Κεφάλαιο 52 Διπλό πρόβλημα μονή λύση (Μέρος Γ')

55 5 9
                                    

  Η Marinette μεταμορφώθηκε αμέσως όταν και το τελευταίο κομμάτι μπισκότου εξαφανίστηκε από το χέρι της με αποτέλεσμα σχεδόν να πνιγεί η Tikki την ώρα που την ρουφούσε το miraculous. «Marinette!» φώναξε παραπονιάρικα, αλλά κανείς δεν την άκουσε. Η μεταμόρφωση ολοκληρώθηκε μέσα σε λίγα δευτερόλεπτα και η Ladybug πέταξε το γιο-γιο της σε ένα από τα φώτα του δρόμου αφήνοντας να την τραβήξει κοντά του. Ίσως θα έπρεπε απλά να πάω σπίτι. Είμαι σίγουρη ότι το akuma έχει εξαγνισθεί ήδη, αφού η Queen of Justice είχε ακινητοποιήσει τον Tik Toker όταν έφυγα, σκέφτηκε χωρίς να φαντάζεται ότι έπεφτε χιλιόμετρα έξω από την αλήθεια.
  Μόλις έφτασε αρκετά κοντά ώστε να διακρίνει τις δύο έφηβες με στολή συνοφρυώθηκε απότομα καθώς εκτός από τον Tik Toker φαινόταν πως ένα ακόμα akuma είχε προστεθεί στην συντροφιά τους. Τί έγινε πάλι; απηύδησε στρέφοντας το γαλανό της βλέμμα προς τον σκοτεινό ουρανό. Ο ήλιος τους είχε πάλι εγκαταλείψει στην φροντίδα της νύχτας και τα πρώτα άστρα τρεμόπαιζαν δειλά πάνω στο βραδινό σάβανο. Η σελήνη δεν είχε ανατείλει ακόμα, αλλά παρέμενε ξαπλωμένη πίσω από τα βουνά στο βάθος πολύ ράθυμη για να σηκωθεί. Οι σκιές μάκρυναν παίρνοντας σχήματα που η φαντασία έκανε να μοιάζουν τρομαχτικές, καμωμένες από φόβο και κακία.
  «Ladybug!» άκουσε μια κραυγή και απέστρεψε το βλέμμα της από τα ουράνια για να αντικρύσει τον έρωτα της ζωής της να πλησιάζει με ιλιγγιώδη ταχύτητα πανικόβλητος. «Adr... Εεε... Πολίτη! Είναι επικίνδυνα εδώ. Βρες κάπου καταφύγιο» φώναξε δυνατά και ένιωσε ένοχη για τα διχασμένα της συναισθήματα. Και ο Cat Noir; Ρώτησε η περιπαιχτική φωνούλα μέσα της, την οποία προσπάθησε ανεπιτυχώς να αγνοήσει. Άθελά της ένα ερυθρό χρώμα έβαψε τα μάγουλα της και γύρισε το κεφάλι από την άλλη για να το κρύψει. Άραγε της είχε λείψει τόσο πολύ ο Adrien; Η ενοχή έγινε πιο επίπονη σαν ήρθε στο μυαλό της το πληγωμένο ύφος του συνεργάτη της, όταν τον είχε απορρίψει λέγοντάς του ότι αγαπούσε κάποιον άλλο. Η καρδιά της μάτωσε.
  «Λαίδη μου, είσαι καλά;» ρώτησε ανήσυχα ο Adrien βλέποντας τον πόνο στο πρόσωπο της κοπέλας μπροστά του. «Ναι, καλά είμαι, απλά μου λείπεις, Cat!» απάντησε εκείνη, ίσως λίγο πιο ειλικρινά απʼ όσο θα ήθελε. Τα μάτια του Adrien γούρλωσαν από την έκπληξη και θα ορκιζόταν ότι η καρδιά του έκανε μια κωλοτούμπα μέσα στο στήθος του στο άκουσμα αυτών των λόγων. Η Ladybug τον κοίταξε κι αμέσως το ύφος της άλλαξε σε κατάπληξη. Άνοιξε το στόμα να πει κάτι, αλλά οι λέξεις άργησαν να βγουν. «Πώς με είπες;» ρώτησε. Ο Adrien αναγκάστηκε να κατέβει από τον έβδομο ουρανό για να της απαντήσει και γιʼ αυτό στην αρχή μπερδεύτηκε μην καταλαβαίνοντας για τί πράγμα του μιλούσε. Αυτά τουλάχιστον γίνονταν  μέχρι να πάρει μπρος ο εγκέφαλός του και να συνειδητοποιήσει τη βλακεία του.
