Doctor Octopus

29 2 0
                                    

Η μηχανική διάσταση του εγκλήματος

Φάκελος Δεδομένων
Πραγματικό όνομα: Otto Octavius
Ιδιότητα: Εγκληματικός εγκέφαλος, πρώην πυρηνικός επιστήμονας
Βάση: Η ευρύτερη περιοχή της Νέας Υόρκης
Ύψος: 1,72 μ.
Βάρος: 122 κιλά
Μάτια: Καστανά
Μαλλιά: Καστανά
Πρώτη εμφάνιση: Amazing Spider-Man #3 (Ιούλιος 1963)
Δυνάμεις/Ικανότητες: Ελέγχει νοητικά 4 πλοκάμια από τιτάνιο, μήκους σχεδόν 2 μέτρων το καθένα, τα οποία κινούνται με ηλεκτρική ενέργεια, που μπορούν να εκταθούν τηλεσκοπικά έως 70 μέτρα και να σηκώσουν βάρος 3 τόνων. Στη άκρη κάθε πλοκαμιού υπάρχουν τρεις τσιμπίδες με μονές αρθρώσεις, οι οποίες μπορούν να περιστραφούν 360 μοίρες και να σφίξουν με δύναμη 85 κιλών ανά τετραγωνική ίντσα.

Ο Otto ήταν γιος του Torbert και της Mary Lavinia Octavius. Ήταν ένας ντροπαλός νεαρός που αγαπούσε τα βιβλία, όμως ο οικοδόμος πατέρας του πίστευε πως ο άνδρας μετριόταν από τη σωματική δύναμη του. Η μητέρα του, από την άλλη, διαφωνούσε απόλυτα. Όταν ο Torbert σκοτώθηκε σε εργατικό δυστήχημα, η Mary έπεισε τον εαυτό της ότι μοίρα των χειρωνάκτων ήταν να πεθάνουν νωρίς.

Πρόσθετα μπράτσα
Ο Otto έγινε πυρηνικός επιστήμονας και εφηύρε μια μηχανική εξάρτυση που του επέτρεπε να εκτελεί επικίνδυνα πειράματα από απόσταση. Άρχισε επίσης να βγαίνει με τη Mary Alice Anders, μια συνάδελφο του ερευνήτρια, φτάνοντας μάλιστα στο σημείο να τη ζητήσει σε γάμο. Όμως η μητέρα του Otto, η οποία πίστευε ότι καμία γυναίκα δεν ήταν αρκετά καλή για το γιο της, τον ανάγκασε να διακόψει τον αρραβώνα. Λίγο μετά πέθανε από καρδιακή προσβολή, πάνω σ' έναν καβγά με το γιο της για τη Mary Alice. Χαμένος σε έναν κόσμο θλίψης και ενοχής, ο Otto προκάλεσε ένα ατύχημα στο εργαστήριο του: ένας βομβαρδισμός ακτινοβολίας έκανε τα μηχανικά μπράτσα να γίνουν ένα με το σώμα του.

Νοητικός έλεγχος
Μετά το ατύχημα του, ο Doctor Octopus διαγνώστηκε εσφαλμένα ότι έπασχε από καρκίνο στον εγκέφαλο. Στην πραγματικότητα, η ανώτερη διάνοια του ήταν απασχολημένη να δημιουργεί νέες νευρωνικές συνάψεις που θα του επέτρεπαν να ελέγξει με το νου τα μεταλλικά πλοκάμια του. Έφτασε σε σημείο να μπορεί να τα ελέγχει τηλεπαθητικά ακόμη και χωρισμένα από το σώμα του. Ο Doctor Octopus, γνωστός επίσης και ως Master Planner και Master Programmer, αντιμετώπισε τον Spider-Man και ηττήθηκε για πρώτη φορά από αυτόν λίγο αφότου έγινε επαγγελματίας κακοποιός. Άλλες φορές μόνος και άλλες ως μέλος των Sinister Six, έχει πολεμήσει εναντίον ηρώων όπως ο Daredevil, ο Captain America και οι Fantastic Four. Όμως η μεγάλη του εμμονή είναι να εξαφανίσει τον Spider-Man

Σημαντικότερα Storylines
Amazing Spider-Man Annual #1: Ο Octopus σχηματίζει τους Sinister Six με σκοπό να σκοτώσει τον Spider-Man.
Spectacular Spider-Man #211: Σκοτώνεται από τον Kaine, κλώνο του Peter Parker.
Amazing Spider-Man #426: Η Carolyn Trainer, προστατευόμενη του Doctor Octopus, τον επαναφέρει στη ζωή.

Τα πλοκάμια του Octopus κινούνται με ταχύτητα 270 μέτρων το δευτερόλεπτο και χτυπούν με τη δύναμη ενός κομπρεσέρ

Oops! This image does not follow our content guidelines. To continue publishing, please remove it or upload a different image.

Τα πλοκάμια του Octopus κινούνται με ταχύτητα 270 μέτρων το δευτερόλεπτο και χτυπούν με τη δύναμη ενός κομπρεσέρ.

Marvel CharactersWhere stories live. Discover now