Venom

108 19 3
                                    

Φάκελος Δεδομένων
●Πραγματικό όνομα: Edward Charles "Eddie" Brock
●Ιδιότητα: Πρώην δημοσιογράφος, αργότερα αυτόκλητος τιμωρός του εγκλήματος
●Βάση: Νέα Υόρκη
●Ύψος: 1,90 μ.
●Βάρος: 81 κιλά
●Μάτια: Μπλε
●Μαλλιά: Κοκκινόξανθα
●Πρώτη εμφάνιση: The Amazing Spider-Man #298 (Μάρτιος 1988)

Δυνάμεις/Ικανότητες:
Ο Venom διαθέτει υπεράνθρωπη δύναμη, ταχύτητα και ευκινησία. Όπως και ο Spider-Man, κάθε σημείο του σώματος του μπορεί να προσκολληθεί σχεδόν σε κάθε επιφάνεια. Μπορεί και εκτοξεύει υλικό που θυμίζει ιστό από τη στολή του.

Όταν ο Spider-Man βρισκόταν στον Battleworld του Beyonder, απέκτησε μια μαύρη στολή, η οποία, όπως τελικά αποδείχτηκε, ήταν ένας εξωγήινος συμβιωτικός οργανισμός. Ο Spider-Man τελικά απέβαλε τη νέα του στολή, η οποία ενώθηκε με τον πρώην αρθρογράφο της "Daily Bugle", τον Eddie Brock. Ο Brock κατέστρεψε την καριέρα του όταν λανθασμένα κατηγόρησε έναν αθώο πολίτη πως ήταν ο διαβόητος δολοφόνος Sin Eater. Το γεγονός πως ο Brock δεν είχε δίκιο αποκαλύφθηκε από τον Spider-Man. Ο Eddie υπέφερε από καρκίνο και είχε αποφασίσει να αυτοκτονήσει. Όταν όμως το συμβιωτικό ενώθηκε με το σώμα του, ο καρκίνος υποχώρησε. Ως Venom τώρα πια ο Eddie Brock έγινε ένας από τους σημαντικότερους και πιο επικίνδυνους εχθρούς του Spider-Man. Ο Brock πούλησε το συμβιωτικό στο νονό του εγκλήματος Don Fortunato, ο οποίος με τη σειρά του το έδωσε στο γιο του Angelo. Ο Angelo επιτέθηκε και αυτός στον Spider-Man, αλλά το εξωγήινο πλάσμα εγκατέλειψε το σώμα του στη μέση της μάχης, με αποτέλεσμα ο Angelo να σκοτωθεί. Τελικά ο εξωγήινος οργανισμός ενώθηκε με τον Mac Gargan, δηλαδή τον Scorpion, ο οποίος έγινε ο τρίτος κατά σειρά Venom.

 Τελικά ο εξωγήινος οργανισμός ενώθηκε με τον Mac Gargan, δηλαδή τον Scorpion, ο οποίος έγινε ο τρίτος κατά σειρά Venom

Oops! This image does not follow our content guidelines. To continue publishing, please remove it or upload a different image.

Οδηγούμενος από μίσος εναντίον του Spider-Man, ο Venom έκανε πολυάριθμες απόπειρες να τον σκοτώσει.

Marvel CharactersWhere stories live. Discover now