Mary Jane

19 2 0
                                    

Η σύζυγος και αληθινή αγάπη του Spider-Man

Φάκελος Δεδομένων
Πραγματικό όνομα: Mary Jane Watson-Parker
Ιδιότητα: Μοντέλο μόδας, ηθοποιός σε B-movies, πρώην σταρ καθημερινής τηλεοπτικής δραματικής σειράς
Βάση: Νέα Υόρκη
Ύψος: 1,72 μ.
Βάρος: 54 κιλά
Μάτια: Πράσινα
Μαλλιά: Κόκκινα
Πρώτη εμφάνιση: Amazing Spider-Man #25 (Ιούνιος 1965)
Δυνάμεις/Ικανότητες: H Mary Jane δεν έχει ιδιαίτερες δυνάμεις, αλλά είναι ταλαντούχα χορεύτρια, μοντέλο και ηθοποιός. Διατηρεί την ευχάριστη και αισιόδοξη διάθεση της παρά τους πολυάριθμους κινδύνους και τις δοκιμασίες που περνά, παντρεμένη με τον Spider-Man.

Η Mary Jane ήταν κόρη του Philip και της Madeline Watson. Η μητέρα της ήταν φοιτήτρια δραματικής σχολής που ονειρευόταν να γίνει ηθοποιός, ενώ ο πατέρας της ήταν εμπνευσμένος συγγραφέας. Συναντήθηκαν και ερωτεύτηκαν στο κολέγιο, όταν ο Philip ανέλαβε μια θέση εργασίας για να υποστηρίξει την οικογένεια του, ενώ εργαζόταν πάνω στην πρώτη του νουβέλα. Το ζευγάρι απέκτησε 2 κόρες, την Gayle και τη Mary Jane, και η Madeline διέκοψε την καριέρα της ως ηθοποιός για να μείνει στο σπίτι και να φροντίσει τα κορίτσια.

Ανήσυχα νιάτα
Απογοητευμένος από την ανικανότητα του να ολοκληρώσει το μυθιστόρημα του, ο Philip άρχισε να αλλάζει συνεχώς δουλειές, ελπίζοντας πως κάθε νέα τοποθεσία θα δώσει πνοή στην έμπνευση του. Ως αποτέλεσμα, η Mary Jane άλλαζε συνεχώς σχολεία κι έπρεπε να βρίσκει κάθε φορά καινούριους φίλους. Για να το αντιμετωπίσει ανέπτυξε μια εξωστρεφή προσωπικότητα κι έγινε ένα είδος κλόουν της τάξης. Ο γάμος των γονιών της Mary Jane δεν υπήρξε ποτέ ευτυχισμένος και τελικά αποφάσισαν να χωρίσουν. Όμως η Madeline και τα κορίτσια είχα καλές σχέσεις με τη μεγαλύτερη αδερφή τoυ Philip, την Anna Watson, η οποία ζούσε δίπλα στην οικογένεια του Peter, και διατήρησε επαφές μαζί της μετά το χωρισμό.

Πρώτη συνάντηση
Κοιτάζοντας έξω από το παράθυρο της θείας Anna, η Mary Jane είδε για πρώτη φορά τον Peter Parker όταν ήταν 13 χρονών. Αργότερα ανακάλυψε ότι εκείνος ήταν ο Spider-Man, όταν τον είδε να βγαίνει κρυφά από το σπίτι της θείας May. Η θεία Anna προσπαθούσε συνέχεια να τους φέρει κοντά, όμως η εξωστρεφής Mary Jane δεν ήθελε να έχει καμία σχέση με το βιβλιόφιλο, ευαίσθητο αγόρι που κρυβόταν πίσω από τη μάσκα. Παρ' όλα αυτά, όταν τελικά γνωρίστηκαν, ανακάλυψε ότι ο Peter την έλκυε. Παριστάνοντας την αδιάφορη, φλέρταρε τον ανταγωνιστή του, Flash Thompson και έβγαινε σε ραντεβού με τον Harry Osborn (Green Goblin), τον καλύτερο φίλο και συγκάτοικο του.

Η νύφη του Spidey
Η Mary Jane έγινε στενή φίλη με την Gwen Stacy, η οποία έβγαινε με τον Peter εκείνη την εποχή. Όταν η Gwen πέθανε με τραγικό τρόπο, η Mary Jane παρηγόρησε τον Peter. Ο Peter τελικά τη ζήτησε σε γάμο, όμως εκείνη αρνήθηκε κι έφυγε από την πόλη. Παρ' όλα αυτά, επέστρεψε ύστερα από λίγα χρόνια και οι 2 τους συνέχισαν τη σχέση τους. Ο Peter της ζήτησε ξανά να παντρευτούν και αυτή τη φορά η Mary Jane δέχτηκε. Η Mary Jane προσπάθησε να συνηθίσει τη διπλή ζωή του Peter, αλλά το γεγονός ότι παντρεύτηκε τον Spider-Man επέφερε μεγάλη πίεση στο γάμο τους. Το ζευγάρι χώρισε για λίγο όταν ο Peter έσωσε τη Mary Jane από κάποιον που την παρενοχλούσε και την απήγαγε, αφήνοντας να εννοηθεί ότι η κοπέλα ήταν νεκρή. Αν και η Mary Jane ήθελε πάντα να γίνει ηθοποιός, εργαζόταν κυρίως ως χορεύτρια και ως μοντέλο μόδας. Παρ' όλα αυτά, κατάφερε να υποδυθεί ένα μικρό ρόλο σε μια σαπουνόπερα με τίτλο Secret Hospital.

Σημαντικότερα Storylines
Amazing Spider-Man #42: Ύστερα από μήνες αποτυχημένων προσπαθειών, ο Peter Parker συναντά τη Mary Jane Watson
Amazing Spider-Man: Parallel Lives, tpb: Τα πρώτα χρόνια της ζωής της Mary Jane και του Peter δείχνουν πως το ζευγάρι έχει πολλά κοινά.
Amazing Spider-Man Annual #21: Η Mary Jane τελικά παντρεύεται τον Peter Parker.

Αν και η ίδια δε διαθέτει υπερδυνάμεις, η Mary Jane βοήθησε το σύζυγο της ενάντια σε διάφορους εχθρούς του

Oops! This image does not follow our content guidelines. To continue publishing, please remove it or upload a different image.

Αν και η ίδια δε διαθέτει υπερδυνάμεις, η Mary Jane βοήθησε το σύζυγο της ενάντια σε διάφορους εχθρούς του.

Αν και η ίδια δε διαθέτει υπερδυνάμεις, η Mary Jane βοήθησε το σύζυγο της ενάντια σε διάφορους εχθρούς του

Oops! This image does not follow our content guidelines. To continue publishing, please remove it or upload a different image.
Marvel CharactersWhere stories live. Discover now