Dormammu

116 19 1
                                    

Φάκελος Δεδομένων
●Πραγματικό όνομα: Dormammu
●Ιδιότητα: Πρώην ηγέτης της Σκοτεινής Διάστασης
●Βάση: Σκοτεινή Διάσταση
●Ύψος: 1,85 μ.
●Βάρος: Άγνωστο
●Μάτια: Πράσινα
●Μαλλιά: Μαύρα
●Πρώτη εμφάνιση: Strange Tales Vol. 1 #126 (Νοέμβριος 1964)

Δυνάμεις/Ικανότητες:
Ένα από τα πιο ισχυρά πλάσματα στο σύμπαν. Μπορεί να ταξιδεύει ανάμεσα στις διαστάσεις, να αλλάζει το μέγεθος του, να ταξιδεύει στο χρόνο. Διαθέτει τηλεπαθητικές ικανότητες.

Αν και ο Dormammu είναι μέλος της φυλής των Faltine, έχει περάσει το μεγαλύτερο μέρος της ζωής του στη Σκοτεινή Διάσταση όπου τον εξόρισε ο λαός του. Μετά την άφιξη του εκεί, συμμάχησε με τον Olmar, ηγέτη της Σκοτεινής Διάστασης (Dark Dimension), δείχνοντας του πως να επεκτείνει το βασίλειο του απορροφώντας κι άλλα σύμπαντα. Σκοπός του Dormammu ήταν να ανέλθει ο ίδιος στην εξουσία. Ένα από τα σύμπαντα εκείνα κατοικούνταν από τους Mindless Ones, καταστροφικά όντα, τα οποία μόλις αφέθηκαν ελεύθερα στη Σκοτεινή Διάσταση, άρχισαν να σπέρνουν τον όλεθρο. Πριν σταματήσουν, ο Olnar είχε σκοτωθεί και ο Dormammu είχε ανακυρηχτεί ηγέτης.
Με την δίψα του για εξουσία να μην έχει ακόμη κορεστεί, ο Dormammu έβαλε στόχο την κατάκτηση της Γης. Όμως οι επανειλημμένες προσπάθειες του για εισβολή αποκρούστηκαν από διάφορα πλάσματα με απόκρυφες δυνάμεις, όπως ο Ancient One και αργότερα ο Dr. Stephen Strange. Αν και λιγότερο ισχυρός από τον Dormammu, ο Strange τον κατατρόπωσε αρκετές φορές, παγιδεύοντας τον μάλιστα σε ένα ξεχωριστό σύμπαν. Ο πανίσχυρος Dormammu είναι δύσκολο να καταστραφεί ολοσχερώς. Αν και προς το παρόν βρίσκεται υπό καταστολή, είναι πολύ πιθανό να αναδυθεί κάποια στιγμή στο κοντινό μέλλον.

 Αν και προς το παρόν βρίσκεται υπό καταστολή, είναι πολύ πιθανό να αναδυθεί κάποια στιγμή στο κοντινό μέλλον

Oops! This image does not follow our content guidelines. To continue publishing, please remove it or upload a different image.

O Dr. Strange αποτελεί το μοναδικό εμπόδιο στην κυριαρχία του Dormammu πάνω στη Σκοτεινή Διάσταση και στην επίθεση του ενάντια στην ίδια τη Γη.

Marvel CharactersWhere stories live. Discover now