✦ 12. kapitola - Riťokrútky ✦ (Časť 1.)

2.6K 292 9
                                    

„Dobré ráno," Starry už nebola prekvapená, keď Treya ráno o piatej uvidela v kuchyni.

Sprvu sa mu vyhýbala, vždy sa zatvárala do izby a trčala tam zalezená ako potkan, ale bolo ťažké vydržať to. Hlavne teraz, keď okolo nich poletovala aj Rebecca. Navyše, Trey bol iný než ostatní. Nebol prefíkaný ako Brennan, či odporný ako Marco. A vždy bol k nej úprimný. Bola rada, že práve on je ich manažérom, hoci Rebecca by istotne preferovala Marca.

„Ránko, Starry," usmial sa na ňu Trey. „Káva?"

„Až po mojich raňajkách, vďaka," povedala.

Sledoval, ako podišla ku chladničke a potom vytiahla plastový pohárik jogurtu. Aby ho naplnila čo najviac, napchala do neho müsli, sušené ovocie a kopec ďalších vecí, až kým jej pyramídka nebalansovala nad okrajom téglika. Trey nadvihol obočie.

„Povedal jeden pohárik. Stále sa to do neho zmestilo," povedala. Vybrala z príborníka malú lyžičku a sadla si za stôl. „Nie som hlúpa, nepresvedčí ma, že musím schudnúť. Nie som tučná."

„To nie si," priznal Trey. „Len sa nezhoduješ so štandardami krásy."

„So spoločenskými, či Marcovými? No aspoň ma tak donútil jesť raňajky. Káva na prázdny žalúdok nie je bohviečo."

Trey sa zasmial.

„Robí to viacerým dievčatám? Káže im takto hladovať, len aby sa podobali na šablónu, ktorú momentálne nastavila doba?"

Philip hovoril, že Starry je intelektuálka. Mohol to na nej vidieť. Premýšľala nad vecami a odmietala ich dodržiavať len preto, lebo jej ich niekto kázal. To bola však dvojitá čepeľ a ak na ňu nedá pozor, môže sa to vymknúť spod kontroly.

Trey si nebol istý, čo jej mal odpovedať. Nechcel povedať pravdu, ale zároveň k nej chcel byť úprimný. Potrebuje si vybudovať u nej dôveru, aby sa na neho mohla obrátiť skutočne s čímkoľvek. Iba tak budú v prípade nejakého problému vedieť zabrániť katastrofe.

„Áno," odpovedal napokon.

„Nútite tie dievčatá robiť veci, ktoré s kariérou speváčky vôbec nesúvisia, ale používate to ako výhovorku. Nútia ma nejesť. Chápeš to?"

„Ja viem, Starry, no potrebujeme zvýšiť vašu šancu. Spev je hlavne o hlase, dobre. No nebudeme si klamať, je jasné, že keby si vyzerala ako strašiak, tvoje piesne nebudú nikoho zaujímať."

Starry sa zamračila. Takže takto to bude? Budú si s ňou robiť čo chcú a keď s tým nebude súhlasiť, tak ju jednoducho vykopnú z agentúry? Vlastne ani nezačali a už mala chuť buchnúť dverami a nikdy sa sem nevrátiť.

„To je pre firmu až tak dôležité, ako vyzerám?"

„Pre tvojich budúcich fanúšikov," odvetil.

„Majú ma hodnotiť podľa spevu a nie podľa počtu centimetrov na mojom pupku," oponovala mu. „Mimochodom, už takmer ani žiadny nemám, ako si si mohol všimnúť. Marco mi okrem kelímkov naordinoval cvičenia s trénerom vo fitku."

Myslela si, že to už nemôže byť viac náročné, no okrem hodín tanca vďaka Marcovi pravidelne využívala i fitnescentrum na prízemí budovy, kde bývali. Tréner síce nebol taký diktátor, no s troma pohárikmi stravy bolo ťažké podávať vrcholové športové výkony."

„Videl som tvoj rozvrh. Mám ho zdieľaný aj v mojom kalendári, aby som vedel, kde sa práve nachádzaš. Neurobil to kvôli tomu, aby si schudla, ale aby opravil tvoje držanie tela. Keď budeš staršia, ešte mu za to poďakuješ. Mnohí z nás majú problémy s chrbticou a teba by to skôr či neskôr takisto dobehlo."

Črievice Popolušky sú čierne [Ladies First]Where stories live. Discover now