Spomenula si na tombolový lístok, čo našla na začiatku večera pod stolom a vybrala ho. Premýšľala nad tým, či ho niekomu nedá. Nevedela, prečo ho vlastne teraz držala v dlani. Ukázalo sa, že nešťastné číslo jej dnes večer prinieslo smolu.

„Máš lístok z tomboly? Nevedela som, že ich mohli dostať i zamestnanci agentúry," začula So-Eun.

Starry k nej obrátila hlavu. Mrzutá nálada sa cez ňu prevalila v obrovskej vlne, no keď zazrela jej úsmev, uštipačná poznámka jej uviazla v krku. Spomenula si na So-Eun schúlenú v rohu kúpeľne. So-Eun mĺkvo ležiacu na posteli uprostred noci s očami dokorán. Odkedy prišla do ich bytu Rebecca, prestala to robiť. Nechcela, aby ju v takom stave videlo ďalšie dievča. Dokedy vydrží všetko skrývať?

„Našla som ho na zemi. Žiadny majiteľ sa zatiaľ neohlásil."

„Tak si ho nechaj, možno vyhráš niekoho zaujímavého," usmiala sa na ňu.

„A koho prosím ťa?"

„Počula som, že je medzi cenami aj Seung-Woo," žmurkla na ňu. „Je to tvoj kamoš, nie?"

„Prosím ťa," Starry mávla rukou. „Len raz sme sa stretli na chodbe. To je celé. Radšej o ňom viac nehovor, inak sa tu zjaví Marco a vytrhá mi všetky vlasy."

Takže to bol naozaj on. Seung-Woo bol na ňu milý od prvého momentu ako sa stretli, dokonca si ju vypočul, keď ju stretol na schodoch. Aj teraz s ňou strávil celý večer ako vlk, hoci mal určite mnoho hladných žien, ktoré by Starry určite s ochotou vystriedali.

Rebecca radostne zaškriekala. Starry na ňu presunula svoju pozornosť a zistila, že ju vyhral spomínaný režisér, ktorého jej dnes večer ukazovala a s ktorým sa chcela zoznámiť. Kým krútila hlavou nad tým, aké má len Rebecca šťastie, oznámili víťazov niekoľkých ďalších cien.

Črievice Popolušky sú čierne [Ladies First]Où les histoires vivent. Découvrez maintenant