Ochii, oglinda sufletului.

3.9K 356 35
                                    

     O privesc cu atât de multă atenție pe Izy, încât zâmbetul ei larg îmi dă poftă de viață, iar ochii ei sunt asemenea unor licurici în noapte, strălucesc așa tare încât îmi pot lumina oricând calea. Îmi privesc ceasul și observ că m-ai avem aproximativ o oră de stat la librărie, așa încep să mă foiesc printre rafturi, în timp ce Izy se ocupă de niște exerciții la matematică. Am observat că Izy are înclinații spre desen, dacă aș fi avut posibilitatea aș fi înscris-o la un curs de desen, dar în timp poate o să mă descurc mai bine și o să îi ofer această șansă.

    — Poți avea tu grijă de casierie? rostește Lola încet, de parcă nu ar fi vrut să îmi perturbeze liniștea.

     — Da. Mă privește puțin confuză, având una dintre sprâncene ridicate, probabil se așteaptă la altă atitudine din partea mea, iar eu o dezamăgesc cumplit. Încă nu mi-a trecut starea pe care am experimentat-o acum câteva minute. Trecutul și-a făcut puțin loc în prezent, iar eu trebuie să mă asigur că nu o să se mai întâmple asta de acum înainte.

     — Aiden, o fată caută o carte de dragoste! Ajută-ne! strigă Izy de undeva, printre rafturile de cărți. Mă uit după una dintre cărțile mele preferate de dragoste, iar când o găsesc mă îndrept spre raftul de unde s-a auzit vocea micuței Izy. Îmi plac cărțile de genul acesta, măcar în aceste cărți este posibilă o frumoasă poveste de iubire. În aceste vremuri, majoritatea relațiilor sunt de fațadă, singuratatea sau lăcomia pot fi niște motive, de toți sunt loviți așa ușor de dragoste.

     La ce folosește o dragoste adevarată, dacă nu suntem materialiști? Cu cât suntem mai lacomi, cu atât mai bine, nu? Acest de tip de gândire este total greșită, nu te poți arunca într-o relație dacă nu simți nimic pentru acea persoană. Sincer, în primul rând mi se pare o mare lipsă de respect, dar mai ales nu este deloc corect față de persoana, care are cu adevărat sentimente.

     În orice relație, una dintre cele două persoane pune mai mult suflet, simte mai mult și încearcă să îi ofere totul celeilalte persoane. Iubirea necondiționată uneori este bună, dar de cele mai multe ori poate fi destructibilă, omoară toată bunătatea dintr-o persoană atunci când intervine respingerea. Dar, mereu exista acest dar, un cuvânt care uneori poate deveni extrem enervant. Există și excepții, în care ambii parteneri se iubesc la fel de mult și sunt în stare să sacrifice orice pentru persoana iubită. O astfel de iubire trebuie prețuită.

     Dar ce ne trebuie o asfel de iubire, când putem fi egoiști și materialiști, nu? Odată ce punem pe primul loc obiectele materiale și banii, suntem ca și pierduți. Egoismul nu are ce cauta într-o iubire adevarată. Ar mai putea o astfel de persoană să găsească iubirea adevarată, sau ar trăi doar printre niște trupuri reci?

     — Izy, poftim cartea! rostesc, înmânându-i cartea pe care am ales-o. Aceasta este prima carte de dragoste pe care am citit-o și este una dintre cele mai bune cărți.

    — ,,Niciodată împreună'', este o carte tristă?

    — Nu este chiar o carte tristă, este o carte destul de interesantă. Dacă nu îi place clientei, mă chemi și îi arat alte cărți, bine? spun în timp ce o mângâi pe cap încet.

    — Bine. O privesc cum se îndreaptă mândră spre rafturile cu cărți fantastice, cele două codițe se mișcă pe spatele ei delicat, ca și cum nu ar fi vrut să se mute de acolo niciodată. Nici nu ajung în dreptul tejghelei că Izy vine spre mine alergând, iar în cateva secunde mă trezesc cu ea în brațe. Zâmbetul ei colorat, mă face să zambesc din toată inima. Izy este asemenea unui medicament pentru mine.

Aiden (Needitată)Where stories live. Discover now