Bad romance

By StanimiraAtanasova

81.7K 7.2K 1.6K

•𝐅𝐢𝐫𝐬𝐭 𝐩𝐥𝐚𝐜𝐞 𝐰𝐢𝐧𝐧𝐞𝐫 𝐢𝐧 𝐓𝐞𝐞𝐧 𝐟𝐢𝐜𝐭𝐢𝐨𝐧 𝐖𝐀𝐓𝐓𝐘𝐒 𝐒𝐔𝐌𝐌𝐄𝐑 𝐀𝐖𝐀𝐑𝐃𝐒 𝟐𝟎�... More

𝐞𝐱𝐭𝐞𝐧𝐝𝐞𝐝 𝐬𝐮𝐦𝐦𝐚𝐫𝐲
Prologue ✔
Chapter 1 - Интервю за работа ✔
Chapter 2 - Оживял карнавал на ужасите √
Ch. 3 - Провалено бягство
Chapter 4 - Неканен гост
Ch. 5 - Под прикритие √
Chapter 6 - Предупреждение
Chapter 7 - Потушен бунт
Ch.8-Лошите момичета се наказват
Ch.9-Свинете живеят в кочина
Ch.10-Следващия път ще го убия
Ch.11-Промяна в позициите
Ch.12-Божествен непукизъм
Ch.13-Кафе и уиски
Ch.14-Усложнения в плана
Ch.15 - Сблъсък на чужда земя
Ch.16- Буря от проблеми
Ch.17-Безрасъдството на новобранеца
Ch.18 - Затишие пред буря
Ch.19-На по чаша уиски с Дявола
Ch.20 - Времето тече
Ch.21 - Труп за предястие
Ch.22 - Ухание на надежда
Ch.23 - Среднощни признания
Ch.25 - Една усмивка по-малко
Ch.26 - Ще стрелям!
Ch. 27 - Страхът не е афродизиак
Ch.28 -Пепел и пустош
Ch.29 - Игра на доверие
Ch.30 - Обречена
Ch.31 - Време за признания
Ch.32-И за амнезията има лек
Ch.33 - Топло посрещане
Ch.34 - Болката от истината
Ch.35 - Танц със смъртта
Ch.36 - Втори шанс
Ch.37 -Играчка с привилегии
Ch.38 - В капана на вълка
Ch.39 - Сладък задник
Ch.40 - Проблемите се задават
Ch.41 - Сенки от настоящето
Ch.42 - Жажда за отмъщение
Ch.43 - Без изглед към спасение
Ch.44 - Време за размисъл
Ch.45 - Стените падат и сърцата се отварят
Ch.46 - Удар в засада
Ch.47 - Последен избор
Ch.48 - Началото на нов край

Ch.24 - Тежестта на действията

1.3K 142 15
By StanimiraAtanasova

В осем алармата на телефона ми се включи. Бръкнах в джоба на якето си и я изключих,но Аш вече се бе събудил.

-Добро утро! - промърморих и се изправих. - Закъснявам за лекции. Знам,че не обичаш да те командват,но трябва да ме закараш до университета по изкуства.

Когато ме чу да казвам това Аш скочи. Внезапно се разсъни и очите му се изпълниха с мистериозен изнтерес. Останах изненадана от рязката промяна в настроенията му. Както казах и преди,същинска жена в цикъл.

-Учиш изкуства! - отбеляза и малка усмивка се настани на устните му.

Усетих как всеки нерв в мен се напряга,изпъва,готви да избухне. Бузите ми започнаха да парят. Шефа ми стоеше на метър разтояние от мен само по боксерки,с разрошена от съня коса и типичния за мъжете дрезгав сутрешен глас.

-Да. - призвуча повече като въпрос,което ме наката да издуя бузи и да изпъча гордо гърди. -Точно така! Сега ме ще ме закараш ли?

-Имам работа във Филаделфия,така че,да. Изчакай да си взема душ. - каза и стана,насочвайки се към вратата.

Направих същото,само че за да го спра да излезе,затискайки вратата с ръка.