  «Πώς σε είπα;» έκανε την ηχώ και η Ladybug του έριξε ένα απαυδισμένο βλέμμα. Ωχ, με τσάκωσε; Φοβήθηκε ο νέος παίρνοντας το πιο αθώο παύλα ηλίθιο ύφος του. «Δεν με είπες “Λαίδη μου”, Adrien;» του υπενθύμισε η κοπέλα που μπροστά στο φόβο μήπως είχε αποκαλυφθεί η ταυτότητά της είχε ξεπεράσει την ντροπαλότητά της. «Όχι, δεν θυμάμαι κάτι τέτοιο», αρνήθηκε ο νέος κουνώντας έντονα το κεφάλι του για να τονίσει τα λόγια του. «Τέλος πάντων, ήθελα να σου πω ότι ο Hawkmoth...» ξεκίνησε. Μου πήρε το miraculous, συνέχισε την πρόταση στο μυαλό του συνειδητοποιώντας ότι δεν μπορούσε να πει κάτι τέτοιο. Πρώτον η Ladybug θα μάθαινε ποιός ήταν και δεύτερον και πιο σημαντικόν θα τον έκανε με τα κρεμμυδάκια αν μάθαινε ότι κατάφερε να χάσει το miraculous και μάλιστα όχι μόνο αυτό, αλλά ότι το είχε εναποθέσει στα ικανά χέρια του κακού.
  Θα με πνίξει, θα με σκίσει σα σαρδέλα και το χειρότερο είναι ότι θα απογοητευτεί πολύ. Θα την απογοητεύσω. «Adrien;». Ο έφηβος κοίταξε την κοπέλα απένταντί του, αλλά το μόνο που είδε ήταν την τέλεια ηρωίδα του Παρισιού, την Ladybug, που ήταν αλάνθαστη και δεν έσφαλλε ποτέ. Την κοπέλα που σε ενέπνεε να την εμπιστευτείς και που είχε αναλάβει την φύλαξη της πόλης μαζί του, που δεν είχε χάσει το miraculous της και που πάντα είχε ένα σχέδιο για να καλύψει τις γκάφες του. Άραγε τί ήταν ο ίδιος μπροστά της; Ένας απλός έφηβος με προβλήματα οικογενειακά και αντικοινωνικότητας. Ένας νέος που μόνο λάθη έκανε και συχνά τα επαναλάμβανε, που έχασε το miraculous, που πρόδωσε το ίδιο το Παρίσι. Όχι, δεν μπορώ. Θα με μισήσει.
  «Να προσέχεις, Ladybug», είπε απλά και κάνοντας μεταβολή το έβαλε στα πόδια με την κοπέλα πίσω του να έχει μείνει στήλη άλατος. Άλλο πάλι και τούτο! Σταυρωκοπήθηκε η Ladybug και βιάστηκε να πλησιάσει την Buglady, που τώρα πάλευε με άλλη μία Ακουματοποιημένη. Τρίτο akuma; Είναι σίγουρα άνθρωπος ο Hawkmoth; Αναρωτήθηκε εύλογα η κοπέλα με την ακούραστη φύση του κακού.
