✦ 3. kapitola - Muži a ich okovy ✦ (Časť 3.)

3.4K 333 5
                                    

Na mobile zapla internet a zvalila sa na posteľ so svojimi veľkými slúchadlami od Adama. Gwyn sa prikradol k nej a zaberal väčšiu časť postele, než jej bolo pohodlné. Nechala ho však užívať si svoj mačací život a namiesto toho siahla druhou rukou do tašky a vybrala z nej niekoľko zopnutých strán plných drobného písma.

Do vyhľadávača naťukala názov kapely a našla odkaz s ich stránkou na sociálnej sieti. Odtiaľ sa ľahučko dostala na portál, kam nahrali jednu zo svojich skladieb. Dala sa počúvať zadarmo. Klikla na tlačidlo „Play" a potom pred seba rozprestrela papiere.

Pieseň s názvom „Ľadová sprcha" začala hrať. Starry sa započúvala do riffu basgitary, ktorá sa najprv zakrádala v pozadí skladby a potom postupne silnela ako predzvesť čohosi zlovestného. Starry si vzdychla, keď začula Mattov hlas. Po piskľavom chlapčenskom hlase, ktorý si pamätala z detstva, nebolo ani stopy. Puberta urobila svoje. Dokonca znel úplne inak, keď spieval, ako keď len rozprával, no ona ho aj tak spoznala.

Chlapec v skladbe spieval o tom, že jeho priateľka je voči nemu až príliš chladná. Ako ona a Adam, pomyslela si Starry. Keď sa s ním nechce bozkávať a on sa ju snaží výčitkami k tomu donútiť. Gitara odpovedala Matthewovi Starriným hlasom. Nie je to o tom, že ho nemá vôbec rada, skrátka na ňu až príliš tlačí. Čo nechápe, že i ona je človek a má svoje vlastné pocity?

Starry sa nadýchla a pomaly čítala podmienky zmluvy. Nechcela, aby potom prišla na niečo, čo by ju nemilo prekvapilo. Postupne sa prehrýzala jednotlivými odsekmi, až kým neprišla k tomu jednému, nad ktorým sa pozastavila ihneď na začiatku, ešte kým bola v Brennanovej kancelárii.

„Tomuto nerozumiem," povedala mu.

„Čomu?" podišiel ihneď k nej a pozrel sa na riadok, na ktorý ukázala prstom. „Och, ten. Agentúra vyžaduje, aby si nebola s nikým v ľúbostnom vzťahu."

„Čo?"

Nevedela, ako mala reagovať. Bolo to absurdné. Toto mala byť jej práca a oni nemali právo diktovať jej, čo bude robiť vo svojom súkromí.

„Ale to je choré," pípla, keď si predstavila, že by sa musela rozísť s Adamom.

„Už ma viac nemiluješ, dievča?" spieval Matthew v jej ušiach.

Adam síce nebol dokonalý, ale mala ho rada. Už si na jeho prítomnosť zvykla a chcela ho mať po svojom boku. Skrátka na ňu tlačil vo veciach, na ktoré ešte nebola pripravená. Hoci bola už plnoletá a existoval kopec mladších dievčat, ktoré ju so svojimi skúsenosťami dávno predbehli ešte na strednej, nieto až na výške.

„Na tomto budeme trvať," povedal jej rozhodne Brennan. „Bez toho ťa nevezmeme."

„Ale prečo?"

„Pretože to bude najlepšie, ak chceme pokojné rozbehnutie tvojej kariéry bez prekážok."

„A to nemôžem s niekým chodiť?"

„Pozri sa, Starry. Chápem, že si len človek. Ale nesmieš zabúdať na to, že aj ostatní ľudia sú len ľuďmi. Ak otvoríš odtiaľto dvere do sveta, nájdu sa stovky, či tisíce ľudí, ktorí ťa budú zbožňovať. A niektorí dokonca viac ako je zdravé. Pokiaľ budeš s niekým chodiť, nielen, že budeš neustále terčom bulvárnych plátkov, ale môže sa stať, že niektorí z fanúšikov na teba zanevrú a to nechceme."

„Ale," nadýchla sa, no jej reč sa kamsi stratila, „ale..."

