30

2.1K 115 9
                                    

Loganas*

Jaučiuosi jau gana apgirtęs, už lango jau tamsu. Laikrodis rodo pusė vienuolikos. Rytoj svarbus susitikimas, o aš čia geriu. Ištuštinu paskutinę stiklinę ir nutariu dingti iš kabineto. Nueinu į virtuvę ir pasiimu kažkokių padarytų sumuštinių, neatsimenu kada jau valgiau namie. Nusinešu juos į miegamąjį, persirengęs į šortus griūnu į lovą. Pamažu suvalgau sumuštinius benaršydamas telefone. Mintys vėl nukrypsta prie Tessos. Atsistoju iš lovos ir truputį susvyruoju, mano apgirtęs protas reikalauja nueiti pas Teressą. Jaučiuosi labiau apgirtęs nei prieš tai. Nusigavęs iki jos kambario tyliai palenkiu rankeną nustebdamas, jog ji neužsirakino. Vaizdas priverčia mane nusišypsoti. Ji guli išsidrėbusi per visą lovą, šalia guli atversta knyga. Juodi marškinėliai šiek tiek pasikėlę ir matosi balti šortai su širdutėmis, tai tikrai vaikiška, bet miela. Nusprendžiu įeiti į kamabarį, bet kojos pinasi ir vis į kažą atsitrenkiu, netrukus vėl susimušu lygtais į stalą.

- po velnių, - tyliai nusikeikiu stengdamasis neprižadinti Tessos.

- Loganai? - išgirstu apsimiegojusį balsą. Velnias, sugebėjau vistiek ją prižadinti.

Teressa*

Prabundu nuo kažkokio krebždesio. Pramerkusi akis išvystu Loganą, kuris susiraukęs pasitrynė koją. Matau jo svirduliavimą, aiškiai neblaivus.

- Loganai? - pakviečiu, bet jis tik nustebęs sužiūro į mane ir nieko nesako. Pamažu atsisėdu ir pasidedu ant spintelės paliktą knygą.

- ateik čia, - pasiūlau ir pasislenku arčiau pagalvės. Jis atsigula šalia manęs, jaučiu alkoholio tvaiką susimaišiusį su jo dušo žele, nežinau, bet kvapas neatrodė toks atgrasus kaip galvojau.

- tu girtas? - atsisuku į juodaplaukį. Kūną dengė tik šortai, akį traukį ištreniruoti raumenys ir kelios taturuotės ant rankų, kurių vis dar negaliu paaiškinti.

- taip, mažyte, - suveblena ir apsikabina mane, nebandau patraukti rankos, nes vistiek ji ten grįžtų, arba tiesiog man tai patinka.

- apie ką kalbėjotės su mano dėde? - pasinaudoju jo neblaivumu tiesai išpešti.

- jis liepė nežaisti su tavimi, nes esą aš mergišius, - po trumpos pauzės atsakė. Nesistebiu tokiais dėdės žodžiais.

- nes tu ir esi mergišius, - sarkastiškai tariau.

- ak, mano širdelė įsižeidė, - dramatiškai sušniurkštė nosimi. Nusijuokiau ir galvojau ko čia dar paklausti. Tokioje stadijoje galiu pati sau atskleisti tiesą.

- o ką tu atsakei dėdei?

- sakiau, kad niekada su tavimi nežaiščiau, nes esi kitokia nei visos, - paprastai ištarė, bet mano širdis sušilo girdėdama tokius žodžius, nors gal ir laikinai, bet sušilo.

- keista kaip ledinės širdies žmogus pasakė tai, - nusišypsojau, bet nebesulaukiau atsakymo, Loganas jau miegojo. Pasiekusi antklodę užkloju mus abu. Galiausiai ir aš sumerkiu akis.

