Κεφάλαιο 50 Διπλό πρόβλημα μονή λύση (Μέρος Α')

52 6 3
                                    

  Η Alya καθόταν μόνη στο δωμάτιό της χαζεύοντας το ταβάνι λες κι έκρυβε τις απαντήσεις του σύμπαντος. Ο Nino είχε φύγει μόλις πριν από μισή ώρα, γύρω στις 19:00 αφήνοντάς τη μόνη με τους εφιάλτες της. Τί θα κάνω τώρα; Ποιοί είναι αυτοί που με κυνηγάνε και τί θέλουν; Θέλουν απλώς να με τρομάξουν ή θα προχωρήσουν και πιο πέρα; Κι αν αρχίσουν με τα κοντινά μου πρόσωπα πρώτα; Οι απαισιόδοξες πιθανότητες κατέκλεισαν το μυαλό της και η κοπέλα μαζεύτηκε σε μπάλα πάνω στο κρεβάτι της. Πιθανότατα ο λόγος που την είχαν βάλει στο μάτι ήταν επειδή έσκαψε το παρελθόν των Mardini, αλλά δεν μπορούσε να καταλάβει γιατί. Δεν είχε βρει τίποτα το ύποπτο στις δίδυμες πέρα από το γεγονός ότι ήταν σιχαμερά πλούσιες και απʼ ό,τι φαινόταν κακομαθημένες.
  «Μια φτωχή καρδιά που διψά για δικαιοσύνη και ηρωισμό. Πέτα μακρυά μικρό μου akuma και χάρισέ της την δύναμη που αναζητά» διέταξε ο Hawkmoth νιώθοντας τα αρνητικά συναισθήματα της Alya να θεριεύουν επισκιάζοντας το φως της. Η μικρή, τώρα μαύρη, πεταλούδα φτερούγισε ανάλαφρα πάνω από το Παρίσι για να προσγειωθεί απαλά στο παράθυρο της κοπέλας. Εκεί αφού στριμώχτηκε ανάμεσα στα σφαλιστά παραθυρόφυλλα με έναν τρόπο μοναδικό στα σιχαμερά έντομα του είδους του κάθισε πάνω στο κουτί με τα χρυσαφικά της.
  Η Alya δεν πρόσεξε τίποτα και συνέχισε να κλαίει την μοίρα της τυλιγμένη σε μπαλίτσα. Ανυπόμονο το akuma τράνταξε το κουτί τραβώντας επιτέλους την προσοχή του κοριτσιού, που σηκώθηκε να δει τί συνέβη. Αρχίζω να τα χάνω από το στρες! Παρατήρησε η Alya καθώς εξέταζε με το βλέμμα της το κουτί. Μήπως παγιδεύτηκε κάτι μέσα; Υπέθεσε και καθώς η φιλοζωική της πλευρά βγήκε στην επιφάνεια, πήρε το κουτί στα χέρια της ολοκληρώνοντας έτσι την υποταγή στον κακό.
  «Queen of Justice, η δικαιοσύνη και ο νόμος σε απογοήτευσαν όπως και οι άνθρωποι που τα εκπροσωπούν. Ήρθε ο καιρός να πάρεις την κατάσταση στα χέρια σου και να τιμωρήσεις τους εγκληματίες που τόσα χρόνια ξεφεύγουν με βοήθεια από τα “παραθυράκια” του νόμου. Σε αντάλλαγμα το μόνο που ζητώ είναι το miraculous της Ladybug και όποιου άλλου Κτήτορα βρεθεί στο δρόμο σου» τελείωσε ο Hawkmoth κι ένα διαβολικό χαμόγελο έλαμψε στο άλλοτε καλοσυνάτο πρόσωπο της Alya. «Είμαστε σύμφωνοι, Hawkmoth!» απάντησε λακωνικά κι αμέσως ένα μαύρο σύννεφο την κατάπιε, αλλά μόλις έφυγε η κοπέλα παρέμενε ως προς την εμφάνιση ίδια.