  «Τί έχουμε εδώ;» ρώτησε την Buglady που ξεφορτωνόταν την Ακουματοποιημένη από πάνω της με μια κλωτσιά. «Εμφανίστηκε νέο akuma. Απʼ ό,τι καταλάβαμε είναι μάλλον μια γυναίκα με πολλές υποχρεώσεις που έπεσε θύμα του akuma. Η δύναμή της είναι να δημιουργεί αντίγραφα του εαυτού της. Και μιλάμε για πολύ “ζωντανά” αντίγραφα, όπως βλέπεις», είπε δείχνοντας τα είδωλα της Queen of Justice που μετά από ένα χτύπημα εξαφανίζονταν σε αντίθεση με τα αντίγραφα της Copy Maker, που σου επέστρεφαν την χάρη. «Τέλεια, αυτό μας έλειπε!» παραπονέθηκε η Ladybug.
  «Το καλό είναι ότι έχει ορισμένο αριθμό αντιγράφων», τις πληροφόρησε η Queen of Justice, που είχε προσέξει ότι δεν αυξάνονταν τα αντίγραφα ό,τι κι αν γινόταν. Ωστόσο, επειδή είχε σταματήσει να παίζει τον αυλό της, τα είδωλα σταμάτησαν να κινούνται με αποτέλεσμα τα μισά να μετατραπούν σε καπνό από τις επιθέσεις των αντιπάλων. «Τουλάχιστον ξεφορτωθήκαμε τον Tik Toker, αλλιώς θα έπρεπε να μοιράζουμε μπουνιές κάνοντας πιρουέτες», σχολίασε η Ladybug, καθώς η Queen of Justice έφερνε πάλι τον αυλό στο στόμα της για να  φυσήξει μαχητικές και γεμάτες ορμή νότες. Μόλις η πολεμοχαρής μελωδία σκόρπισε στον χώρο, τα εναπομείναντα ζωντάνεψαν σα τις φιγούρες στα χέρια του καραγκιοζοπαίχτη.
  «Αν ο αριθμός τους είναι συγκεκριμένος τότε έχουμε να τα βάλουμε με εφτά, έξι τα αντίγραφα και γίνοντας εφτά με την Copy Maker», είπε η Buglady περικυκλωμένη από δύο εχθρούς. Για την ώρα οι αντίπαλες ήταν απασχολημένες με τα είδωλα της Queen of Justice, αλλά αυτό δεν θα συνέβαινε για πολύ. Ξαφνικά, η μελωδία που έπαιζε η Ακουματοποιημένη, άλλαξε ελαφρά, σα να προστέθηκε μια αχτίδα φωτός στο μανιασμένο πεδίο μάχης της. Μερικές πιο ανάλαφρες και κοφτές νότες φτερούγισαν πάνω από τα κεφάλια τους διατάζοντας δύο είδωλα να τα παρατήσουν όλα και να πάνε στην κυρά τους.
  Οι δύο ηρωίδες περίμεναν με απορία να δουν τί επρόκειτο να συμβεί, κρατώντας παράλληλα μακρυά από την Queen of Justice τα αντίγραφα. Μιά από τις τρεις οπτασίες έχωσε το χέρι της μέσα στην κρυφή τσέπη της στολής κι έβγαλε την μαγική πια κοσμηματοθήκη. Διάλεξε ένα βραχιόλι και ένα διακοσμητικό χτένι το οποίο και έτεινε στο άλλο είδωλο. Τρεις νότες τραχιές κι απότομες ήχησαν σα διαταγή κι αμέσως οι δύο οπτασίες απομακρύνθηκαν με βιάση. Πού πηγαίνουν; Αναρωτήθηκε η Ladybug ελπίζοντας η Queen of Justice να μη· τις πρόδιδε. Και ευτυχώς για τις δυο ηρωίδες κάτι τέτοιο δεν έγινε.
