The Thing

95 18 2
                                    

Ο καλόκαρδος...σκληρός γίγαντας των Fantastic Four.

Φάκελος Δεδομένων
●Πραγματικό όνομα: Benjamin Jacob Grimm
●Ιδιότητα: Τυχοδιώκτης, πρώην πιλότος δοκιμών, παλαιστής
●Βάση: Νέα Υόρκη
●Ύψος: 1,83 μ.
●Βάρος: 227 κιλά
●Μάτια: Μπλε
●Μαλλιά: Καφέ (με την ανθρώπινη μορφή), -
●Πρώτη εμφάνιση: Fantastic Four #1 (Νοέμβριος 1961)

Δυνάμεις/Ικανότητες:
Υπεράνθρωπη δύναμη, αντοχή και επιμονή. Μπορεί να σηκώσει 85 τόνους, να απορροφήσει πλήρως τη δύναμη από ένα βλήμα μπαζούκα, να αντέξει σε υπερβολικά ακραίες θερμοκρασίες, ενώ δε χρειάζεται ειδικό εξοπλισμό για να αντέξει στο διάστημα ή σε θαλάσσια βάθη.

Ο Ben Grimm είναι το οξίθυμο μέλος των Fantastic Four που χρησιμοποιεί τις δυνάμεις του για να πολεμάει το κακό με την ίδια συχνότητα με την οποία παλεύει με τον εαυτό του. Ο Ben μεγάλωσε φτωχικά στη Νέα Υόρκη. Όπως και ο Daniel, ο αδελφός του, μπλέχτηκε με την συμμορία Yancy Street Gang. Μετά το θάνατο των γονιών του, την ανατροφή του Ben ανέλαβε ο θείος του, Jake, που ήταν γιατρός. Ο Ben τελικά κέρδισε μια υποτροφία λόγω των ικανοτήτων του στον αθλητισμό και σπούδασε στο πανεπιστήμιο Empire State. Τον πρώτο χρόνο στο κολέγιο συγκάτοικος του ήταν ο ευφυής Reed Richards, με τον οποίο έγιναν σιγά σιγά κολλητοί φίλοι.

Μια ασυνήθιστη ιστορία
Όταν ο Reed είπε στον Ben για το σχέδιο του να κατασκευάσει κάποτε ένα διαστημόπλοιο, ο Ben αστειευόμενος του είπε πως, αν το φτιάξει τελικά, εκείνος θα είναι ο πιλότος.
Μετά το κολλέγιο ο Ben κατατάχθηκε στην αεροπορία και έγινε ένας εξαίρετος πιλότος αστροναύτης. Το διαστημόπλοιο του Reed έφτασε στο στάδιο των δοκιμών, αλλά η κυβέρνηση απείλησε πως θα κόψει τη χρηματοδότηση, με αποτέλεσμα ο Reed μαζί με τον Ben να το αποφασίσουν να το δοκιμάσουν εν πτήσει χωρίς έγκριση. Ο Reed και ο Ben τελικά ξεκίνησαν για το διάστημα μαζί με την αρραβωνιαστικιά του Reed, Sue Storm, και τον αδερφό της Johnny. Οι τέσσερίς τους βομβαρδίστηκαν από υψηλές δόσεις κοσμικής ακτινοβολίας.

Ώρα για μπουνιές
Η παρέα υπέστη σημαντικές αλλαγές σε γενετικό επίπεδο, με αποτέλεσμα να αποκτήσει ασυνήθιστες δυνάμεις. Το δέρμα του Ben έγινε πορτοκαλί, πήρε πέτρινη υφή, ενώ η δύναμη του αυξήθηκε σε τρομακτικό βαθμό. Όλα αυτά του προσέδωσαν το ψευδώνυμο The Thing. Ο Reed έπεισε τους υπόλοιπους πως πρέπει να χρησιμοποιήσουν τις δυνάμεις τους για να βοηθήσουν την ανθρωπότητα δημιουργώντας μια ηρωική ομάδα, τους Fantastic Four. Κάποιες στιγμές, και τελείως αυθόρμητα, ο Ben μεταμορφώνεται ξανά σε κανονικό άνθρωπο, αλλά ούτε ο ίδιος ούτε καν ο Reed δεν μπορούν να ελέγξουν τη διαδικασία αυτή. Η ζωή του Ben αλλάζει όταν ερωτεύεται την τυφλή γλύπτρια Alicia Masters. Αφού γύρισε από έναν Battleworld (κόσμο μάχης) στον οποίο τον είχε μεταφέρει ο Beyonder, ο Ben ανακάλυψε πως η Alicia και ο Johnny Storm ήταν εραστές. Οργισμένος, εγκατέλειψε την ομάδα, επέστρεψε όμως μετά την εκτέλεση μιας αποστολής με τους West Coast Avengers, αλλά και έπειτα από λίγο χρόνο περισυλλογής στο Monster Island του Mole Man.

Σημαντικότερα Storylines
●Fantastic Four #1: Ένα ατύχημα στο διάστημα αλλάζει τον Ben Grimm για πάντα και τον μεταμορφώνει στον πέτρινο γίγαντα The Thing.
●Fantastic Four #8: Ο Thing αναγνωρίζει την Alicia Masters και ξεκινάει μια μακροχρόνια σχέση αγάπης.
●Fantastic Four #310: Αφού παραιτήθηκε από τους Fantastic Four, ο The Thing αποφασίζει να μπει στους West Coast Avengers. Όταν μεταλλάσεται σε ένα ακόμη πιο τρομακτικό τέρας πηγαίνει στο Monster Island για να βρει τον Mole Man.

Η Alicia Masters είναι η πραγματική αγάπη του Ben, τον αγαπάει για αυτό που είναι και δε νοιάζεται καθόλου για την εμφάνιση του

Oops! This image does not follow our content guidelines. To continue publishing, please remove it or upload a different image.

Η Alicia Masters είναι η πραγματική αγάπη του Ben, τον αγαπάει για αυτό που είναι και δε νοιάζεται καθόλου για την εμφάνιση του.

Ο Thing παλεύει με έναν αριθμό τεράτων που βρίσκονται υπό την ηγεσία του Groot, ο οποίος μπορεί και ελέγχει όπως θέλει τα δέντρα, καθώς και το σχεδόν ξύλινο κορμί του

Oops! This image does not follow our content guidelines. To continue publishing, please remove it or upload a different image.

Ο Thing παλεύει με έναν αριθμό τεράτων που βρίσκονται υπό την ηγεσία του Groot, ο οποίος μπορεί και ελέγχει όπως θέλει τα δέντρα, καθώς και το σχεδόν ξύλινο κορμί του.

Marvel CharactersWhere stories live. Discover now