21. Het laatste nieuwtje

752 41 8
                                    

21. Het laatste nieuwtje

Als ik opsta en een blik op de wekker werp zie ik dat het elf uur is. Ik glimlach, eens niet vroeg opstaan en moe zijn, maar lekker uitslapen. Terwijl ik naar beneden loop, start ik mijn gsm op. Verrassend genoeg zie ik dat ik een berichtje van Oliver heb. Als ik lees wat erop staat glimlach ik. Ik druk op bellen en na twee keer overgaan neemt hij op. 

'Adeline, goedemorgen of bijna middag.' Ik lach. 

'Oliver, heb ik dat nu echt goed gelezen?' Hij grinnikt aan de andere kant van de lijn.  

'Als je geen oogprobleem hebt, wel.'

'Dat is geweldig, Ol. Ik vind dat we het moeten vieren.' Ondertussen plof ik neer op in de zetel met een kom cornflakes, dat mama al had klaar gezet.

'Vind je het zo belangrijk?'

'Ja!' roep ik door de telefoon en hij lacht.

'Goed, goed, heb je een idee?'

'Wel, ik dacht om om drie uur naar dezelfde bar te gaan en dan kun je Dorian en zo uitnodigen? Man, wat is het lang geleden dat ik hen heb gezien.' Hij grinnikt.

'Oké, dan zie ik je om drie uur. Ik laat hen wel iets weten. Bye, Adeline.'

'Bye.' Vrolijk druk ik af en steek ik de televisie aan, het wordt een luie ochtend maar daar kan ik ook wel eens van genieten.  

Na mijn middageten om twee uur dertig vertrek ik naar de bar. Ik popel om Oliver terug te  zien. Hij heeft me laten weten dat al de jongens komen en ik kijk er echt naar uit. Het is te lang geleden dat ik nog eens door vrienden of kennissen omringd ben geweest. Ik loop de bar binnen en zie Oliver al zitten. 

'Hoi, Ol.' Hij grijnst.

'Ik heb al iets voor je besteld, op mijn kosten.' Hij knipoogt en ik lach. Zodra ik neerzit stel ik hem de vraag waar ik al de hele dag mee zit. 

'En! Hoe verliep jullie date?' Oliver glimlacht, glimlacht breder en glimlacht dan heel erg. Ik lach 'blijkbaar verliep hij echt goed.'

'Het was geweldig.'

'Hebben jullie weer hetzelfde saaie gesprek als de vorige keer voort gezet?' Hij lacht en schudt zijn hoofd.

'We hebben over verschillende onderwerpen gepraat' hij zwijgt even en kijkt me dan aan 'waarom vertel ik dat tegen jou?' Ik kijk hem geschrokken aan en sla op zijn arm.

'Oliver, ik ben een vriendin. Ik mag het wel weten, tenslotte was ik erbij toen jullie een datum afgesproken hebben.' Hij knikt.

'Dat is waar.'

'Heb je er een probleem mee met dit tegen me te vertellen? Anders zorg ik wel dat ik Charlene's nummer heb en praat ik wel even met haar.'

'Neen, neen. Het is al goed.'

'Kom, vertel nu verder.' Op dat moment komen de anderen binnen en wordt de bar gestoord door hun gelach. Oliver en ik kijken hen geamuseerd aan. Dorian, Tyson en Jasper lopen onze kant op en gaan aan het tafeltje zitten. Ze begroeten me allemaal erg vrolijk, maar al snel kijken we alle vier hoopvol naar Oliver.

'Kom op, man. Vertel nu.' Zegt Jasper en ik gniffel.  

'Is ze heet?' vraagt Dorian plots en ik lach. Oliver knikt instemmend. 

'Heb je?' Dorian wiebelt met zijn wenkbrauwen en ik maak een afkeurend geluid.

'Dat hoef ik niet te weten, vertel hen dat maar een andere keer.' De tafel lacht en luistert dan naar Oliver. Het is vreemd om met jongens aan een tafel te zitten en hen horen praten over meisjes en een date, het is anders dan hoe meisjes praten maar uiteindelijk komt het op hetzelfde neer. Het enige dat de jongens vragen is of ze 'het' gedaan hebben of gekust hebben of weet ik nog voor rare dingen. Gelukkig heb ik al wat alcohol binnen en storen hun opmerkingen me niet zo. 

Modeling and love - Models 1Waar verhalen tot leven komen. Ontdek het nu