Dracula

40 5 0
                                    

Φάκελος Δεδομένων
●Πραγματικό όνομα: Vlad Tepes Dracula
●Βάση: Το κάστρο Dracula στην Τρανσυλβανία, κατά τα άλλα κινητή.
●Ιδιότητα: Ηγέτης των βαμπίρ της Γης.
●Ύψος: 1,97 μ.
●Βάρος: 110 κιλά
●Μάτια: Κόκκινα
●Μαλλιά: Μαύρα
●Πρώτη εμφάνιση: Tomb of Dracula #1 (Απρίλιος 1972)

Δυνάμεις/Ικανότητες:
Πίνοντας το αίμα των θυμάτων του, μπορεί και ελέγχει τη θέληση τους. Όσα από αυτά πεθαίνουν γίνονται βρικόλακες. Διαθέτει υπεράνθρωπη δύναμη, είναι ουσιαστικά αθάνατος και δεν μπορεί να σκοτωθεί με συμβατικά μέσα. Μπορεί να μεταμορφώνεται σε νυχτερίδα, λύκο ή ομίχλη. Μπορεί να ελέγξει με τη δύναμη της σκέψης του άλλους βρικόλακες και να υπνωτίσει τους ανθρώπους.

Ο Vlad Tepes Dracula γεννήθηκε το 1430 στο Schassberg της Τρανσυλβανίας. Την επόμενη χρονιά ο πατέρας του, ο ευγενής Vlad Dracul, έγινε πρίγκιπας της γειτονικής Βαλαχίας. Ο πατέρας του Dracula αργότερα δολοφονήθηκε από κάποιους Τρανσυλβανούς. Παρ' όλα αυτά, ο Dracula έκανε το γάμο που είχε κανονίσει ο πατέρας του με τη Zofia, μία κόρη Ούγγρων ευγενών. Μετά τη γέννηση της κόρης τους, ο Dracula διέλυσε το γάμο. Η Zofia αυτοκτόνησε. Η κόρη της αργότερα έγινε η βρικόλακας Lilith.

Ο ανασκολοπιστής
Ο Dracula ανέβηκε στο θρόνο της Βαλαχίας το 1456 και διέταξε να ανασκολοπιστούν οι υπεύθυνοι για τη δολοφονία του πατέρα του. Στη συνέχεια πολέμησε εναντίον των Τούρκων, ανασκολοπίζοντας μεγάλο αριθμό από αυτούς. Έτσι έγινε γνωστός ως "Vlad ο Ανασκολοπιστής". Η δεύτερη γυναίκα του, η Μαρία, γέννησε ένα γιο, τον Vlad Tepelus. Το 1459, ο Dracula ηττήθηκε σε μια μάχη με τον Τούρκο πολέμαρχο Turac, ο οποίος τον τραυμάτισε θανάσιμα. Ο Turac μετέφερε τον Dracula στην τσιγγάνα θαυματοποιό Lianda, η οποία όπως αποδείχτηκε ήταν βαμπίρ. Δάγκωσε και σκότωσε τον Dracula μεταμορφώνοντας τον σε βαμπίρ. Αφού ο Turac δολοφόνησε τη Maria, ο Dracula τον σκότωσε και παρέδωσε το γιο του Vlad Tepelus στη φροντίδα των τσιγγάνων. Νικώντας τον βαμπίρ Nimrod, ο Dracula πήρε τη θέση του ως ηγέτης των βαμπίρ της Γης. Ο γηραιότερος βαμπίρ στη Γη, ο Varnae, ενίσχυσε το αίμα του Dracula με το δικό του πριν αυτοκτονήσει. Έτσι ο Dracula έγινε ο πιο ισχυρός βρικόλακας στον πλανήτη.

Οι κυνηγοί βρικολάκων
Το 1890, ο Dracula ανέθεσε στο Βρετανό δικηγόρο Jonathan Harker να αγοράσει το αβαείο Carfax στην Αγγλία. Αφού εγκαταστάθηκε εκεί, ο Dracula επιτέθηκε στη Mina Murray, μνηστή του Harker. Ο κυνηγός βρικολάκων Abraham Van Helsing παρενέβη και ηγήθηκε της καταδίωξης του Dracula στην Τρανσυλβανία, οπού οι συνεργάτες του Van Helsing πίστεψαν πως σκότωσαν τον βρικόλακα. Παρ'όλα αυτά, ο Dracula έχει επιστρέψει επανειλημμένως, εξακολουθώντας να αποτελεί απειλή για την ανθρωπότητα ως τον 21ο αιώνα.
Πρόσφατα οι μεγαλύτεροι εχθροί του ήταν μια ομάδα με αρχηγό τον Quincy Harker, γιο του Jonathan. Ανάμεσα στους συντρόφους του βρισκόταν η Rachel Van Helsing, απόγονος του Abraham, ο απόγονος του ίδιου του Dracula Frank και ο κυνηγός βρικολάκων Blade. Ο Quincy Harker και η Rachel Van Helsing έχουν πεθάνει, αλλά ο Drake και ο Blade συνεχίζουν την καταδίωξη. Ο Dracula έχει επίσης αντιμετωπίσει τον Doctor Strange, τον ντετέκτιβ των βαμπίρ Hannibal King και την κυνηγό τεράτων Elsa Bloodstone.

 Ο Dracula έχει επίσης αντιμετωπίσει τον Doctor Strange, τον ντετέκτιβ των βαμπίρ Hannibal King και την κυνηγό τεράτων Elsa Bloodstone

Oops! This image does not follow our content guidelines. To continue publishing, please remove it or upload a different image.

Oops! This image does not follow our content guidelines. To continue publishing, please remove it or upload a different image.

Oops! This image does not follow our content guidelines. To continue publishing, please remove it or upload a different image.


Dracula & Lilith

Marvel CharactersWhere stories live. Discover now