-Не може. Трябва да тръгнем сега,или ще закъснея. - уклончиво обясних.

Очите на Аш ме фиксираха и той се подпря на стената с лакът. Лицето му беше на сантиметри от моето.

-Мога да те закарам за две минути до края на града и дори задръстване няма да ме спре. Знаеш,че не се шегувам.

Дишането ми се учести и отместих поглед от съблазнителните му черти.

-Трябва да се отбия и през общежитието за раницата си и цигари. - пригладих с ботуша си килима от овча кожа.

-Нека да са три. - изсумтя и изблъска ръката ми,за да отиде в банята.

Въздъхнах и опрях чело в матираната й повърхност щом вратата се затвори. Реших,че мога да използвам времето за да разгледам снимките по шкафчетата и рафтовете. Ако имаше такива. Затътрих крака и заобиколих дивана. На никой от шкафовете не се виждахи снимки или празни рамки. Може би след смъртта на майка си не искаше да вижда нейни снимки.

"Или просто не е от този тип хора,които слагат свои снимки из къщата."

Преместих се зад дивана. Черната му тапицерия изглеждаше твърда,но когато прокарах пръсти по нея беше като кадифе. Издишах през зъби. Беше кадифе.

-Готова ли си или ще докоснеш и плочките в банята? Ако искаш да те заведа?

Изпищях и опуснах мобилния си на пода. Добре,че беше дебелия килим и телефона бе от старите,защото иначе щях да обирам частите му от цялата стая.

-Колко бързо взимаш душ? - извиках и вдигнах телефона си.

Дори беше успял да се облече в черни дънки и бяла тениска. Изумих се на бързината с която можеше да направи всички тези неща за толкова кратък период от време,но не казах нищо от това,което мислех. Просто отворих по-широко вратата и минах покрай него. Не спрях да вървя докато не стигнах вратата за излизане. Не защото беше заключено,а защото не го смятах за културно. Изчаках да си обуе кубинки и да вземе чадър от кукичките на стената.

-За какво ти е чадър? - попитах объркана.

-За това - отвори вратата и студения дъжд на Бостън ме обля като душ.

По дяволите! Улових дръжката на чадъра от ръката му и пръстите ни се докоснаха за момент. По филмите в този момент героите се поглеждаха и разбираха,че са влюбени,но аз издърпах чадъра пред себе си и използвайки го като щит се придвижих до джипа. Аш крачеше спокойно след мен,сякаш за да ми се смее. Оставих чадъра след като видях,че не помагаше както и да го държах. Изчаках да отключеше автомобила и да се качим вътре,за да избутам косата си назад и да я вържа на мокър кок. Мразех есента в щатите. Братовчедка ми Бриджит която живеше в Канада често казваше,че при тях не е същото. Вече бях склонна да го повярвам.

-Към... - Аш ме прекъсна и даде на задна.

-Знам за теб повече,отколкото си мислиш.

Потеглихме с невероятната скорост от сто и четирадесет километра в час. Забранено и наказуемо от закона,но без никакво значение за белоксия откачалник на седалката до мен. Управляваше кормилото като професионалист. Трябваше и аз да взема книжка някой ден.

-Ще пуснеш ли радиото? - обади се след няколко секунди.

-Ще намалиш ли?

Наистина щяхме да пристигнем за около пет минути. С тази скорост и умения за шофиране в най-лошия случай на състезание Аш щеше да финишира на трето място.

-Не. Аз не слушам рок балади. - поклатих глава.

Аш успя да ме погледне за миг,след което върна погледа си обратно на пътя.

-Тогава пусни нещо по свой вкус. Ще ти направя отстъпка за следващите няколко минути до общежитието.

Изхъмках и се пресегмах за да включа ню метъл. Негодника беше настройл всички станции за рок балади. Изръмжах и изключих радиото,хвърляйки му убийствен поглед. Копелето се хилеше като тиква.

-Забавен си! - облягнах се изцяло на седалката, възможно по-далеч от него.

