Professor X

27 4 0
                                    

Φάκελος Δεδομένων
●Πραγματικό όνομα: Charles Francis Xavier
●Ιδιότητα: Δάσκαλος, Ακτιβιστής για τα δικαιώματα των μεταλλαγμένων.
●Βάση: Κινητή
Ύψος: 1,82 μ.
●Βάρος: 86 κιλά
●Μάτια: Μπλε
●Μαλλιά: -
●Πρώτη εμφάνιση: Uncanny X-Men Vol. 1 #1 (Σεπτέμβριος 1963)

Δυνάμεις/Ικανότητες
Τεράστιες ψιονικές ικανότητες, στις οποίες περιλαμβάνονται το διάβασμα του μυαλού, η διαγραφή του μυαλού, η αστρική προβολή, η προβολή ψευδαισθήσεων, η ικανότητα να αναλαμβάνει τον πνευματικό έλεγχο των άλλων και η ικανότητα να εκτοξεύει πνευματικές ριπές.

Σύμμαχοι:
The X-Men, The Starjammers

Εχθροί:
Magneto, Juggernaut, Cassandra Nova, the Sentinels, the Hellfire Club

Τεύχος #1Στο X-Men #1, η ομάδα του Professor X ενώνεται για να αντιμετωπίσει την απειλή του Magneto, σηματοδοτώντας την πρώτη εμφάνιση τόσο των ηρωικών X-Men όσο και του σημαντικότερου εχθρού τους

Oops! This image does not follow our content guidelines. To continue publishing, please remove it or upload a different image.

Τεύχος #1
Στο X-Men #1, η ομάδα του Professor X ενώνεται για να αντιμετωπίσει την απειλή του Magneto, σηματοδοτώντας την πρώτη εμφάνιση τόσο των ηρωικών X-Men όσο και του σημαντικότερου εχθρού τους.

Ο Charles Xavier, ο οποίος θεωρείται ο πιο ισχυρός μεταλλαγμένος της γης, αφιέρωσε τη ζωή του στο ιδανικό ότι οι άνθρωποι και οι μεταλλαγμένοι μπορούν να συνυπάρξουν αρμονικά. Ο πατέρας του, Brian, πέθανε όταν ο Charles ήταν παιδί. Ο Kurt Marko, ο συνεργάτης των ερευνών του πατέρα του, παντρεύτηκε τη μητέρα του Charles, Sharon αλλά την εκτιμούσε μόνο για την περιουσία της. Ο Charles έγινε αντίζηλος του θετού αδερφού του, Cain (ο οποίος κάποτε απέκτησε τις δυνάμεις του Juggernaut), και είδε τόσο τη μητέρα του όσο και το θετό του πατέρα να πεθαίνουν.

Πρώτη Αγάπη
Ο Xavier παρακολούθησε μεταπτυχιακά μαθήματα στην Οξφόρδη της Αγγλίας, όπου ερωτεύτηκε την Moira Mactaggart. Όμως η σχέση τους τελείωσε όταν ο Charles κατατάχθηκε στον Αμερικανικό στρατό. Ύστερα από τη θητεία του, ο Xavier ταξίδεψε σε όλο τον κόσμο. Σε μια κλινική για τους επιζώντες του ολοκαυτώματος στο Ισραήλ, έγινε φίλος με τον άνθρωπο που θα μεταμορφωνόταν σε Magneto. O Magneto και ο Xavier ένωσαν τις δυνάμεις τους για να πολεμήσουν τον Baron Von Strucker, αλλά οι ανηλεείς μέθοδοι του Magneto έδειχναν ξεκάθαρα ότι οι δυο τους είχαν διαφορετική φιλοσοφία σε ό,τι αφορούσε τη χρήση βίας. Ο Xavier έφυγε από το Ισραήλ αφήνοντας πίσω του την Gabrielle Haller, χωρίς να γνωρίζει ότι ήταν έγκυος στο παιδί του (το αγόρι, ο David μεγάλωσε και έγινε ο μεταλλαγμένος Legion). Μια κατολίσθηση που προκάλεσε ο εξωγήινος εγκληματίας Lucifer έκανε τον Xavier παραπληγικό.

Marvel CharactersWhere stories live. Discover now