Ancient One

412 25 3
                                    

Φάκελος Δεδομένων
●Πραγματικό όνομα: Άγνωστο
●Ιδιότητα: Υπέρτατος μάγος
●Βάση: Καμάρ - Ταζ, Θιβέτ, Κίνα
●Ύψος: 1,79 μ.
●Βάρος: 73 κιλά
●Μάτια: Καστανά
●Μαλλιά: Φαλακρός, με λευκά γένια
●Πρώτη εμφάνιση: Strange Tales Vol. 1 #110 (Ιούλιος 1963)

Δυνάμεις/Ικανότητες
Τα εκπληκτικά φυσικά χαρίσματα του σε συνδυασμό με τα χρόνια της εκπαίδευσης του τον έκαναν τον μεγαλύτερο μάγο στη Γήινη διάσταση, με ικανότητες αστρικής προβολής, ύπνωσης, δημιουργίας ψευδαισθήσεων κλπ. Ήταν επίσης ικανός να εκτοξεύει ριπές ενέργειας και διέθετε το χάρισμα της μακροζωίας.

Πριν από πέντε αιώνες, ο μεγάλος μάγος με το όνομα Ancient One ήταν ένας νεαρός αγρότης στο χωριό Καμάρ - Ταζ των Ιμαλαΐων. Μελέτησε τη μαγεία μαζί με έναν συγχωριανό του, τον Kaluu. Όταν ο Kaluu θέλησε να χρησιμοποιήσει τις δυνάμεις του υπηρετώντας το κακό, ο νεαρός τον εμπόδισε και από εκεί και πέρα αφιέρωσε τη ζωή του στη μάχη εναντίον των κακών μάγων. Τελικά έγινε Υπέρτατος Μάγος της Γήινης διάστασης. Παρόλο που η μαγεία επιμήκυνε τη ζωή του, ο Ancient One ήξερε ότι ο θάνατος του ήταν αναπόφευκτος και θέλησε να εκπαιδεύσει έναν διάδοχο. Δέχτηκε ως μαθητή τον Baron Mordo, παρόλο που γνώριζε τις πιθανότητες να υποκύψει ο Mordo στον πειρασμό του κακού. Μετά έφτασε ο Αμερικανός χειρουργός Stephen Strange, ελπίζοντας να γιατρέψει ο Ancient One τα τραυματισμένα του χέρια του. Αντί γι' αυτό, ο Strange βρήκε νέο νόημα στη ζωή του και ζήτησε από το μάγο να γίνει μαθητής του. Αφού εκπαιδεύτηκε από τον Ancient One, ο Doctor Strange έγινε τελικά ο νέος Υπέρτατος Μάγος της Γήινης διάστασης.
Αργότερα, για να εμποδίσει τον δαίμονα Shuma-Gorath να εισέλθει στη Γήινη διάσταση διά μέσου του νου του, ο Ancient One έπεισε τον Strange να διακόψει τις εγκεφαλικές λειτουργίες του γηραιού μάγου. Με τον τρόπο αυτό το θνητό σώμα του Ancient One πέθανε, αλλά το αστρικό σώμα του έγινε "ένα με το σύμπαν".

Marvel CharactersWhere stories live. Discover now