Beast

84 5 0
                                    

Φάκελος Δεδομένων
Πραγματικό όνομα: Henry P. "Hank" McCoy
Ιδιότητα: Τυχοδιώκτης, βιοχημικός
Βάση: Ινστιτούτο Xavier, Σέιλεμ Σέντερ, Νέα Υόρκη.
Ύψος: 1,78 μ.
Βάρος: 183 κιλά
Μάτια: Μπλε
Μαλλιά: Αρχικά καστανά, αργότερα μπλε-μαύρα
Πρώτη εμφάνιση: X-Men Vol. 1 #1 (Σεπτέμβριος 1963)
Δυνάμεις/Ικανότητες: O Beast διαθέτει υπεράνθρωπη δύναμη, ευκινησία, αντοχή και ενισχυμένες αισθήσεις, ανάμεσα στις οποίες και νυχτερινή όραση, που μοιάζει με εκείνη της γάτας. Συνέρχεται απίστευτα γρήγορα από μικροτραυματισμούς. Ο δείκτης νοημοσύνης του φτάνει εκείνον της ιδιοφυΐας. Διαθέτει εξαιρετικές γνώσεις Γενετικής, Βιοχημείας και άλλων επιστημονικών κλάδων.

O Norton McCoy, εργάτης σε πυρηνικό εργοστάσιο, εκτέθηκε σε ισχυρή ακτινοβολία, με συνέπεια ο γιος του ο Henry να γεννηθεί μεταλλαγμένος με ασυνήθιστα μεγάλα χέρια και πόδια. Παρόλο που οι συμμαθητές του Henry τον αποκαλούσαν "κτήνος", το μεταλλαγμένο σώμα του του επέτρεψε να γίνει αστέρας του ράγκμπι. Όταν ένας εγκληματίας ονόματι Conquistador απήγαγε τους γονείς του Henry για να τον αναγκάσει να συνεργαστεί μαζί του, τους έσωσαν οι X-Men. Ο Professor X, ιδρυτής της ομάδας, στρατολόγησε τον Henry, ο οποίος έγινε ένα από τα πρώτα μέλη των X-Men, με την ονομασία <<Beast>>.

Ελεύθερος
Με τη βοήθεια του Xavier, πήρε το διδακτορικό του και έγινε γενετικός επιστήμονας στην εταιρία Brand Corporation. Εκεί συνέθεσε έναν ορό που εξέλιξε τη μετάλλαξη του: όλο το σώμα του γέμισε τρίχωμα, τα δόντια και τα νύχια του μεγάλωσαν και τα αυτιά του έγιναν μυτερά. Αρχικά ο McCoy προσπάθησε να μεταμφιεστεί σε φυσιολογικό άνθρωπο χρησιμοποιώντας μια λαστιχένια μάσκα και γάντια. Γρήγορα όμως εγκατέλειψε την απόπειρα αυτή, προσχώρησε στους Avengers και αποκάλυψε δημοσίως την πραγματική ταυτότητα του. Αργότερα, αναδιοργάνωσε μια άλλη ομάδα, τους Defenders. Αφού ατύχησε η συγκεκριμένη εκδοχή των Defenders, o Beast συγκρότησε την X-Factor, μια νέα ομάδα μεταλλαγμένων μαζί με τους άλλους 4 αρχικούς X-Men του Xavier. Λίγο μετά ο Dr. Carl Maddics, πρώην επιστήμονας της Brand, αιχμαλώτισε τον Beast και χρησιμοποίησε έναν ορό για να τον κάνει να επιστρέψει στην προηγούμενη, πιο ανθρώπινη εμφάνιση του. Αργότερα οι δυνάμεις της μεταλλαγμένης Infectia επανέφεραν τον Beast στη γνώριμη τριχωτή μορφή του.

Ο επιστήμονας της ομάδας
Τα αρχικά μέλη της ομάδας X-Factor επέστρεψαν στους X-Men. Ο McCoy ανακάλυψε μια θεραπεία για τον ιό Legacy, χρησιμοποιώντας τα αποτελέσματα των ερευνών της Dr. Moira Mactaggart. Αργότερα, ο Beast συμμετείχε για λίγο στην υπό-ομάδα X-Treme X-Men. Όταν κινδύνευσε να σκοτωθεί σε μια μάχη, η συνάδελφος του Tessa του έσωσε τη ζωή χρησιμοποιώντας τις δυνάμεις της για να τον μεταλλάξει ακόμη περισσότερο. Ο Beast παραμένει ενεργός μαχητής, μόνιμος επιστήμονας της ομάδας και καθηγητής στο Ινστιτούο Xavier.

Σημαντικότερα Storylines
●X-Men Vol. 1 #49-53: Η παράξενη προέλευση του Beast εξηγείται για πρώτη φορά.
●Amazing Adventures Vol. 2 #11-16: O Beast μεταλλάσεται στην τριχωτή πιθηκοειδή μορφή του και αντιμετωπίζει την Secret Empire.
●X-Treme X-Men #3: O Beast μεταλλάσεται στην αιλουροειδή μορφή του.

●X-Treme X-Men #3: O Beast μεταλλάσεται στην αιλουροειδή μορφή του

Oops! This image does not follow our content guidelines. To continue publishing, please remove it or upload a different image.
Marvel CharactersWhere stories live. Discover now