✦ 25. kapitola - Vianočný večierok ✦

2K 230 5
                                    

Agentúra S&S Entertainment každoročne organizovala na Vianoce benefičný koncert. Konal sa vždy v jednom z hotelov, ktoré mali k dispozícii obrovskú miestnosť určenú pre tieto účely. V prednej časti vždy niekto postavil javisko a pódium, v tej zadnej zase boli rozostavené okrúhle stolíky so stoličkami pre hostí. Starry videla toto podujatie naživo v televízii, no dnes ho mohla vidieť naozaj, dokonca z pohľadu vystupujúcej. Aj to spôsobilo, že ju žalúdok už od rána bolel kvôli nervozite.

Vizážistky im na Vianočný večierok požičali šaty a nalíčili ich. Každá jedna celebrita agentúry dnes musela vyzerať tip-top. Či už bude vystupovať na pódiu, alebo bude iba sedieť medzi bohatými hosťami.

Kým v prvom videoklipe mali dievčatá akvamarínové ľahké šaty kombinované s bielou farbou, pod ktorými si ich všetci pamätali, tentoraz vizážistky stavili na iný look. Obtiahnutý top vystriedal mäkučký huňatý sveter smotanovej farby, sukne im tesne obopínali pásy, ale pri kolenách sa im rozširovali do áčkového strihu. Hrubé pančuchy a členkové čižmičky odzrkadľovali počasie vonku. Vo vlasoch mali popripínané páperové ozdoby a chumáčiky pripomínajúce sneh.

Chodba sa teraz hemžila hosťami, ktorí prechádzali do salóna a usádzali sa na svoje miesta. Starry naťahovala krk a snažila sa v dave vypátrať svojho otca. Keďže jej Seung-Woo dal dva lístky, poslala ich domov otcovi a jeho novej priateľke Michelle. Dúfala, že ich tu teraz stretne. Našla ho rýchlo. Hoci nebol vysoký, vytŕčal z davu. Mal síce na sebe oblek, ale už na prvý pohľad bolo jasné, že sa v ňom necíti komfortne. Michelle stála vedľa neho a držala sa ho za rameno. Mala oblečené na sebe strieborné šaty a jej pokožka v nich žiarila tiež. Vyzerala ako zimná víla, ktorá omylom zablúdila na večierok. Starry ju ešte nikdy nevidela takúto vyparádenú. Väčšinou sa s ňou stretávala iba na klinike, kde mala na sebe veterinárnu uniformu. Nakoľko obaja vyzerali byť stratení, pobrala sa rýchlo k nim. Mala ešte kopec času, kým sa bude musieť presunúť do zadnej časti sály a vystúpiť na pódiu.

„Ahojte!" usmiala sa na nich. „Som rada, že vás vidím!"

„Starry," usmiala sa na ňu Michelle, keď sa pred nimi zjavila. „Vyzeráš dnes pekne. Takmer som ťa nespoznala!"

„Šaty robia človeka," zasmiala sa Starry.

„Pekne?" otec bol síce rád, že ju vidí, ale teraz sa na ňu mračil. „Odkedy som ťa videl naposledy, poriadne si schudla! Veď je teraz z teba iba kosť a koža! Nehovor mi, že tak veľa pracuješ, až nemáš čas na jedlo!"

Starry sa mu zavesila do ramena: „Ale oci, samozrejme, že normálne jedávam, inak by som nevládala toľko tancovať."

„No len aby," zastrájal sa. „To by si toľko veľa isto neschudla."

„Vyzeráš dnes pekne. Takmer som ťa nespoznala!"

„Poďme, je to týmto smerom," zavesila sa mu na druhé rameno a potom ich rýchlo šikovala preč.

„Páni," vydýchol, keď vstúpili do obrovskej sály husto vyzdobenej svetlami a bielymi vločkami. „Vyzerá to tu luxusne. Dúfam, že nevyzerám ako nejaký trhan. Nerád by som ťa zahanbil."

„Vyzeráš skvele," usmiala sa na neho Starry. „Tak to nerieš. Máte vstupenky, ktoré stáli snáď majland, takže si nikto nebude myslieť, že sem nepatríte, keď ste si ich dovolili zaplatiť."

„Odkiaľ ich vlastne máš? Snáď si ich nekupovala."

„Dostala som ich od niekoho."

„Od koho?" vyzvedal. „Je to jeden z tých chalanov, s ktorými natáčaš ten seriál?"

Obrátila hlavu, aby nevidel jej pohľad.

„Aký je medzi vami vzťah?" spýtal sa.

„Oci!" zafučala. „Nie je medzi nami nič," povedala a obzrela sa naokolo. Našťastie, jej otec nepoužil jeho meno, takže nikto navôkol nemohol vedieť o kom sa bavia. Možno by spôsobili rozruch, keby sa ľudia navôkol dozvedeli, že sa s ním poznajú.

Črievice Popolušky sú čierne [Ladies First]Dove le storie prendono vita. Scoprilo ora