Daredevil

175 28 4
                                    

Φάκελος Δεδομένων
●Πραγματικό όνομα: Matthew Michael Murdock
●Ιδιότητα: Δικηγόρος
●Βάση: Hell's Kitchen, Νέα Υόρκη
●Ύψος: 1,78 μ.
●Βάρος: 92 κιλά
●Μάτια: Μπλε
●Μαλλιά: Καστανοκόκκινα
●Πρώτη Εμφάνιση: Daredevil #1 (Απρίλιος 1964)

Δυνάμεις/Ικανότητες
Παρά το γεγονός ότι είναι τυφλός, οι τέσσερις υπόλοιπες αισθήσεις του Daredevil βρίσκονται σε υπεράνρθωπα επίπεδα. Διαθέτει επίσης μια αίσθηση "ραντάρ", η οποία του επιτρέπει να αντιλαμβάνεται τα περιγράμματα του περιβάλλοντος του. Είναι επίσης εκπαιδευμένος αθλητής και ακροβάτης. Το κλομπ του μπορεί να μετατραπεί σε μπαστούνι τυφλού, ενώ περιέχει επίσης ένα συρματόσχοινο με το οποίο μπορεί να αιωρηθεί πάνω από τις στέγες των κτηρίων ή να αιχμαλωτίσει έναν αντίπαλο.

O Matt Murdock ήταν ο μοναχογιός του επαγγελματία πυγμάχου "Battling" Jack Murdock. Ο πατέρας του, που αναγκάστηκε να εργαστεί ως μπράβος για να συμπληρώσει το πενιχρό εισόδημα του, ζήτησε από τον Matt να του υποσχεθεί ότι θα σπούδαζε και ότι δεν θα γινόταν παλαιστής σαν τον ίδιο. Έτσι, ο Matt έγινε ο καλύτερος μαθητής. Επειδή δεν συναγωνιζόταν τους συμμαθητές του στον αθλητισμό, εκείνοι για να τον πειράξουν του έβγαλαν το παρατσούκλι "Daredevil" ("Ριψοκίνδυνος"). O Matt υπέμενε τους χλευασμούς τους - παρ' όλα αυτά όμως προπονούνταν σκληρά, κρυφά από όλους.

Το ραδιενεργό ατύχημα
Μια μέρα ο Matt είδε έναν ηλικιωμένο πεζό που ετοιμαζόταν να βρεθεί κάτω από τις ρόδες ενός φορτηγού. Όρμησε να τον βοηθήσει σπρόχνωντας τον μακριά. Στη σύγκρουση που ακολούθησε, ο Matt χτυπήθηκε στο πρόσωπο από ένα δοχείο με ραδιενεργό υλικό το οποίο έπεσε από το φορτηγό. Παρά τις προσπάθειες των γιατρών, ο Matt τυφλώθηκε. Όπως ανακάλυψε όμως, το ατύχημα του άφησε κάποιες παρενέργειες: Οι αισθήσεις που του υπέμειναν ενισχύθηκαν σε υπεράνθρωπο βαθμό. Επιπλέον, απέκτησε ένα είδος "αίσθησης-ραντάρ", το οποίο του επέτρεπε να εντοπίζει τα περιγράμματα του περιβάλλοντος του και εξισορροπούσε την απώλεια της όρασης του. Αρχικά έμεινε έκθαμβος με τις νέες αυτές δυνάμεις, κι έτσι αναζήτησε τον πρώην δάσκαλο Νίναζ γνωστό ως Stick, ο οποίος τον έμαθε να τις ελέγχει.

Εκδίκηση και νόμος
Εν τω μεταξύ, η καριέρα του Jack Murdock (πατέρας του Matt) είχε πάρει την κάτω βόλτα εξαιτίας του Fixer, ο οποίος πλήρωνε τους αντιπάλους του Murdock για να ηττώνται. Τώρα, ο Fixer απαίτησε από αυτόν να χάσει τον επόμενο αγώνα. Με το γιο του στο ακροατήριο, ο Murdock δεν μπόρεσε να το κάνει - νίκησε τον κατά πολύ νεότερο αντίπαλο του, με συνέπεια μετά τον αγώνα οι άνθρωποι του Fixer να τον σκοτώσουν. Θέλοντας να εντοπίσει τους δολοφόνους του πατέρα του, ο Matt Murdock, που τώρα πια ήταν επιτυχημένος δικηγόρος, υιοθέτησε την ταυτότητα του μασκοφόρου ήρωα Daredevil, του ανθρώπου που δε γνώριζε το φόβο. Αφού έφερε τον Fixer ενώπιον της δικαιοσύνης, ο Daredevil συνέχισε τη σταυροφορία του, πολεμώντας το έγκλημα στις χειρότερες περιοχές της Νέας Υόρκης, κυνηγώντας τη νύχτα μερικούς από τους εγκληματίες που υπερασπίζονταν στο δικαστήριο την ημέρα.

Όταν ξεκίνησε την καριέρα του ως διώκτης του εγκλήματος φορούσε μια κιτρινόμαυρη στολή που θύμιζε στολή παλαιστή

Ουπς! Αυτή η εικόνα δεν ακολουθεί τους κανόνες περιεχομένου. Για να συνεχίσεις με την δημοσίευση, παρακαλώ αφαίρεσε την ή ανέβασε διαφορετική εικόνα.

Όταν ξεκίνησε την καριέρα του ως διώκτης του εγκλήματος φορούσε μια κιτρινόμαυρη στολή που θύμιζε στολή παλαιστή.

Όταν ξεκίνησε την καριέρα του ως διώκτης του εγκλήματος φορούσε μια κιτρινόμαυρη στολή που θύμιζε στολή παλαιστή

Ουπς! Αυτή η εικόνα δεν ακολουθεί τους κανόνες περιεχομένου. Για να συνεχίσεις με την δημοσίευση, παρακαλώ αφαίρεσε την ή ανέβασε διαφορετική εικόνα.

Το κλομπ του Daredevil περιέχει ένα συρματόσχοινο με το οποίο αιωρείται από τις στέγες των κτηρίων.

Το κλομπ του Daredevil περιέχει ένα συρματόσχοινο με το οποίο αιωρείται από τις στέγες των κτηρίων

Ουπς! Αυτή η εικόνα δεν ακολουθεί τους κανόνες περιεχομένου. Για να συνεχίσεις με την δημοσίευση, παρακαλώ αφαίρεσε την ή ανέβασε διαφορετική εικόνα.

Στο κολέγιο ο Matt Murdock ερωτεύτηκε την Elektra Natchios. Οι δυο τους μια μέρα θα γίνονταν θανάσιμοι εχθροί.

Σημαντικότερα Storylines
●Daredevil #168
O Daredevil ξανασυναντά την Elektra την αγαπημένη του από το κολέγιο, η οποία έχει γίνει πληρωμένη δολοφόνος.

●Daredevil #227-232
O Kingpin διαλύει τη ζωή του Matt Murdock κομμάτι-κομμάτι.

●Daredevil Vol. 2 #32
Η πραγματική ταυτότητα του Daredevil αποκαλύπτεται δημοσίως.

Marvel CharactersΌπου ζουν οι ιστορίες. Ανακάλυψε τώρα