  Τα δύο είδωλα επέστρεψαν πέντε λεπτά αργότερα, αλλά δεν ήταν μόνα. Κατά πόδας τα ακολουθούσαν δύο μασκοφορεμένοι ήρωες που έμοιαζαν να κατέχουν τα miraculous της Προστασίας και της Παράλυσης. Ο Κτήτορας του miraculous της Προστασίας είχε ως ζώο μεταμόρφωσης την χελώνα. Φορούσε μια πράσινη στολή από σπάντεξ, ως συνήθως, η οποία όμως είχε και κουκούλα, που κάλυπτε το κεφάλι του.  Κίτρινα μεγάλα γυαλιά έκρυβαν την μυστική του ταυτότητα δίνοντας μια περίεργη απόχρωση στα καστανά του μάτια, ενώ στην πλάτη του κρεμόταν μια ασπίδα σε σχήμα καβουκιού. Η ηρωίδα δίπλα του είχε ως ζώο μεταμόρφωσης τη μέλισσα και η στολή της ήταν κίτρινη με μαύρες ρίγες γύρω από τη μέση. Τα μαλλιά της ήταν πιασμένα σε ψηλή κοτσίδα και η μάσκα, κίτρινη με μαύρα τελειώματα, τόνιζε τα καταγάλανα μάτια της. Γύρω από την μέση της ήταν τυλιγμένο το σκοινί που κατέλειγε στην σβούρα της.
  Ο Master Fu διάλεξε νέους ήρωες; αναρωτήθηκαν η Ladybug και η Buglady συγχρόνως, ολοφάνερα μπερδεμένες με το όλο θέαμα. «Κάλεσα ενισχύσεις!» έλυσε το μυστήριο η Queen of Justice. «Η δύναμή μου είναι να δημιουργώ τα miraculous που γνωρίζω. Έτσι έδωσα τις δυνάμεις της ψευδαίσθησης στον εαυτό μου και σε αυτούς τους δύο τις δικές τους», εξήγησε κι επιτέλους άρχισε να μπαίνει μια τάξη στον χαμό. «Ωραία, τώρα τουλάχιστον είμαστε έξι προς εφτά. Κάτι πάει να γίνει», είπε η Buglady.
  Οι δύο καινούργιοι ήρωες προσγειώθηκαν κοντά τους και τα αντίγραφα υποχώρησαν για να ανασυνταχθούν. «Είμαι η Queen Bee κι από δω ο Carapace» έκανε τις συστάσεις η κοπέλα-σφήκα βιαστικά γιατί οι αντίπαλές τους δεν περίμεναν  ευγενικά πότε θα τελείωναν τις κουβέντες τους. Ξαφνικά η Buglady άκουσε ένα βόμβο και μόνο τότε πρόσεξε ότι τα σκουλαρίκια τής έδιναν την τελευταία προειδοποίησή τους. «Πρέπει να αλλάξω!» φώναξε στους συνεργάτες της, νέους και παλιούς, ενώ πετούσε το γιο-γιο της. «Επιστρέφω αμέσως!» υποσχέθηκε πριν απογειωθεί.
  Σκαρφάλωσε πάνω στην κοντινότερη στέγη και αφού την διέσχισε πήδησε από την άλλη μεριά. Για καλή της τύχη, κανείς δεν φαινόταν στον δρόμο που είχε διαλέξει· προφανώς είχαν όλοι φύγει άρον-άρον από την περιοχή μόλις εμφανίστηκε το πρώτο akuma. Μόλις πάτησε το πόδι της στην άσφαλτο η μεταμόρφωση τελείωσε και μια εξαντλημένη Tikka έπεσε άτονα στα χέρια της. «Γρήγορα, πρέπει να βοηθήσουμε τους άλλους», πίεσε το μικρό kwami η Melody δίνοντάς της ένα από τα κρουασανάκια που έκρυβε πάντα σε κάθε ελεύθερη τσέπη της· ψιλικατζίδικο είχε καταντήσει.
  «Κάτσε καλέ, θα πνιγώ» παραπονέθηκε η Tikka, ενώ κατέβαζε ολόληρα κομμάτια σχεδόν αμάσητα με κίνδυνο κάτι να στραβοκατέβη. «Άσʼ τʼ αυτά και τελείωνε! Λιγότερα λόγια, περισσότερες μπουκιές», την αγνόησε παντελώς η Melody και το απαυδισμένο kwami της έριξε μια φαρμακερή ματιά. Καμμιά φορά απλά θέλω να την στραγγαλίσω! Σκέφτηκε εκνευρισμένη η Tikka μασώντας με μανία το κρουασανάκι από τα νεύρα της.
