Galactus

40 5 0
                                    

Φάκελος Δεδομένων
●Πραγματικό όνομα: Galen
●Ιδιότητα: Καταστροφέας πλανητών
●Βάση: Κινητή
●Ύψος: 8,1 μ.
●Βάρος: 18,2 τόνοι
●Μάτια: Άγνωστο - φαίνονται μαύρα στους ανθρώπους
●Πρώτη εμφάνιση: Fantastic Four #48  (Απρίλιος 1966)

Δυνάμεις/Ικανότητες:
Χειρίζεται τεράστιες κοσμικές δυνάμεις. Αλλάζει τη δομή της ύλης και εκτοξεύει μια ριπή ενέργειας που συντρίβει πλανήτες. Μπορεί να τηλεμεταφερθεί κατά μήκος του γαλαξία και να δημιουργήσει πεδία δυνάμεων. Διαθέτει ένα κοσμοσκάφος που έχει μέγεθος ίσο με το ηλιακό σύστημα.

Αρχαιότερος από το ίδιο το σύμπαν, ο μοναδικός επιζών του σύμπαντος που προϋπήρχε του δικού μας. Η μοίρα του Galactus είναι άρρηκτα δεμένη με αυτήν ολόκληρου του κόσμου. Αν και κατά περιόδους ήταν πρόμαχος του καλού, πολύ πιο συχνά έφερνε τη συντέλεια, καταστρέφοντας ολόκληρους λαούς και καταβροχθίζοντας ολόκληρους κόσμους, καθώς η πείνα του για ενέργεια είναι ακόρεστη. Χωρίς αυτήν, θα έπαυε να υπάρχει.

Ο Galen του Taa
Γεννημένος με το όνομα Galen στον παραδεισένιο κόσμο του Taa, ο Galactus ήταν προορισμένος από τη μοίρα να ζήσει τις τελευταίες ημέρες του σύμπαντος του καθώς αυτό εισερχόταν στα τελειωτικά στάδια της Μεγάλης Συντριβής. Συνειδητοποιώντας ότι ο λαός του ήταν καταδικασμένος, τους έπεισε να οδηγήσουν ένα σκάφος στην καρδιά της συντριβής, για να πεθάνουν με μία τελευταία πράξη ηρωισμού. Ο λαός του εξοντώθηκε, αλλά ο Galactus σώθηκε ανεξήγητα από τη Δύναμη του Φοίνικα του σύμπαντος του. Για δισεκατομμύρια χρόνια κοιμόταν, κι όταν ξύπνησε ένιωσε μια απέραντη πείνα που θα μπορούσε να κορεστεί μόνο αν καταβρόχθιζε τις ζωτικές ενέργειες ενός πλανήτη. Στην αρχή έψαξε για ακατοίκητους πλανήτες, όμως η πείνα του σταδιακά τον ανάγκασε να καταβροχθίσει πλανήτες που κατοικούνταν από νοήμονα όντα. Η συνείδηση του Galactus γαλήνεψε μόνο από μια προφητεία, που έλεγε ότι στο τέλος η καταστροφή που έσπειρε θα είχε σχετικά αποτελέσματα.

Ο αγγελιαφόρος του Galactus
Κατά τη διάρκεια μιας αναζήτησης για φαγητό, ο Galactus έφτασε στον πλανήτη Zenn-La. Για να σώσει τον κόσμο του, ένας νεαρός άντρας που ονομαζόταν Norrin Radd συμφώνησε να γίνει ο αγγελιαφόρος του Galactus και να αναζητήσει νέα πλανητική τροφή. Ο Radd μεταμορφώθηκε σε Silver Surfer και υπέταξε τα συναισθήματα του για να έχει τη δύναμη να αναγνωρίσει κατοικήσιμους κόσμους που θα μπορούσε να καταβροχθίσει ο Galactus. Παρ' όλα αυτά, η συνείδηση του Surfer ξύπνησε ξανά όταν ο Galactus έστρεψε την άπληστη προσοχή του στη Γη. Με την Alicia Masters και τους Fantastic Four, ο Surfer έδιωξε μακριά τον αφέντη του. Από τότε ο Galactus επιτέθηκε στη γη αρκετές φορές αλλά ηττήθηκε. Παρ' όλα αυτά, παραμένει επικίνδυνος όσο ποτέ, χωρίς να διαφαίνεται κάποιο σημάδι που να δείχνει ότι η παλαιότερη ελπιδοφόρα προφητεία θα επαληθευτεί.

Σημαντικότερα Storylines
●Fantastic Four #48-50: Ο Galactus ανακαλύπτει τη Γη και για πρώτη φορά στην αιώνια ζωή του βιώνει την ήττα.
●Silver Surfer Vol. 1 #1: Καταγράφεται με λεπτομέρεια η πρώτη συνάντηση του Galactus με τον Norrin Radd, ο οποίος θα γίνει σύντομα ο Silver Surfer.
●Galactus the Devourer #1-6: Ο Galactus καταστρέφεται φαινομενικά από τις συνδυασμένες προσπάθειες των Avengers, των Fantastic Four και της Αυτοκρατορίας των Shi' Ar.

●Galactus the Devourer #1-6: Ο Galactus καταστρέφεται φαινομενικά από τις συνδυασμένες προσπάθειες των Avengers, των Fantastic Four και της Αυτοκρατορίας των Shi' Ar

Oops! This image does not follow our content guidelines. To continue publishing, please remove it or upload a different image.

Με την πάροδο των αιώνων, αμέτρητοι κόσμοι θρυμματίστηκαν από την ακόρεστη δύναμη του Galactus.

Με την πάροδο των αιώνων, αμέτρητοι κόσμοι θρυμματίστηκαν από την ακόρεστη δύναμη του Galactus

Oops! This image does not follow our content guidelines. To continue publishing, please remove it or upload a different image.

Ένα ον τεράστιας δύναμης και μεγέθους. Μόνο οι πιο θαρραλέοι ή οι πιο αφελείς θα αντιμετώπιζαν τον Galactus.

Marvel CharactersWhere stories live. Discover now