Juggernaut

19 2 0
                                    

Φάκελος Δεδομένων
Πραγματικό όνομα: Cain Marko
Ιδιότητα: Πρώην στρατιώτης, αργότερα μισθοφόρος, εγκληματίας κατ' επάγγελμα, τυχοδιώκτης
Βάση: Κινητή
Ύψος: 2,08 μ.
Βάρος: 409 κιλά
Μάτια: Μπλε
Μαλλιά: Κόκκινα
●Πρώτη εμφάνιση: X-Men #12 (Ιούλιος 1965)
Δυνάμεις/Ικανότητες: Σε πλήρη ισχύ, ήταν σχεδόν άτρωτος, είχε απίστευτη δύναμη και μπορούσε να παράγει ένα αδιαπέραστο δυναμικό πεδίο γύρω από τον εαυτό του. Φορούσε ένα κράνος που τον προστάτευε από παραψυχικές επιθέσεις.

Μετά το θάνατο του σύζυγου της, η Sharon Xavier παντρεύτηκε το συνάδελφο του, ατομικό επιστήμονα Dr. Kurt Marko. O Dr. Marko συχνά χτυπούσε το γιο του Cain, και εκείνος με τη σειρά του τρομοκρατούσε το νέο θετό αδελφό του Charles Xavier. (Professor X), τον οποίο τελικά μίσησε. Ο Marko κατατάχθηκε στο στρατό, αλλά λιποτάκτησε όταν ήταν στην Κορέα. Σε μια σπηλιά βρήκε τυχαία ένα ναό αφιερωμένο στο θεό Cuttorak. Ο Marko άρπαξε ένα μεγάλο ρουμπίνι, που τον μεταμόρφωσε με μαγικό τρόπο σε "juggernaut" (τυφλή καταστροφή). Τότε οι εχθρικές βόμβες προκάλεσαν την κατάρρευση της σπηλιάς, θάβοντας τον ζωντανό.
Χρόνια αργότερα, ο Marko εμφανίστηκε πάλι ως Juggernaut, εισέβαλε στην έπαυλη του Xavier και προσπάθησε να τον σκοτώσει. Ο Juggernaut πολέμησε συχνά εναντίον των X-Men, συχνά με σύντροφο τον Black Tom Cassidy, που είχε γνωρίσει στη φυλακή. Με τον καιρό, ο Juggernaut έχασε μεγάλο μέρος της δύναμης του, έκανε ειρήνη με τον Xavier και διέκοψε την επαφή με τον Cassidy. Ο Marko ενώθηκε κιόλας με τους X-Men και αργότερα έγινε μέλος της τρίτης εκδοχής των Excalibur

Marvel CharactersΌπου ζουν οι ιστορίες. Ανακάλυψε τώρα