✦ 27. kapitola - Strať sa! ✦ (Časť 2.)

2K 213 2
                                    

Ktosi mu zabúchal na dvere. Neozval sa, iba ďalej nehybne stál a hľadel do diaľky mesta, ktoré sa postupne začalo rozsvecovať mnohými farbami, hoci bol ešte stále deň. Kvôli hustým sivým mračnám bolo vonku príliš veľká tma.

Zariadenie pri jeho dverách píplo. Ten, čo vošiel dnu, poznal jeho kód. Vedel, kto to je bez toho, aby sa otočil. Keď sa dvere zatvorili, počul, ako klopkanie podpätkov ustalo v chodbe. Približujúce sa tiché kroky na drevenej podlahe zastali asi meter od jeho chrbta.

„Noah," počul hlas Starry. „Ešte stále platí naša dohoda. Ešte stále ťa musím poslúchať kvôli tej fotke."

Hlasno vyfúkol vzduch, ale nepovedal nič. Nechcel sa na ňu dívať. Nechcel, aby videla v jeho očiach to, čo v ten deň, keď ju nachytal hrať na jeho bielom klavíri. Nerátal s tým, nechcel jej odhaliť svoju skutočnú tvár. Bola predsa iba jeho zábavka. Aby sa nenudil a pripomenul svojmu lídrovi kapely, že získa jeho prvenstvo v skupine a všetko, čo mu malo patriť. Ak chcel, aby mu dovolili sólovú kariéru, musel byť lepší než on. Musel byť lepší, než ktokoľvek.

„Môžem ti niečo splniť? Čokoľvek," povedala Starry.

Chcel, aby odtiaľto odišla. Potreboval byť sám. Potreboval ešte čas na to, aby sa mohol pozbierať a znova ju privítať s úsmevom, pohrávať sa s ňou ako mačka s myšou a užívať si to, ako sa na neho zlostí a nafukuje. Ale ešte nie... Ešte to nedokázal.

„Vieš umrieť namiesto nej?" spýtal sa ostrým tónom. „Tak to potom urob a vráť ju naspäť."

„Mrzí ma to," hlas sa jej zachvel, „ale to ti nedokážem splniť."

„V tom prípade sa mi strať z očí."

Zarazil ju jeho drsný tón hlasu. Pochopila, že by ho mala ešte nejakú dobu nechať samého. Rozhodla sa pre ústup.

„Prepáč," pípla, keď vychádzala z jeho bytu.

„Starry?"

Obrátila sa k Treyovi, ktorý ju čakal na chodbe, pred dverami bytu chalanov z Bad Boyz. „Čo sa stalo?"

Videl, ako sa jej v očiach leskli slzy.

„Potrebuje ešte čas," povedala a potiahla nosom. Párkrát zažmurkala a potom sa jej na tvári objavil drobný úsmev. „Chce to len čas."

„Dokážeš ísť teraz na natáčanie?" opýtal sa jej Trey. „Posledná bodka v tvojej televíznej dráme."

„Áno," prikývla.

„Si si istá?"

„Odvez ma tam. Vybavíme to a potom sa vrátime, aby sme si mohli objednať tú večeru, ktorú si nám sľúbil."

Chvíľku sa na ňu díval, no potom ju poslúchol. Zviezli sa výťahom dole do podzemného parkoviska. Kontroloval ju po celý čas cesty. Vedel, že sa medzi ňou a Noahom niečo stalo, no netušil čo.

Predpokladal, že Starry si už dá na chlapcov pozor a nebude porušovať ich etický kódex. Minimálne nebude toľko riskovať, aby ohrozila ostatné dievčatá. Stretávanie s Noahom alebo Seung-Woom nebolo niečo nezvyčajné, pracovala predsa s nimi na tej hlúpej školskej dráme, kde sa s nimi i bozkávala. Zatiaľ to vedeli len niektorí, no keď sa to odvysiela v telke, nebol si istý, ako to dopadne.

Starry bola nováčik bez pevnej fanúšikovskej základne a obaja chalani boli príliš populárni na to, aby to prešlo bez povšimnutia. Netušil, prečo spomedzi všetkých tých herečiek z ich agentúry vybrali napokon práve ju. Vedel, že za tým všetkým bola nejaká dohoda medzi riaditeľom agentúry, ktorú za neho vybavil Marco, no to bolo všetko. Niekedy mal pocit, že Starry bola vybratá iba ako baránok, ktorého smutnú minulosť obetujú na popularitu a potom sa jej zbavia.

Črievice Popolušky sú čierne [Ladies First]Where stories live. Discover now