  Με το που τελείωσε, η Melody κάλεσε την μαγική φράση, που ρούφηξε το μικρό kwami μέσα στο miraculous ενεργοποιώντας την μεταμόρφωση για άλλη μια φορά. Οι τελευταίες λάμψεις δεν είχαν προλάβει να σβήσουν, μα η Buglady είχε ήδη αφήσει τον σκοτεινό δρόμο. Καθοδηγούμενη από τα φώτα των σπιτιών πέρασε πάνω από το κτήριο που της έκοβε τη θέα προς τη μάχη, ωστόσο μπροστά της πια δεν υπήρχε καμμία μάχη. «Πού πήγανε;» συνοφρυώθηκε ξύνοντας το κεφάλι της. Προσγειώθηκε στο μέρος όπου είχε αφήσει τους συνεργάτες της και τώρα δεν υπήρχε ψυχή. Τέντωσε τα αυτιά της αναζητώντας ήχους που θα πρόδιδαν την τοποθεσία του akuma, αλλά μάταια. Η πόλη ήταν πολύβουη και κάλυπτε τους ανεπαίσθητους θορύβους που τυχόν να προκαλούνταν από την σύγκρουση των δυνάμεων καλού και κακού.
  Τότε ένας ξαφνικός  ήχος στρίγγλισε από κάπου κοντά της κάνοντάς την να αναπηδήσει από το ξάφνιασμα. Η καρδιά της δεν έχασε καιρό να ανεβάσει τους χτύπους της απειλώντας με καρδιακή προσβολή το σώμα, ενώ ο εγκέφαλος, που αντιλήφθηκε ότι ο ήχος ήταν μόνο το κουδούνισμα του γιο-γιο όταν δεχόταν κλήση, προσπαθούσε να την καθησυχάσει. Με ανάσα ασταθή από τα καμώματα της φοβητσιάρας καρδιάς της, η κοπέλα απάντησε αδέξια στο τηλεφώνημα. «Buglady;» ακούστηκε η λαχανιασμένη φωνή της Ladybug από την άλλη άκρη της γραμμής να φωνάζει σα μανιακή. «Ναι», απάντησε αυτή έχοντας ανακτήσει πάλι τον αυτοέλεγχό της. «Αυτή τη στιγμή καταδιώκουμε την Copy Maker σε όλο το Παρίσι. Έχει σκορπίσει τα αντίγραφά της παντού και δεν έχουμε ιδέα ποιά είναι η αυθεντική».
  Τέλεια, απίστευτα, καταπληκτικά! Γίνεται αυτή η νύχτα να γίνει χειρότερη; Προκάλεσε τους ουρανούς η Buglady και δυστυχώς γιʼ αυτήν εισακούστηκε. «Melody, MELODY, MELODY!» άκουσε μια απίστευτα οικεία φωνή να καλεί το όνομά της και σχεδόν αυτόματα απάντησε. Τελευταία στιγμή κατάφερε να υπενθυμίσει στον εαυτό της ότι τώρα ήταν η Buglady και όχι η Melody. Παρόλα αυτά βιάστηκε να πλησιάσει το έδαφος που τόσην ώρα απέφευγε κρεμασμένη από το γιο-γιο της, για να προειδοποιήσει τον κόπανο αδερφό της που είχε το δικαίωμα να εξαφανίζεται για ώρες, ενώ όταν έλειπε η ίδια για μερικά λεπτά εκείνος έκανε τον κόσμο άνω-κάτω.
