✦ 12. kapitola - Riťokrútky ✦ (Časť 2.)

2.7K 309 20
                                    

„No tak, dievča, čo máš úplne drevené nohy?" zvolal Emile namrzene.

Starry sa pozrela na neho a tvrdohlavo mlčala. Rebecca vedľa dookola opakovala už nacvičenú sériu. Dokonca v porovnaní s ňou zaostávala aj So-Eun. Bolo hneď vidno, že Becca sa tancu venovala ako dieťa roky. Naproti tomu, Starry bola totálne drevená. Už tu trčali niekoľko hodín a ona bola unavená, a vďaka tomu sa čoraz viac a viac mýlila.

„Nič, musíme ísť ďalej. Čím viac to budeš skúšať, pôjde ti to lepšie. Nebudeme to donekonečna opakovať. Skúsime ďalší pohyb!" preplachtil popri nich akoby nemal na nohách tenisky, ale korčule, a zastal pred zrkadlami.

Starry na neho zazerala. Jej nálada od začiatku tancovania začala klesať rapídnym tempom a momentálne sa cítila pod psa. Navyše začínala byť podráždená a musela si dávať pozor na to, aby nevybuchla hnevom. Nestávalo sa jej to často, ale predpokladala, že všetok ten stres v tom musel zohrať obrovskú rolu.

„A teraz takto. Postavíte sa bokom a budete krútiť panvou. Raz, dva, tri, štyri. Otočka, dva, tri, štyri."

Starry si prekrížila ruky na hrudníku. „Žartujete," povedala.

So-Eun zastala a pozrela na ňu. Rebecca sa vpredu tvárila, že si stále nacvičuje vlnenie bokmi, no oboch ich sledovala v zrkadlách a na tvári jej svietil náznak pobavenia.

„Čo sa ti nepáči?" Emile sa otočil k nej, aby jej mohol čeliť tvárou a nie len odrazom zo zrkadla.

„Nebudem robiť tieto lacné pohyby."

Rebecca kašľom zamaskovala svoj smiech.

„Lacné?" pokrútil hlavou. „Ty si asi nevidela, čo všetko robia niektoré speváčky vo svojich klipoch, len aby zaujali. Choreografia, ktorú teraz nacvičujeme, je síce šteklivá, ale v žiadnom prípade by som ju nenazval lacnou."

Starry sa na neho dívala, celá červená, pery sa jej zachveli: „Šteklivá..."

„Mohlo to byť horšie, ale naša agentúra má úroveň, vieš? Nebudete nikde behať polonahé, ani obscénne rozkračovať nohy. Kostýmy budú takisto v poriadku. Jednoducho len rozprúdite fantáziu. To je celé."

Starry mlčala a sklopila pohľad. Tie klipy sa budú vysielať v televízii, ktokoľvek si ich bude môcť pustiť na internete. Budú to vidieť všetci jej bývalí spolužiaci, ale hlavne jej otec. Čo si o tom pomyslí, keď ju uvidí takto tancovať? Na toto jej posielal všetky tie peniaze?

„Oh, jasné. Máme tu nejakú puritánku."

Rebecca sa zachechtala. So-Eun prišla k Starry a chytila ju za rameno, aby to zastavila, no Starry zdvihla hlavu a prešla pár krokov vpred, aby sa mu mohla pozrieť do očí. Bol poriadne vysoký, takže musela hlavu zalomiť v krku, aby mu dovidela do tváre. Zrejme to bolo dosť komické, ale to ju v tom momente netrápilo.

„Státisíce žien bojuje za to, aby sme neboli len sexuálnym objektom a vy nás nútite tancovať tieto... tieto riťokrútky?" zavrčala.

Rebecca vyprskla smiechom. Starry pocítila, že jej horí tvár, ale už nedokázala cúvnuť. Čo už raz vypustíte z úst, nevezmete nikdy späť.

Emile si vzdychol. „Pozri sa, zlatko. Je to hra," položil jej dlane na plecia a díval sa jej do očí.

Pri tom oslovení sa naježila ako mačka, no Emile bol absolútne vážny.

„Aj v prírode to tak je. Samček láka samičku, vydáva vôňu, snaží sa pekne spievať, nafukuje sa. Ibaže my to robíme opačne. Jednoducho využívate to, že ste mladé, krásne, skrátka príliš utešené na to, aby sa na vás nikto nepozeral. A na tom všetkom budujete svoju kariéru."

Črievice Popolušky sú čierne [Ladies First]Where stories live. Discover now