Kapitola 9: Sešlost v kuchyni

1.5K 132 10
                                    

S jízdním řádem, který si před pár minutami vytiskla v pracovně, která patřila k jejímu pokoji, sešla schody do přízemí. Původně plánovala jít rovnou za Deanem, ale po uvědomění si, že vše, co o jeho pokoji věděla, bylo to, že je o patro výš než ten její, se raději rozhodla zkusit štěstí v přízemí. Opravdu nehodlala riskovat, že v oné ohromné budově zabloudí. Nebylo by to poprvé. Ano, vždycky dokázala trefit zpět do svého pokoje nebo najít přízemí, ale málokdy doopravdy dokázala najít to, co hledala. Ačkoli zde byla už více jak měsíc, stále byla dezorientovaná.

Dítě štěstěny očividně nebyla. Kdyby ano, nalezla by v kuchyni nejstaršího z bratrů Robertsových, popřípadě Masona. Ale ne, ona musela mít tu smůlu, že narazila na Bena, jak vrakuje ledničku, Dashe, který stál vedle něj a přebíral si od něj pochutiny, jež jeho nejlepší kamarád vybral a ženu, jež stála opřená o kuchyňskou linku a se smíchem je pozorovala. Byla to právě ona, kdo si příchozí brunetky všiml jako první.

„Jak to šlo ve škole?“ optala se Georgia své dcery s širokým úsměvem.

„Nikdo nezemřel,“ odpověděla Vicky, když se protáhla kolem dvojice mladíků u lednice, aby si natočila sklenici vody.

„Nebuď zklamaná, Vicky. To přijde až začnou Králové školy,“ ujistil ji s úšklebkem Ben.

„Škoda, že tebe tam loni nezabili,“ protočil očima Dash, čímž rozesmál nejen brunetka, ale i její matku.

„Tys byl Princ?“ vyvalila oči, když jí došlo, co Dashova slova znamenala.

„Byl,“ přitakal Ben, „ale skončil jsem druhý.“

„Prohrál proti Ianovi,“ doplnil jej jeho nejlepší kamarád.

„Počkej. Proto tomu Ianovi, co dneska pronášel uvítací řeč u nás na fakultě?“ zajímalo Vicky.

„Jelikož nejsem ze stejný fakulty jako ty, tak jsem tam nebyl, abych ho viděl,“ pokrčil Ben nezaujatě rameny.

„Ale je to víc než pravděpodobné, Bene. Ian má jako obor Zpěv, takže je ze stejné fakulty jako Vicky," připomněl mu Dash, načež se obrátil na brunetku. „Uvítací řeč mají obvykle Princové a Princezny z předchozího roku. U nás ji měl tedy s naší Princezničkou tady Ben. No a jelikož Ian byl minulý rok Princem Fakulty umění a designu, určitě mluvíme o tom samém Ianovi,“ usmál se na dívku.

„Nezapomínejte, že už to není Princ. Je to Král,“ odfrkl si opovržlivě Ben. Jak se zdálo, ani on neměl onoho Iana v lásce.

„To ho všichni tak moc nesnáší? Mentoři Malby ho ani jeden podle všeho nemusí,“ optala se mladíků, zapomínajíc na přítomnost Georgie, jež na ně překvapeně, ale potěšeně hleděla.

„On je hodně sebevědomý a už poslední měsíc minulého semestru, kdy už výsledky byly venku, dával ostatním dost najevo, že je lepší než oni. On vyhrál, oni ne,“ odpověděl Dash upřímně.

„Idot,“ vypustil z úst Ben, když konečně zabouchnul dveře lednice. „Jen málokdo s ním vyjde,“ dodal, když vytáhl z jedné police tác a položil na něj vše, co předtím naskládal svému nejlepšímu kamarádovi do náruče.

„Upřímně lituju Princeznu a Prince, které bude mít na starost,“ uchechtl se Dash, kterému se očividně ulevilo, že už nemusel držet vše, co Ben plánoval sníst na posezení.

„On bude mít na starost nové Prince a Princezny?“ zamračila se Vicky. Nepamatovala si, že by se Vernon nebo Beverly o něčem podobném zmiňovali.

„Princové a Princezny, co jsou teď ve druhém ročníku, dostanou na starost Prince a Princeznu své fakulty. Mají jim být k ruce, pomáhat naučit se tradice školy, připravit je na kvízy a tak podobně. Takže Ben bude mít na starost Prince naší fakulty. Zatímco Ian by měl pomáhat Princi Fakulty umění a designu,“ pustil se do vysvětlování Dash.

Králové školy Where stories live. Discover now