Invisible Woman

115 19 1
                                    

Η θυληκή παρουσία στους Fantastic Four

Φάκελος Δεδομένων
●Πραγματικό όνομα: Susan Storm Richards
●Ιδιότητα: Τυχοδιώκτρια
●Βάση: Νέα Υόρκη
●Ύψος: 1,68 μ.
●Βάρος: 55 κιλά
●Μάτια: Μπλε
●Μαλλιά: Ξανθά
●Πρώτη εμφάνιση: Fantastic Four Vol. 1 #1 (Νοέμβριος 1961)

Δυνάμεις/Ικανότητες:
Μπορεί να γίνει αόρατη και να προβάλλει ενέργεια γύρω από άλλους ανθρώπους ή αντικείμενα, κάνοντας τα επίσης αόρατα. Μπορεί να παράγει δυναμικά πεδία, ή να φτιάξει αόρατα αντικείμενα τηλεπαθητικής/ψιονικής ισχύος. Προβάλλοντας δυναμικά πεδία προς τα κάτω μπορεί να πετάξει.

Η ηθοποιός Susan Storm είχε ήδη ένα ρομαντικό ειδύλλιο με τον επιστήμονα Reed Richards όταν θέλησε να τον ακολουθήσει σε μια πειραματική αποστολή στο διάστημα. Μαζί με τον αδελφό της Johnny και τον πιλότο του διαστημόπλοιου Ben Grimm, η Sue εκτέθηκε σε κοσμική ακτινοβολία, που της έδωσε την ικανότητα να γίνεται αόρατη κατά βούληση. Οι άλλοι απέκτησαν επίσης υπεράνθρωπες δυνάμεις, και η Sue έγινε μέλος της νέας τους ομάδας, Fantastic Four, με την ταυτότητα της Invisible Girl (και αργότερα Invisible Woman). Οι δυνάμεις της Sue εξελίχθηκαν με το χρόνο, δίνοντας της την ικανότητα να προβάλλει αδιαπέραστα δυναμικά πεδία και να κάνει τα αντικείμενα αόρατα μέσω νοητικού ελέγχου.

Μητρότητα και μοχθηρία
Η Sue γρήγορα παντρεύτηκε τον Reed Richards και πολέμησε ενάντια σε ό,τι απειλούσε τη γη, όπως τον πλανητοφάγο Galactus. Επιπλοκές στην πρώτη γέννα της ανάγκασαν τον Reed να σταθεροποιήσει τον τοκετό με τη Ράβδο Κοσμικού Ελέγχου του Annihilus. Η Sue γέννησε με ασφάλεια ένα αγοράκι, τον Franklin Richards. Αργότερα βρέθηκε σε διάσταση με τον Reed για λίγο και έφυγε από τους Fantastic Four, αφήνοντας τη Medusa να πάρει τη θέση της. Στη δεύτερη εγκυμοσύνη της το μωρό γεννήθηκε νεκρό. Στη διάρκεια αυτής της περιόδου, ο Psycho-Man πήρε τον έλεγχο του νου της, με αποτέλεσμα η Sue να πάρει μια κακόβουλη ταυτότητα, ως Malice (Μοχθηρία). Όταν ξεπέρασε την επιρροή του Psycho-Man, η Sue έδωσε στον εαυτό της το όνομα Invisible Woman (Αόρατη Γυναίκα).

Η αρχηγός των F4
Η Sue και ο Reed πήγαν για λίγο με τους Avengers, αλλά επέστρεψαν στην αρχική τους ομάδα. Μετά το φαινομενικό θάνατο του Reed στα χέρια του Doctor Doom, η Sue υπηρέτησε ως αρχηγός των Fantastic Four, απορρίπτοντας τις ρομαντικές βλέψεις του Namor, the Sub-Mariner. Το παιδί όμως που είχε γεννηθεί νεκρό τελικά είχε διατηρηθεί σε μια άλλη διάσταση από τον Franklin. Έπειτα από μια μάχη με τον Abraxas, το αγέννητο κοριτσάκι επέστρεψε στη μήτρα της Sue.
Ο Doctor Doom βοήθησε στο δεύτερο τοκετό της Sue και ονόμασε το κορίτσι Valeria, προσπαθώντας να αποκτήσει τον έλεγχο της Sue. Πολέμησε για να σώσει τον Franklin από την κόλαση κατά τη διάρκεια μιας από τις σκληρότερες και εκδικητικές μηχανορραφίες του Doom. Αργότερα η σχέση με το σύζυγο της δοκιμάστηκε ξανά όταν οι Fantastic Four σφετερίστηκαν τον έλεγχο της Latveria. Ο θάνατος του Ben Grimm ήταν η αφορμή για να απομακρυνθεί πάλι από τον Reed. Όμως μετά την επιστροφή του Ben από τον άλλο κόσμο, οι δυο τους επανασυνδέθηκαν.

Σημαντικότερα Storylines
●Secret Wars II #2: Η Sue παίρνει την ταυτότητα της κακόβουλης Malice, κάτω από την επιρροή του Psycho-Man.
●Fantastic Four Vol. 1 #284: Η Sue αποχαιρετά το τιμημένο όνομα Invisible Girl και δίνει στον εαυτό της την ταυτότητα Invisible Woman.
●Fantastic Four Vol. 3 #54: Η Sue γεννά το δεύτερο παιδί της, τη Valeria Richards, και στον τοκετό βοηθά ο εχθρός των Fantastic Four, ο Doctor Doom.

 3 #54: Η Sue γεννά το δεύτερο παιδί της, τη Valeria Richards, και στον τοκετό βοηθά ο εχθρός των Fantastic Four, ο Doctor Doom

Ops! Esta imagem não segue nossas diretrizes de conteúdo. Para continuar a publicação, tente removê-la ou carregar outra.

Η Sue μπορεί να δώσει στα δυναμικά της πεδία τη μορφή πλοκαμιών. Εδώ, στρέφει την οργή της επάνω στον Doctor Doom.

Marvel CharactersOnde histórias criam vida. Descubra agora