Spider-Man

271 60 13
                                    

Ο φιλικός αραχνάνθρωπος της γειτονιάς σας

Φάκελος δεδομένων:
●Πραγματικό όνομα: Piter Benjamin Parker
●Ιδιότητα: Φωτογράφος, καθηγητής επιστήμης
●Βάση: Νέα Υόρκη
Ύψος: 1,77
Βάρος: 77 κιλά
●Μάτια: Καστανόξανθα
●Μαλλιά: Καστανά
●Πρώτη εμφάνιση: Amazing Fantasy #15 (Αύγουστος 1962)

Δυνάμεις/Ικανότητες
Αναλογικά κατέχει την δύναμη, την ταχύτητα, την ευκινησία και τα αντανακλαστικά μιας αράχνης. Μπορεί να προσκολλάται σε κάθε επιφάνεια και παράγει οργανικό ιστό. Επίσης κατέχει μια έκτη αίσθηση που τον προειδοποιεί για κάθε κίνδυνο και λειτουργεί ως φυσικό ραντάρ. Ανέπτυξε επίσης αραχνοπομπούς με τους οποίους εντοπίζει τους εχθρούς του, αξιοποιώντας παράλληλα την αραχνοαίσθηση του.

Σύμμαχοι:
Ben και Mary Parker, Mary Jane Parker, Captain America, The Avengers, The Fantastic Four, X-Men, Eugene Flash Thompson και η Betty Leeds.

Εχθροί:
Chameleon, Vulture, Doctor Octopus, Sandman, Kingpion, Green Goblin, Lizard, Electro, Kraven The Hunter, Black Cat, Venom, Mysterio, Carnage, Scrier και Judas Traveller.

Εχθροί:Chameleon, Vulture, Doctor Octopus, Sandman, Kingpion, Green Goblin, Lizard, Electro, Kraven The Hunter, Black Cat, Venom, Mysterio, Carnage, Scrier και Judas Traveller

Oops! This image does not follow our content guidelines. To continue publishing, please remove it or upload a different image.

Τεύχος #1:

Ενώ παρακολουθούσε ένα επιστημονικό πείραμα, ο Peter τσιμπήθηκε από μια ραδιενεργή αράχνη. Νιώθοντας ναυτία, πήγε κατευθείαν στο σπίτι του και έκτοτε άρχισε να ανακαλύπτει απίθανες ικανότητες όπως η δύναμη να προσκολλάται στους τοίχους και να σκαρφαλώνει σε κάθετες επιφάνειες.

Οι γονείς του Peter Parker πέθαναν σε ένα αεροπορικό δυστήχημα ενώ εκείνος ήταν ακόμη παιδί. Ενώ τον αποχαιρετούσαν στο αεροδρόμιο, του ζήτησαν να φέρεται καλά στην θεία του May και τον θείο του Ben Parker, οι οποίοι αργότερα τον ανέθρεψαν σαν δικό τους παιδί. Ο Peter πάντοτε θεωρούσε τον θείο του ως τον καλύτερο του φίλο. Ο Ben Parker περνούσε πολλές ώρες με τον Peter, είχε εξαιρετική αίσθηση του χιούμορ και έλεγε συνεχώς αστεία στον ανιψιό του, ο οποίος ανέπτυξε μια βαθιά αγάπη για τα αστεία και τις φάρσες. Ο Peter μέλετησε σκληρά στο σχολείο και έγινε πολύ καλός μαθητής. Αν και οι δάσκαλοι του τον επαινούσαν, οι συμμαθητές του είχαν ελάχιστη εκτίμηση στον πολύξερο Parker. Τα κορίτσια πίστευαν πως παραήταν ήσυχος και τα αγόρια τον θεωρούσαν δειλό.

Marvel CharactersWhere stories live. Discover now