Беше ме изиграл. Нямаше да питам кога бе намерил време да направи това. Не ме интересуваше,беше подло както и да го погледнеш. Изведнъж някаква кола прелетя през пътя и се вряза в мантинелата,превъртя се и направи верижна реакция. Аш натисна спирачки и направи дрифт,поемайки на обратно.

-Какво правиш? - изкрещях и се улових здраво за дръжката.

-Спокойно Райли,само ни отървавам от задръстването,което ще се случи всеки момент. - през смях обясни.

Колите надуваха клаксони и разко завиваха,за да не се блъснат в нас. Карахме в насрещното платно,а белокосия нещастник дори не мигна!

-Ако катастрофираме и се събудя от комата преди теб,ще ти изключа системите,кълна се! - предупредих го.

Той се засмя още по-силно и с последно рязко завъртане на волана пое по по-заобиколен път с по-малко трафик. Жадни си поех дъх и пуснах дръжката. Скороста ни беше намаляла. Познавах тази улица,намираше се на две пресечки от общежитието.

-Знаеш ли,предпочитам да закъснея. Спри,искам да сляза!

Но той не спря,а продължи чак до портите на сградата. Видях Съншай ,която щом ни видя стана от стълбите пред входа и зяпна като риба на сухо.

-Райли,ще те убия! Вдигай си телефона понякога! - крещеше толкова силно,че я чувах през затворената врата.

Отворих и за малко да повърна в устата си. Никога не се бях качвала в кола,чийто шофьор да стигне от единия край на града почти до другия за рекордно краткото време от седем минути.

-Млъкни Съншайн! - не бях искала да прозвучи така грубо,но вече го бях изрекла.

Тя спря на няколко метра от портите и свали ръката с която ми показваше екрана на блекберито си. Каза нещо, но не успях да я чуя. Дъжда падаше на по-ситни капки,но тя беше мокра до кости. Значи беше седяла за мен на стълбите,беше ме чакала да се прибера и да ми се накара като майка. Съншайн,момичето,което не можеше да задържи връзка повече от два часа и спеше с непознати всяка вечер в различен клуб се бе загрижила за мен.

-Побързай!

Завъртях се за да видя как Аш затвори вратата и ми показа да се раздвижа през мокрите прозорци на джипа. Кимнах отсечено и пристъпих към общежитието.

-Няма нужда да караш чак до входа. - изръмжах и сложих чантата си на рамо,подготвяйки се да сляза с бързината на куршум от джипа веднага щом спреше.

Не бях открила Съншайн в стаята ни,нито в общите бани. Нямаше да я търся навсякъде - нямах времето и търпението за това. Още по-малко Аш,който ме наруга когато се забавих цели десет минути.

-Райли,Райли,майка ти не те ли е учила да не ръмжиш? - забави ход и паркира между два мотора,подгизнали от дъжда.

Не знаех дали бяха глупави или непредвидливи за да дойдат с мотор на лекции в това време,но не ме и интересуваше. Натиснах дръжката и извадих телефона си за да проверя часа.

-Не,беше заета да си скъсва задника от работа заради двама ни с брат ми. - повдигнах му среден пръст и тряснах вратата по-силно и от снощи.

Изкачих тичешком стъпалата до входа и не се обърнах за да видя дали ме гледаше. Чух как подкара с мръсна газ преди да затворя напълно вратата.

Continue Reading

You'll Also Like

21K 1.1K 53
Един ден тя се събужда като нормално 17-годишно момиче, а на следващия ден се намира на хиляди километри от вкъщи, за да задоволява едно единствено м...
76.4K 2.8K 52
Том Сицилиано - 29 годишния преуспяващ мъж в кариерата си на учител принуден да се премести в малко градче само заради семейните желания на баща си...
18.6K 1.3K 110
Ема и Иза са две близначки учещи в университет във Флорида. През цялото време са Ема и Иза. Колкото до това дали бяха еднакви, е.. ами да кажем, че в...
6K 514 32
Първа книга от поредицата "Корумпирани" Тереза Срамувах се, че дадох сърцето си на човек, който не умееше да различава доброто от злото и накрая прос...