✦ 10. kapitola - Mesačné hodnotenie ✦ (Časť 3.)

3.1K 312 0
                                    

Začala tancovať bez hudby kroky, aké ich učila Harper počas hodín spevu. Miestnosť znova zaplnil smiech. Zažmurkala a potlačila slzy, čo sa jej drali na povrch. Nerozplače sa pred Marcom. Nikdy mu nedopraje, aby videl, aký veľký majú na ňu jeho slová dopad.

Dotancovala a mĺkvo stála uprostred. Bola trocha zadýchaná, ale to boli i ostatné dievčatá. Vystupovanie a tanec tak mala za sebou. Ostávala posledná skúška – spev. Nadýchla sa a začala spievať. Nebyť Bruna, nikdy by sa nenaučila znova spievať pred ľuďmi. Tie dve strofy, čo zaspievala na kastingu, nestáli za nič. Vedela dobre spievať a vedela o tom. Zmenila tón a hlas jej zosilnel. Keby držala v ruke mikrofón, musela by ho od úst vzdialiť.

Hoci predtým sa jej dievčatá posmievali, keď konečne prestala spievať a prezerala si ich tváre v zrkadlách – mlčali. Nemali jej čo na speve vytknúť. Doberali si ju, pretože nevedela tancovať. V poriadku. Každý človek má niečo, čo mu nejde. To, že sa jej posmievajú, je ich starosť. No nedovolí im poraziť ju v speve – v tom, čo mala zo všetkých vecí na svete najradšej. Nikto z nich nemiluje spev tak ako ona! Nikto z nich nespieval toľko, ako ona!

Zvrtla sa a podišla k miestu, kde merali ich výšku.

„Päť stôp, šesť palcov."

Prešla k elektronickej váhe.

„Stotridsaťosem libier – šesťdesiattri kilogramov."

Mia zalapala po dychu tak nahlas, až to počuli všetci v miestnosti. Starry sa zamračila. Nechápala ich reakciu. Veľmi dobre vedela, že podľa BMI indexu má zdravú váhu. Prečo to všetci vnímali ako najväčšiu katastrofu na svete?

„Tá váha sa mi nezdá," zamrmlal Marco.

Znova bol pri nej a krúžil naokolo ako tiger. Správal sa tak preto, lebo bol jej koordinátor, alebo ju nenávidel? Nadvihol jej tričko a štuchol ju do brucha. Začala sa chrániť rukami. Keby tu nebolo toľko ľudí, asi by mu vypálila facku.

„Počula si už o kelímkovej diéte, Starry?"

Pokrútila hlavou.

„Fajn," zasmial sa Marco. Potom zobral zo stola čistý plastový pohárik a vložil jej ho do rúk. „Nech sa páči, toto bude tvoja pravidelná porcia jedla. Raňajky, obed, večera. Vždy svoje jedlo odmeriaš týmto kelímkom. Žiadne ďalšie navyše. A mala by si pouvažovať nad cvičením, hoci si myslím, že nácvik choreografie ti pomôže."

Dívala sa na neho, oči rozšírené od hrôzy a znechutenia.

„Čo je?" robil si z nej aj naďalej posmech, keď videl, že na neho hľadí s nedôverou. „Sú len dva typy ženských celebrít: sexbomba s krivkami, alebo super-štíhla modelka. Ty momentálne nie si ani jedno. Nemôžeme si dovoliť tučnú hviezdu."

Neexistoval nikto, kto ju dokázal takto vytočiť, len Marco. Starry mu vychmatla pohárik z ruky. Pokrčila ho v dlani a pustila na zem. Zvrtla sa a treskla dverami na miestnosti, bolo jej úplne jedno, že to videli všetky dievčatá a porota. Za dnešné hodnotenie dostane takú nulu, až sa len tak zapráši.

Prebehla po chodbe ako fúria a vyhľadala najbližšie dámske toalety. Vošla dnu a pozrela na svoj odraz v zrkadle. Nebola chudá, no nebola ani tučná. Bola predsa taká akurát. Či nie? Nemala síce svaly a bola slabá, no to bolo preto, že medzi jej hobby patrilo skôr čítanie kníh a počúvanie hudby, než nejaké aktívne športy. A teraz mala jesť iba tri kelímky jedla denne len preto, lebo jej to naordinoval nejaký hlupák?

Nepripadala si chudá, no nikdy nemala pocit, že by bola tučná. Videla predsa i horšie prípady. Opláchla si ruky a tvár. Nechcela sa vrátiť do tej miestnosti. Nechcela viac sedieť na hodinách s dievčatami, ktoré boli omnoho krajšie a talentovanejšie.

Črievice Popolušky sú čierne [Ladies First]Where stories live. Discover now