✦ 28. kapitola - Beštia ✦ (Časť 3.)

1.9K 230 6
                                    

„Prosím?" skríkli obaja naraz.

„Starry," otočil sa k nej ako prvej. „Máš mnoho hejterov hlavne kvôli dráme Heartbeat. Hoci sme si mysleli, že by ti to mohlo pomôcť k popularite, nakoniec ti to zrejme iba uškodilo. Obzvlášť po tom, čo vyšli všetky tie nepríjemné kritiky."

„Nikdy som nebola dobrá herečka. Váš marketingový stratég sa zjavne prerátal."

„No aj zlá reklama je reklama, ako sa hovorí. Rozhodli sme sa na tom stavať. Budeš slávna."

„Nikdy som nestála o slávu," odpovedala mu. „Len som chcela spievať. A naučiť iných ľudí láske k hudbe."

„Dojemné," usmial sa. Jeho oči sa vôbec neusmievali.

„Chcem byť iba speváčkou. Vždy musím robiť ďalšie a ďalšie ústupky len preto, aby som mohla skutočne robiť to, čo som chcela."

„Áno, teraz od teba potrebujeme presne jeden z takých ústupkov."

„Akých?"

„Dáš sa dokopy s Joshuom. Dočasne."

„Nemôžete nám prikazovať, čo máme robiť vo svojom osobnom živote," prehovoril Joshua.

„Nezabudni na to, že ste podpísali zmluvu. Obaja."

„V ktorej sa hovorí, že nesmiem mať žiadny ľúbostný vzťah. Aby nezošaleli moje fanúšičky. A teraz chceš ďalej riskovať?"

„Presne toto je jeden z dôvodov, pre ktorý tu sedíte."

Starry chcela niečo povedať, ale úplne onemela. Slová jej neprichádzali na jazyk, hoci hlavu mala plnú otázok.

Mnoho dievčat závidí, že Starry sa bozkávala so Seung-Woom a Noahom. Samozrejme, bolo to čisto profesionálne, chápem. Takže máme len jednu možnosť. Presvedčiť ich, že medzi nimi dvoma nič nie je. A ako inak to dokázať, ako nechať odhaliť jej tajný vzťah? Vyrobiť poriadny škandál, aby sme aspoň trocha nabudili záujem o ňu a o Ladies First.

A ty, Josh, môžeš byť rád. Vybral som ti perfektné dievča, ktoré sa ti bude páčiť. Starry je konzervatívna a slušná. Trocha hanblivá. Určite mnoho fanúšičiek uverí tomu, že sa ti skutočne páči. A čo je najdôležitejšie, konečne skončia tie nezmysly o tom, že si gay, ktoré nám iba zbytočne škodia."

„Nemôžete mi diktovať, s kým mám chodiť," nevzdával to Joshua.

„Ale môžeme. Tu je špeciálna zmluva. Ak do toho pôjdeš, dostaneš honorár navyše. Starry, pre teba platí to isté."

Starry sa otupene pozrela na papier, ktorý ležal pred nimi na stole. Vyzeral úplne nevinne. Obyčajná dohoda o tom, ako ona a Joshua budú predstierať, že spolu chodia. Budú žiť vlastným životom, no potom sa akože nechtiac nechajú pristihnúť novinármi, aby mohli napísať nejaký šťavnatý článok. Bodka.

Starry sa nadýchla. V jej tele sa vzpriečila každá jedna bunka. Jej bytosť horela prudkou nevysvetliteľnou zlosťou. Nevedela si vysvetliť, odkiaľ sa tam nabrala. Pred očami jej prebehol obraz kotúľajúcej sa konzervy na asfaltovej ceste. Presne tej istej konzervy, ktorou tĺkla toho bastarda, čo zrazil jej mamu.

Nechcela to urobiť. Nebola žiadna chamtivá žena, ktorá by urobila pre peniaze čokoľvek. Nebola ako Rebecca, ktorá sa dokázala celý večer krútiť okolo režiséra len preto, aby ju nakoniec obsadil ako hlavnú postavu do svojej drámy. A nikdy by nikomu nezávidela, keby to nevyšlo.

Zvraštila tvár. „Čo tým myslíš, že nám zaplatia navyše? Akože konečne dostanem právom honorár, ktorý mi patrí?"

„Ak máš pocit, Starry, že ťa okrádame, s radosťou dám účtovnému oddeleniu vystaviť kalkuláciu, koľko si nás za celý tento polrok stála," usmieval sa na ňu.

Črievice Popolušky sú čierne [Ladies First]Where stories live. Discover now