✦ 22. kapitola - Horúce kreslo ✦

1.8K 239 6
                                    

Starry vošla do bytu, ktorý bol teraz prázdny. V podstate v tomto byte iba prespávali, pretože pokiaľ nemali práve nejaké pracovné povinnosti, museli byť na svojich hodinách. To znamenalo, že Rebecca s So-Eun mali práve nejaké cvičenie, alebo pokračovali v nácviku choreografie. Miestnosť bola až neprirodzene tichá.

Starry sa teraz musela prezliecť, čakala ju tlačová konferencia, kde sa po prvý raz stretne s televíznym štábom a režisérom z večierka. Stále nikto netušil, že Starry nielen že nikde nehrala, ani len neprešla žiadnym hereckým tréningom ako väčšina absolventov agentúry. Preskočila tréning a prešla rovno do skupiny.

Nikdy v živote nikde nehrala. Bola otrasná klamárka a každý ju vždy prekukol.

No toto jej klamstvo sa skončí v momente, ako sa po prvý raz postaví pred kameru. Potom všetci zistia, že obsadiť ju do role hlavnej hrdinky bol jeden veľký omyl!

Z hnevlivých myšlienok ju vytrhlo pípnutie zámky dverí. Obzrela sa práve včas, aby uvidela vojsť Treya.

„Si pripravená?" spýtal sa.

Starry prikývla. Trey ju odvádzal na parkovisko, no keď podišla k jeho autu, zmeravela. Nebola sama. V aute sedela So-Eun i Rebecca. Starry otvorila dvere a potom si bez slova sadla na voľné zadné sedadlo. Rebecca sedela vedľa nej, So-Eun na sedadle spolujazdca. Hoci sa ešte nikam nepohli, mali na sebe už pripnutý pás.

Trey nastúpil a naštartoval motor.

„Nervózna?" opýtal sa.

„Trocha," usmiala sa na neho Starry a pomrvila na sedadle. „A to sme iba na úplnom začiatku."

„Dneska to bude poriadne akčné," povedal. „Len čo ľudia zo šoubiznisu zaňuchali novú kapelu, ponuky sa začali sypať. Riaditeľ je spokojný, všetko je na dobrej ceste."

„Veď sme zatiaľ vydali iba jednu jedinú pieseň," namietla Starry. „Navyše poriadne hlúpu."

„Potrebujeme si pripraviť všetko na prvý album. Musíte sa teraz čo najviac zviditeľniť! Ty máš dnes tlačovú konferenciu kvôli dráme a Rebecca má natáčanie Horúceho kresla. Nakoľko všetko zastrešuje tá istá televízia, odbijeme tak dve muchy jednou ranou!"

„Takže budeš napokon v televízii skôr, než ja," obrátila sa Starry k Rebecce.

„Áno, ale nebudem hrať s chlapcami z Bad Boyz!"

„Ako si ten režisér len mohol zmyslieť, že tam mám hrať ja? Som predsa nová, nikto ma nepozná. A čo je najdôležitejšie, z herectva som neabsolvovala ani jednu hodinu!" vyprskla Starry von všetky svoje obavy.

„Neboj sa, zvládneš to. Jednoducho sa budeš tváriť, akoby sa to dialo naozaj a pôjde to. Pokiaľ nebudeš svoj text rapotať ako robot, tak to bude v poriadku."

„Keby to bolo také jednoduché, nepotrebovali by sme herecké školy," odvrkla Starry. „Celý život sa mi takéto veci vyhýbali a teraz, keď sa rozhodnem spievať, bombarduje ma jedna ponuka za druhou. Prečo teraz? Prečo sa mi dovtedy nič také nestalo?"

„Spomínala si, že si nechodievala moc von, však?" opýtal sa Trey.

„No áno. Zvyčajne som zo školy išla rovno domov a potom som zvykla čítať až kým som nešla spať."

„A v tom bol ten problém. Ako ťa ľudia mali objaviť, keď si celý čas bola iba zatvorená medzi štyrmi stenami? Teraz si vyšla do spoločnosti. Bola si na párty agentúry, kde sa motajú často dôležití ľudia. Uvidíš, že sa to ešte len začne sypať."

Rebecca sa zapojila do debaty: „Počula som, že v tom seriáli budú scény s bozkávaním."

Starry sa rozhoreli líca: „To fakt?"

Črievice Popolušky sú čierne [Ladies First]Where stories live. Discover now