„Nie je to len o tebe. Ak na teba zanevrú fanúšikovia, nebodaj vyrobíš nejaký škandál, naše akcie padnú zo dňa na deň. Nie je to sranda. Nemysli si, že to robíme len preto, aby sme mali kontrolu nad vašim životom a súkromím."

„A čo, keby som to tajila?"

„Nie."

„Nemôžeš to skryť, hoci sa mi snažíš klamať do očí."

Obrátila svoj pohľad k papieru a premýšľala. Buď podpíše zmluvu a rozíde sa s Adamom, alebo mu dá prednosť a nebude môcť nastúpiť do tejto agentúry. Bol to jediný človek, ktorému aspoň trocha dôverovala. Niekto, kto si ju vždy vypočul a dúfala, že ju mal aj rád. Nedokázala mu dať tak ľahko zbohom. Aspoň si to myslela.

„Zrejme teraz nevieš, čo máš urobiť, však?"

„Nie."

„Musíš si to premyslieť a rozhodnutie urobiť sama. My ťa nemôžeme do ničoho nútiť, môžeme ti len poradiť. Videl som mnoho ľudí, ktorí odišli kvôli svojmu vzťahu a ten napokon po pár rokoch skončil. No aj keď sa sem vrátili nariekať, už sme ich nevzali späť."

Starry mlčala. Nevedela, či jej vzťah vydrží dlho alebo krátko. Nechcela na to ani myslieť. Vedela, že Adam bol konfliktný človek, ale zatiaľ jeho výbuchy vždy nejako zvládla. A hoci to končilo tým, že jeden z nich potom odišiel, zvyčajne sa vždy na konci vrátili k sebe.

„Je to odo mňa nepekné, že ti to hovorím, ale v tomto prípade by si mala najprv myslieť hlavne na seba. Toto je tvoja šanca. Ak ju zahodíš kvôli inému človeku a nevyjde to, budeš si to vyčítať celý život, nech sa budeš akokoľvek snažiť racionalizovať."

Vedela, že mal pravdu, ale nedokázala to počúvať. Má teraz len tak prísť za Adamom a povedať mu, že nemôžu pokračovať vo vzťahu kvôli jej práci? Nebola si istá, ako by to zobral. Musí si to lepšie premyslieť.

„Ak je váš vzťah silný, tak to vydržíte, aj keď oficiálne nebudete spolu," pokračoval Brennan. „Musíš vydržať tri roky po debute, Starry. Nie je to zase až tak dlho. Dáte sa dohromady len čo to bude možné. Pokiaľ to nevydržíte, tak ti asi nebol súdený."

„Nemôžeš to skryť, hoci sa mi snažíš klamať do očí!" Matt zvrieskol.

Starry sa posadila na posteli, rozrušená skladbou a vlastnými spomienkami. Matthewov spev sa zmenil na vreskot, manifestáciu sklamania a hnevu. Jeho krik rástol spolu so zlobou, čo voči svojej priateľke cítil. Zistenie, že má v skutočnosti milenca, s ktorým ho podvádzala, bolo pre neho ako ľadová sprcha.

Starry sa po chrbte roztancovali zimomriavky. Nasledoval rytmus neustáleho kvílenia gitary, ktorý pomaličky ustupoval do úzadia.

Áno, taká skladba by sa jej otcovi nikdy nepáčila. Ani ona by nebola povedala, že ju takýto typ hudby osloví. Ale kombinácia spevu, kriku a zložitých akordov, dotvárala príbeh, ktorý sa zjavil priamo pred jej očami sťa film.

Hudba stíchla a naraz v slúchadlách počula iba šum a piskot. Nevedela, čo si mala o tom všetkom myslieť. Ak sa s Matthewom ešte niekedy stretne, opýta sa, čo ho inšpirovalo napísať takú skladbu. Možno to bude až príliš osobná otázka, možno odpoveď pozná už teraz.

Vrátila sa pohľadom na husto popísanú zmluvu, ktorá ležala pred ňou na stole. Voľné miesto na anjelsky čistom papieri čakalo už iba na jej podpis. Musela sa rozhodnúť a veľmi dobre vedela, že ani jedna možnosť nebude nič príjemné.

 Musela sa rozhodnúť a veľmi dobre vedela, že ani jedna možnosť nebude nič príjemné

Oops! This image does not follow our content guidelines. To continue publishing, please remove it or upload a different image.
Črievice Popolušky sú čierne [Ladies First]Where stories live. Discover now