Doctor Doom

122 21 1
                                    

Ο άρχοντας της Latveria

Φάκελος Δεδομένων
●Πραγματικό όνομα: Victor Von Doom
●Ιδιότητα: Μονάρχης της Latveria
●Βάση: Doomstadt, Latveria
●Ύψος: 1,87 μ., με πανοπλία 2,06μ.
●Βάρος: 112 κιλά
●Μάτια: Καστανά
●Μαλλιά: Καστανά
●Πρώτη εμφάνιση: Fantastic Four (Ιούλιος 1962)

Δυνάμεις/Ικανότητες:
Επιστημονική ιδιοφυΐα. Εκτενείς γνώσεις μαγείας. Έμαθε από τους εξωγήινους Ovoids να μεταφέρει τη συνείδηση του στο σώμα οποιουδήποτε άλλου ανθρώπινου όντος. Η πανοπλία του είναι μια τέλεια στολή μάχης, η οποία αυξάνει τη δύναμη του σε υπεράνθρωπα επίπεδα και περιέχει προηγμένο εξοπλισμό.

Ο Victor Von Doom γεννήθηκε σε έναν καταυλισμό τσιγγάνων στο μικροσκοπικό βασίλειο της Latveria, στα ανατολικά Βαλκάνια. Η μητέρα του, η Cynthia, σκοτώθηκε όταν ο ίδιος ήταν βρέφος. Όταν ο Victor ήταν μικρός, ο πατέρας του, ο Werner, που ήταν τσιγγάνος θαυματοποιός, απέτυχε να σώσει τη γυναίκα ενός βαρόνου της Latveria από καρκίνο. Μαζί με το γιο του προσπάθησε να διαφύγει από την οργή του βαρόνου, αλλά λίγο μετά πέθανε από τις κακουχίες. Ο Victor ορκίστηκε να εκδικηθεί τον κόσμο για τον θάνατο των γονιών του.

Σημαδεμένος
Όταν ο Victor ανακάλυψε το μπαούλο με μαγικά αντικείμενα της μητέρας του, συνειδητοποίησε ότι ήταν μάγισσα. Ανέπτυξε μεγάλο ταλέντο στη μαγεία, αλλά και στη φυσική, κατορθώνοντας μάλιστα να κερδίσει υποτροφία για ένα αμερικανικό πανεπιστήμιο. Εκεί συνάντησε για πρώτη φορά τον Reed Richards (Mr. Fantastic), που φοιτούσε στο ίδιο πανεπιστήμιο.
Αποφασισμένος να επικοινωνήσει με τη μητέρα του στο υπερπέραν, ο Von Doom εφηύρε μια συσκευή επικοινωνίας ανάμεσα στις διάστασεις. Ο Richards έπεσε κατά τύχη πάνω στις σημειώσεις του και υπέδειξε ένα λάθος στους υπολογισμούς του. Έξω φρενών εξαιτίας της παραβίασης της ιδιοτικότητας του από τον Richards, ο Von Doom αρνήθηκε να ακούσει την προειδοποίηση του. Όταν ενεργοποιήσε τη συσκευή, αυτή εξερράγη σημαδεύοντας τον στο πρόσωπο. (Σύμφωνα με μια φήμη, η έκρηξη του άφησε μόνο ένα μικρό σημάδι. Όμως, ο τρομερά εγωπαθής Doom δεν μπορούσε να ανεχτεί ούτε μια μικρή ατέλεια στο παρουσιαστικό του).

Η μεταλλική μάσκα
Κατηγορώντας τον Richards για το ατύχημα, ο Von Doom ταξίδεψε στο θιβέτ, όπου ένα τάγμα μοναχών τον βοήθησε να κατασκευάσει τη μεταλλική μάσκα και την πανοπλία που θα φορούσε ως Doctor Doom. Όταν φόρεσε τη μάσκα πριν ακόμη ψυχθεί εντελώς, σημάδεψε το πρόσωπο του ανεπανόρθωτα. Μόλις επέστρεψε στη Latveria, ανέτρεψε το μονάρχη και έχρισε τον εαυτό του βασιλιά.
Παρόλο που ο Doom ζει σε ένα κάστρο και η Latveria φαίνεται να μην έχει αλλάξει από τον 19ο αιώνα, έχει δημιουργήσει τεχνολογικά θαύματα, ανάμεσα σε αυτά ένα στρατό από ρομπότ και μια χρονομηχανή. Ο Doom έχει αφιερώσει τη ζωή του στη προσπάθεια για παγκόσμια κυριαρχία. Ως μονάρχης της Latveria, έχει διπλωματική ασυλία. Όμως, τα σχέδια του πολύ συχνά ματαιώνονται από το μεγαλύτερο εχθρό του, τον Reed Richards και τους Fantastic Four. Όλα αυτά τα χρόνια ο Doom έχει συγκρουστεί με πολλούς σημαντικούς μασκοφόρους διώκτες του εγκλήματος.

Σημαντικότερα Storylines
●Fantastic Four #5: O Doctor Doom συγκρούεται για πρώτη φορά με τη μεγαλύτερη ομάδα διωκτών του εγκλήματος.
●Fantastic Four Annual #2: Η προέλευση του Doctor Doom.
●Fantastic Four #39-40: Ο Doctor Doom πολεμά τους Fantastic Four χωρίς τις δυνάμεις τους.
●Fantastic Four #57-60: Ο Doom κλέβει τη δύναμη του Silver Surfer.
●Fantastic Four #84-87: Ο Doctor Doom παγιδεύει τους Fantastic Four στη Latveria.

Ένα μυστηριώδες τάγμα από Θιβετιανούς μοναχούς βοήθησε τον Doctor Doom να κατασκευάσει τη μεταλλική μάσκα πίσω από την οποία κρύβει το φρικτά σημαδεμένο πρόσωπο του

Oops! This image does not follow our content guidelines. To continue publishing, please remove it or upload a different image.

Ένα μυστηριώδες τάγμα από Θιβετιανούς μοναχούς βοήθησε τον Doctor Doom να κατασκευάσει τη μεταλλική μάσκα πίσω από την οποία κρύβει το φρικτά σημαδεμένο πρόσωπο του.

Ένα μυστηριώδες τάγμα από Θιβετιανούς μοναχούς βοήθησε τον Doctor Doom να κατασκευάσει τη μεταλλική μάσκα πίσω από την οποία κρύβει το φρικτά σημαδεμένο πρόσωπο του

Oops! This image does not follow our content guidelines. To continue publishing, please remove it or upload a different image.

Ως βασιλιάς της Latveria, ο Doctor Doom έφερε στη χώρα του ειρήνη και ευημερία.

Ο Doctor Doom ηγήθηκε μιας στρατιάς από υπερεγκληματίες στο Battleworld του Beyonder, κατά τον πρώτο "Μυστικό Πόλεμο"

Oops! This image does not follow our content guidelines. To continue publishing, please remove it or upload a different image.

Ο Doctor Doom ηγήθηκε μιας στρατιάς από υπερεγκληματίες στο Battleworld του Beyonder, κατά τον πρώτο "Μυστικό Πόλεμο".

Marvel CharactersWhere stories live. Discover now