Loganas*

Šūdas kaip galvą skauda. Pramerkiu akis, bet netrukus jas užmerkiu, šviesa per daug akina. Jau rytas? Negaliu pavėluoti į susitikimą su turkais, bet jei ateisiu su pagiriomis irgi bus nekažką. Pasiųsiu kažką vietoj manęs susitarti, jei tai pavyks. Pajaučiu alsavimą sau į kaklą, kas per velnias? Prisivertęs atmerkti akis išvystu šalia savęs miegančią rudaplaukę. Nejaugi vakar čia atėjau? Nieko neprisimenu, nuotaika visiškai subjuro, bet Tessos veidas leido neišdaužyti visko aplinkui. Smulki ranka apsivijusi mano liemenį, kas mane stebino. Kažkas pasibeldė į duris ir netrukus pradarė jas. Tai tarnaitė Mila, ar ji suknistai nemoka palaukti kol mes patys atidarysim. Sutrikusi, ji sumurmėjo atsiprašymą ir dingo iš kambario. Palengva atsisėdau stengdamasis nepažadinti Tessos, į galvą smogė dar viena skausmo banga, susiraukiu, tai dar niekis. Atsistojęs truputį susvyruoju, bet greitai atsigaunu ir išeinu iš kambario, palikdamas miegančią Tessą. Dabar nenusiteikęs galvoti, ką galėjau jai pripasakoti. Manau, kad ji tikrai pasinaudojo mano girtumu. Nušlepsiu iki virtuvės, tarnaitės vis spoksojo į mane, kurgi nespoksos. Man įėjus į virtuvę, jos greitai nuleido akis. Pamatęs Ritą išspaudžiu sarkastišką šypsenėlę, kaip ir ji. Moteris puikiai suprato, ko čia aš atsivilkau.

- labas rytas, - pasisveikinau. Rita nusišluostė rankas į prijuostę ir priėjo arčiau manęs.

- labas rytas. Tau, ponuli, reikia mažiau lėbauti, - ji nusišypso ir pagrūmoja pirštu.

- atsiprašau, mama, - ironiškai atšaunu, o Rita nusisuka ir neina atnešti man vaistų nuo galvos skausmo, ne pirmas kartas jau. Suprantu ją. Netrukus Rita grįžta su tabletėmis ir stikline vandens, paduoda jas man. Išgeriu vaistus ir vandenį.

- ačiū, Rita, geros dienos, - atiduodu stiklinę ir dingstu iš virtuvės.

- ir tau, - spėju išgirsti prieš išeidamas. Įėjęs į kambarį griūnu atgal į lovą, aš šiandien nenusiteikęs nieko daryti. Sugraibau telefoną ir parašau savo pavaduotojui, kad eitų į susirinkimą vietoj manęs, jis niekada neprieštarauja, nes prie algos pridedu tūkstantį dolerių už vieną tokį susitikimą. Nusiraminęs dėl darbo reikalų užmerkiu trumpam akis.

- alfa, aš bravo trys klausau, - racijos garsas pasiekia ausis. Ir būtent šiandien, kai man pagirios, šaunumėlis. Ko Maiklui prisireikė? Sugraibau stalčiuje gulinčią radijo stotelę.

- bravo trys, aš alfa, klausau, - gergždančiu balsu atsakau, jaučiuosi sumautai.

- alfa, aš bravo trys, kątik buvo užpulta karinė bazė vakaruose, daug karių nukentėjo, likę kaunasi su nenustatytu priešu, vadovybė nori mūsų, - pranešė. Staigiai atsisėdau, galvos skausmas plūstelėjo dar kartą į galvą, bet darbas man svarbiausia.

- bravo trys, aš alfa, susirinkimas štabe po 15 minučių, turime greitai sugalvoti kaip veikti, - ištariau nutrenkdamas ant lovos raciją. Apsiprausęs veidą nulekiu į savo slaptąjį kambariuką. Apsivilkęs uniformą ir užsidėjęs neperšaunamąją liemenę imuosi ginklų. Dauguma jau būna furgone, bet atsargai visada turim savo, jei baigtusi kuklos. Pasiimu du pistoletus, automatą ir peilį, tokioms operacijoms nereikia savęs apsikarstyti, turi būti kuo mažiau svorio. Į kuprinę vėl gi susidedu maisto ir vandens atsargas, dar sprogmenis ir kelias granatas, taip pat įsimetu išgyvenimo rinkinį ir medicininės pagalbos rinkinį, kiekvienas iš mano būrio yra kartu ir paramedikas ir radistas ir viskas kuo tik galima būti kariuomenėje. Galvojau paspruksiu nuo darbo įmonėje, bet pakliuvau į adrenalino ir pavojų pilną darbą. Iš namų jau liepiau pasišalinti visam aptarnaujančiam personalui. Viską susiruošęs laukiau savo karių, laukia ilga diena.

- labas rytas, aš.. - į kambarį įeina Tessa, bet pamačius mane, ji nebeištaria nei žodžio. Šūdas, neturėjo ji čia ateiti.

Cross ✅Where stories live. Discover now