  «Πολίτη!» φώναξε υπενθυμίζοντας για άλλη μια φορά στν εαυτό της ότι έπρεπε να είναι λακωνική και επαγγελματική. «Είναι επικίνδυνα εδώ έξω. Γυρνοβολάει ένα τρελαμένο akuma και είμαι σίγουρη ότι δεν θες να βρεθείς στον δρόμο του», είπε σοβαρά, αλλά το έβλεπε στα μάτια του ότι ο Felix δεν είχε ακούσει λέξη απʼ όσα του είπε. «Μήπως έχεις δει την... αδερφή μου; Είναι ξανθιά με πράσινα μάτια και μοιάζει πολύ στον Adrien Aggrest. Δεν είναι σπίτι και δεν μπορώ να την βρω πουθενά», ανταπάντησε ο νέος και η κοπέλα με δυσκολία κρατήθηκε να μην ζητήσει εξηγήσεις από τον ουρανό για εκατοστή φορά μέσα σε εκείνη τη νύχτα. «Καλά, πήγαινε εσύ τώρα σπίτι κι εγώ θα έχω το νου μου μήπως την δω. Εν τω μεταξύ πάρε τη και κανά τηλέφωνο», πρότεινε η ηρωίδα κι αμέσως το πρόσωπο του αδερφού της έλαμψε. «Έχεις δίκιο! Ευχαριστώ, Buglady!».
  Η κοπέλα πέταξε το γιο-γιο της και απογειώθηκε ξανά ρίχνοντας κλεφτές ματιές πίσω της για να σιγουρευτεί ότι ο Felix δεν θα έκανε πάλι του κεφαλιού του, κάτι που έμοιαζε αδύνατο. Εκείνη τη στιγμή ήχησε το γιο-γιο της σημαίνοντας ότι ελάμβανε κλήση. Το σήκωσε ξέροντας ήδη ποιό μούτρο την έπαιρνε τέτοια ώρα. «Τί είναι, Felix; Πού είσαι;» ρώτησε μονομιάς χωρίς να του αφήνει χρόνο να απαντήσει. «Εγώ είμαι στο σπίτι της Alya και θα μείνω μέχρι να πιαστεί το akuma. Εσύ το καλό που σου θέλω να είσαι σπίτι και μην τολμήσεις να το κουνήσεις ρούπι, κατάλαβες;», άφησε μια ρητορική ερώτηση και τερμάτισε την κλήση μς αποφασιστικότητα. Ίσως να είχε αφήσει και τον Felix να μιλήσει λίγο, αλλά ένα αντίγραφο είχε μόλις μπει στο οπτικό της πεδίο κερδίζοντας την αμέριστη προσοχή της.
  «Τυχερή Δύναμη!» φώναξε και στα χέρια της έπεσε ένα ζευγάρι κυάλια. Μόλις κοίταξε μέσα τους διαπίστωσε ότι ανίχνευαν την θερμότητα. «Και τώρα τί υποτίθεται ότι πρέπει να κάνω με αυτό;» απόρησε, αλλά σύντομα βρήκε την απάντηση που γύρευε σαν κοίταξε με αυτά το αντίγραφο. Μέσα από τα κυάλια δεν έβλεπε τίποτα, σα να μην υπήρχε κάτι εξ αρχής για να δει. Έτσι θα ξεχωρίσουμε τα αντίγραφα από την αυθεντική, πανηγύρισε και κάλεσε την Ladybug. «Έχω μια ιδέα για το πώς να πιάσουμε το akuma, αλλά χρειάζομαι την βοήθεια όλων. Μαζευτείτε στον Άιφελ γρήγορα!» ζήτησε και η άλλη ηρωίδα της απάντησε θετικά. Ήταν ώρα να βάλουν ένα τέλος σε αυτά τα akuma, για εκείνο το βράδυ τουλάχιστον.

Να αναφέρω ότι τα δύο akuma είναι εμπνεύσεις δύο άλλων αναγνωστών. Η stauroulagal stauroula έδωσε ζωή στον Tik Toker και η veronikathranduil στην Queen of Justice. Σας ευχαριστώ και τις δύο για την βοήθειά σας με τις ιδέες σας❤️

Οι ήρωες του Παρισιού (Βιβλίο πρώτο) Opowieści tętniące życiem. Odkryj je teraz