Doctor Strange

169 29 1
                                    

Ο Ύψιστος Μάγος της γήινης διάστασης

Φάκελος Δεδομένων:
Πραγματικό όνομα: Dr. Stephen Vincent Strange
Ιδιότητα: Πρώην χειρουργός, τώρα Ύψιστος Μάγος της γήινης διάστασης
Βάση: Οδός Bleeker 177Α, Γκρίνουιτς Βίλατζ, Μανχάταν
Ύψος: 1,87 μ.
Βάρος: 90 κιλά
Μάτια: Γκρι
Μαλλιά: Μαύρα, λευκά στους κροτάφους
Πρώτη εμφάνιση: Strange Tales #110 (Ιούλιος 1963)

Δυνάμεις/Ικανότητες:
Διαθέτει μεγαλύτερη ικανότητα στην τέχνη της μαγείας από οποιονδήποτε άλλο στη γήινη διάσταση, και ικανότητα αστρικής προβολής και νοητικής επικοινωνίας. Έχει στην κατοχή του διάφορα μαγικά σύνεργα, όπως το μανδύα αιώρησης που του επιτρέπει να πετά, και το φυλαχτό "Eye of Agamotto".

Σύμφωνα με την αληθινή διήγηση, ο Dr. Stephen Strange ήταν ένας εξαιρετικά επιτυχημένος αλλά αλαζόνας χειρουργός, η καριέρα του οποίου διακόπηκε από ένα αυτοκινητικό δυστήχημα. Ο Strange υπέστη μια νευρωνική βλάβη, η οποία τον εμπόδιζε να κρατά το νυστέρι αρκετά σταθερά ώστε να μπορεί να χειρουργεί. Ξοδεύοντας την περιουσία του στη μάταιη αναζήτηση μιας θεραπείας, ο Strange κατέληξε άστεγος και αλκοολικός.

Αρχαία Σοφία
Ο Strange ταξίδεψε στο Θιβέτ για να συναντήσει ένα θεραπεύτη γνωστό ως Ancient One. Αρχικά ο Strange, ως ορθολογιστής επιστήμονας, αρνήθηκε να πιστέψει στις μαγικές δυνάμεις που ισχυριζόταν ότι είχε ο Ancient One. Όμως ανακάλυψε ότι ο μαθητής του Ancient One, Baron Mordo σκόπευε να δολοφονήσει τον δάσκαλο του. Ο Mordo εμπόδισε τον Strange να προειδοποιήσει τον Ancient One με ένα μαγικό ξόρκι, επιτρέποντας του όμως να μιλά για οτιδήποτε άλλο. Τότε, ο Strange όχι μόνο κατάλαβε πως η μαγεία ήταν αληθινή, αλλά αναγνώρισε την ύπαρξη του κακού και συνειδητοποίησε ότι έπρεπε να καταπολεμηθεί. Ζήτησε από τον Ancient One να γίνει μαθητής του. Ο Ancient One τον ελευθέρωσε από το ξόρκι, του αποκάλυψε ότι γνώριζε την προδοσία του Mordo και τον δέχτηκε ως μαθητή.

Ο Ύψιστος Μάγος
Αφού ολοκλήρωσε την εκπαίδευση του, ο Doctor Strange εγκαταστάθηκε στο Γκρίνουιτς Βίλατζ της Νέας Υόρκης. Ο περισσότερος κόσμος δεν πιστεύει στη μαγεία και τον θεωρεί απλώς έναν εκκεντρικό ειδικό στον αποκρυφισμό. Έτσι, αγνοεί ότι ο Strange έχει αφιερώσει τη ζωή του στην προστασία της ανθρωπότητας από υπερφυσικές απειλές τόσο από αυτόν τον κόσμο όσο και από απόκρυφους τόπους, όπως είναι οι εχθροί του Mordo, Nightmare και Dormammu. Όταν πέθανε ο Ancient One, ο Strange ανέλαβε το ρόλο του ως Ύψιστου Μάγου της Γης και της διάστασης στην οποία βρίσκεται.
Ο Doctor Strange έχει συμμαχήσει με τους μεγαλύτερους μασκοφόρους διώκτες του εγκλήματος της Γης, όπως είναι ο Spider-Man, οι X-men και οι Avengers. Ίδρυσε επίσης τους Defenders, μια ομάδα υπεράνθρωπων πολεμιστών, μέλη της οποίας ήταν συχνά ο Hulk και ο Namor.

Σημαντικότερα Storylines
●Strange Tales #130-146: O Doctor Strange πολεμά τον Baron Mordo και τον Dormammu και συναντά για πρώτη φορά το πλάσμα Eternity.
●Strange Tales #150-168: Ο Doctor Strange αντιμετωπίζει για πρώτη φορά την Umar και έρχεται σε επαφή με τον Living Tribunal.
●Doctor Strange (δεύτερη σειρά) #1-2, 4-5: Ο Doctor Strange πολεμά τον Silver Dagger, πεθαίνει και ανασταίνεται.

Ο Ancient One όχι μόνο δίδαξε στον Stephen Strange μαγεία, αλλά και τον συμβούλευσε και τον καθοδηγούσε ως το θάνατο του

Oops! This image does not follow our content guidelines. To continue publishing, please remove it or upload a different image.

Ο Ancient One όχι μόνο δίδαξε στον Stephen Strange μαγεία, αλλά και τον συμβούλευσε και τον καθοδηγούσε ως το θάνατο του.

Ο Ancient One όχι μόνο δίδαξε στον Stephen Strange μαγεία, αλλά και τον συμβούλευσε και τον καθοδηγούσε ως το θάνατο του

Oops! This image does not follow our content guidelines. To continue publishing, please remove it or upload a different image.

Σύμφωνα με μια εκδοχή της προέλευσης του Strange, τραυματίστηκε καθώς έκανε σκι.

Marvel CharactersWhere stories live. Discover now