✦ 18. kapitola - Sľub ✦ (Časť 1.)

2K 221 9
                                    

Trey sedel so So-Eun v jednej z malých zasadacích miestností. Bol značne nervózny, asi po stýkrát skontroloval svoje okolie, akoby očakával, že sem každú chvíľu vtrhne zástup novinárov pátrajúci po senzácii.

So-Eun sedela vedľa neho na stoličke, ruky prekrížené, tvár vyrovnaná a pokojná. Aj po tom pohrebe sa tvárila, že je všetko v poriadku a zrazu prestala vychádzať z bytu. Bola to jeho chyba. Mal ju tlačiť už skôr, pokúsiť sa ju dostať von.

Zamračil sa. Videl, ako počas tých dvoch rokov žila. Dúfal, že keď jej dajú prácu a jej deň bude zrazu plný nových úloh, podarí sa jej zabudnúť. No len čo sa na povrch dostalo, že bude členkou novej skupiny, niektorí ľudia akoby explodovali. Samozrejme, So-Eun bola hlavnou témou každého článku. Bolo predsa nevídané, že speváčka, ktorú zastihla tak tragická udalosť až prestala spievať, sa po dvoch rokoch znova vracia na pódium.

Deň čo deň mazal na jej profile nenávistné komentáre a dúfal, že ho poslúchla a nečíta ich. Keď sa však svojim skúmavým fialovým pohľadom opäť zadíval na jej tvár, vedel, že tomu tak nebolo.

Dokázal rozoznať nepatrne chvenie jej studených rúk, či silený úsmev. Dúfal, že sa mu ju podarí postaviť na nohy a namiesto toho sa teraz pred ním rúcala v základoch. Rád by ju chytil za ruku, možno za pás, ale vedel, že to nemôže urobiť. Stačila by jedna jediná chybička a všetko by sa mohlo pokaziť.

Dve dievčatá, ktoré mali byť jej oporou, sa momentálne nerozprávali nielen s ňou, ale ani medzi sebou. Všetko bolo tak nenapraviteľné, až sa mu obrátil žalúdok. Navyše, všimol si to už aj Marco a ostatní zamestnanci agentúry. Netrvalo dlho a zavolal si ho riaditeľ agentúry.

„Eun," prehovoril do ticha. „Musíte sa udobriť."

Oprela sa na stoličke a zahľadela sa Treyovi do očí. Stále nevedel, že sa v skutočnosti pomerili v ten deň po Halloweenskom večierku, no nechcela mu to ešte prezradiť. Potrebovala si ho otestovať. Vždy mu dôverovala, no teraz si nebola istá, či nezneužíva svoje postavenie. Vedel, že sa s ňou môže zhovárať o čomkoľvek a že si ho vypočuje skôr, než riaditeľa agentúry, alebo niekoho, kto ju absolútne nepoznal.

„Vieš, že som z tých, ktorá to je ochotná urobiť," povedala. „Ale Rebecca so Starry sú omnoho tvrdohlavejšie. Celý tento nápad s novou skupinou je iba jedna obrovská katastrofa. Nevyjde to."

Popularita Ladies First bola vystavaná na tragických senzáciách a momentálne visela na vlásku. Dievčatá musia začať konečne produkovať výsledky.

„So-Eun, máte krátko pred debutom. Choreografia je hotová, čaká sa len na prvý videoklip a fotografie. Čoskoro vás oficiálne vypustia na trh a ak si fanúšikovia uvedomia, že vaša skupina v skutočnosti vôbec nefunguje, nedopadne to dobre. Pochováte si vlastnú šancu niekam to ešte dotiahnuť."

„To je ten problém," prehovorila Eun. „Že všetci chcú, aby som to niekam dotiahla. A zároveň chcú, aby som už nikdy neotvorila ústa, pretože 4E sú preč. Ale tieto dve veci sa nedajú robiť naraz. A nikto sa nikdy neopýtal, čo chcem ja. Čo ak už viac nechcem spievať a chcem ísť do dôchodku?"

„Nemôžeš ísť do dôchodku v takomto veku," vysvetľoval jej opatrne.

„Prečo nie? Zarobili sme počas svojej kariéry dosť peňazí. Nedlhujem agentúre žiadne peniaze ako Becca, či Starry. A môžem kedykoľvek odísť."

„Nerob to," povedal jej. „Práca je momentálne jediná vec, ktorá ťa drží nad hladinou. Obaja vieme, že sa nechceš vrátiť tam, kde si bola pred niekoľkými mesiacmi."

Vedela, o čom hovoril. O tých hlbokých tmavých vodách, ktoré ju dusili v posteli každú noc. Ktoré ju vždy zalievali chladom, hoci sa navonok pred ostatnými ľuďmi usmievala. Boli dni, kedy si uvedomila, že sa možno už nikdy nevynorí.

Črievice Popolušky sú čierne [Ladies First]Where stories live. Discover now