19. Dat gevoel dat er iets verkeerd zit

735 38 8
                                    

19. Dat gevoel dat er iets verkeerd zit

Ik zucht als ik opsta. Het is gelukkig geen vroeg uur zoals vroeger toen ik naar school moest maar het is toch vroeger dan dat ik gewoon ben. Ik wrijf in mijn ogen en strompel naar de badkamer, daar neem ik snel een douche en ga ik naar beneden. 

'Goedemorgen, liefje.' zegt mama en ze zet de koffiekan op tafel. Papa is zijn krant aan het lezen, dit is de derde ochtend dat we samen ontbijten en deze keer vind ik het niet zo ongemakkelijk als de vorige keer. Gisterenavond was gezellig, iets dat we lange tijd niet meer hebben meegemaakt. 

'Goedemorgen mam.' ik loop naar haar toe en geef haar een kus. Ze glimlacht vrolijk en ook papa kijkt gelukkig. Ik lach. 'We zijn net zo'n gelukkig amerikaans gezinnetje.' Mama lacht ook en we zetten ons aan de keukentafel.

'Heb je vandaag met iemand afgesproken na je opdracht?' Ik schud mijn hoofd.

'Neen' ik neem een hap 'ben je vanavond thuis, mam?' ze kijkt me afkeurend aan, maar ik zie dat ze lacht. Ik hou mijn hand voor mijn mond en wacht tot mijn mond leeg is.

'Sorry, ben je vanavond thuis?' Ze knikt. 'Bekijken we samen een film?' Ze glimlacht. 

'Wil je dat echt, liefje?' Ik trek een 'ja natuurlijk anders zou ik het niet vragen' gezicht.

'Natuurlijk mama, anders zou ik het niet vragen, hé.' Ze glimlacht nog steeds en knikt dan.

'Weet je al welke je wil bekijken?' Ik haal mijn schouders op.

'Er zijn genoeg films dat we nog niet hebben gezien. Ik ga wel even naar de videotheek.' Ze knikt en neemt een slok van haar koffie. Mijn aandacht wordt getrokken door papa die zijn krant opplooit.

'Het wordt vast zo'n melige vrouwen film.' Mama en ik kijken hem allebei schuldig aan en hij lacht. 

'Ach pap, ik weet dat je die films ook graag ziet.'

'Dat is niet waar, Adeline. Dat weet je.' Mama lacht en wijst hem beschuldigend aan. We wisselen een snelle blik.

'Weet je nog die keer tijdens the notebook' ik onderbreek haar

'of die keer dat we naar dear John keken' ze knikt en maakt haar zin af

'inderdaad, ik heb je wel een traantje zien weg pinken en glimlachen met het' deze keer onderbreekt papa haar zelf, hij neemt haar vinger vast en ze kijkt hem geamuseerd aan

'dat is niet waar. Ik moest gewoon lachen met jullie.'

'Dat is niet waar, papa! Ik heb het ook gezien, geef gewoon toe dat je dat ook graag ziet.' Hij kijkt ons teleurgesteld aan.

'Ik had echt gedacht dat je mij hoger inschatte.' Mama en ik lachen alleen maar.

'Ik haal wel een film uit de videotheek, waarschijnlijk the vow.' Mama knikt en kijkt op de klok. 

'Het spijt me, lieverds maar ik moet doorgaan als ik op tijd wil komen.' Ik volg haar blik. Nog tien minuten en ik moet ook vertrekken.

'Goed, tot vanavond mam!' ze geeft mij en mijn vader een kus en even later hoor ik haar hakken de straat tot leven wekken. 

Ik kom op tijd toe en word begroet door meneer Merald. Hij glimlacht goedkeurend alsof het zo'n prestatie is om op tijd te komen. Ik geef toe dat ik een klein beetje nerveus ben om Millo terug te zien, misschien heb ik gisteren inderdaad wat overdreven gereageerd maar het kwetste me echt. Voorzichtig kijk ik uit of ik hem tegen kom, maar als ik een half uur later de set op moet heb ik hem nog steeds niet gezien. Blijkbaar speel ik vandaag een scene in mijn eentje. 

Modeling and love - Models 1Where stories live. Discover now