  Αντίθετα, το κουτί με τα χρυσαφικά μίκρυνε και το έχωσε στην εσωτερική τσέπη της ζακέτας της. Ώρα να αποδώσουμε λίγη δικαιοσύνη, σκέφτηκε βγαίνοντας από το σπίτι. Έβγαλε από το κουτί το αγαπημένο της μενταγιόν, το οποίο μεταμορφώθηκε στο miraculous της Ψευδαίσθησης. Χαίρομαι που έψαξα για τις διάφορες αναφορές στα miraculous και έμαθα κάποια από αυτά και τις δυνάμεις τους, συνεχάρει τον εαυτό της προτού το φορέσει. Αμέσως εκείνο έλαμψε τυλίγοντάς την σε ένα πορτοκαλί και λευκό φως. Ξεκινώντας από τα πόδια εμφανίστηκε η στολή της, όλη πορτοκαλί με λευκό χρώμα στην κοιλιά. Στο πίσω μέρος έπεφτε σαν κάπα με την μορφή αλεπουδίσιας ουράς ενώ στο κεφάλι της ξεπρόβαλλαν δύο χαριτωμένα αυτιά αλεπούς. Το πρόσωπό της κρύφτηκε πίσω από μια παρόμοια μάσκα και στο δεξί χέρι της αποτέθηκε ένα ξύλινο φλάουτο. Και η μαμά έλεγε ότι τα μαθήματα φλογέρας στο δημοτικό δεν θα μου χρησίμευαν σε τίποτα, μόρφασε.
  Πήδηξε έξω από το παράθυρο - φαντάζομαι οι ήρωες γενικώς δεν ήξεραν την λειτουργία της πόρτας - και σχεδόν έπεσε πάνω στην Ladybug που αναστατωμένη βιαζόταν να φτάσει στην περιοχή, όπου είχε θεαθεί το άλλο akuma. «Πρόσεχε!» τσίριξε και απέφυγε τελευταία στιγμή τραβώντας εντονότερα το γιο-γιο της για να την σηκώσει γρηγορότερα. Η Queen of Justice δεν της έδωσε το χρόνο να την επεξεργαστεί και εξαφανίστηκε σε δευτερόλεπτα θέλοντας λίγο ακόμα χρόνο για να βάλει σε εφαρμογή το σχέδιό της. «Σε ποιόν ακριβώς κόντεψα να πέσω πάνω αυτή την φορά;» αναρωτήθηκε η Ladybug, προτού απορήσει πώς πέτυχε κάποιον τρία μέτρα πάνω από το πάτωμα.
  Τί συμβαίνει σήμερα; Σε λίγο θα γυρίσουν τα πάνω-κάτω και θα αρχίσουμε να περπατάμε με τα χέρια. Απαυδησμένη με την όλη κατάσταση και φανερά εκνευρισμένη που ο Hawkmoth δεν είχε ακολουθήσει την συμβουλή της να περιμένει μέχρι να τελειώσουν οι εξετάσεις πριν να επανεμφανιστεί, ανασκουμπώθηκε και συνέχισε το δρόμο της προς το akuma. Σύμφωνα με την Nadja ο νέος κακός ονομάζεται Tik Toker και αναγκάζει τα θύματά του να χορεύουν χορούς του Tik Tok, θυμήθηκε το δελτίο ειδήσεων που είχε δει νωρίτερα. Πραγματικά θα ήθελα να βρω τους ανθρώπους που ενώ ξέρουν ότι παραμονεύουν akuma συνεχίζουν να ενοχλούν τους άλλους, σκέφτηκε εκνευρισμένη με το πρόσωπο της Chloe να ξεπετάγιεται στο μυαλό της. Αλλά αυτή τη φορά δεν ήταν λάθος της ξανθομάλλας κανένα από τα δύο akuma.
  Σύντομα έφτασε στον κεντρικό δρόμο που είχε γίνει πίστα χορού από τα τόσα θύματα του Tik Toker. «Ladybug, ο Cat Blanc παραιτήθηκε και δεν μπορώ να εντοπίσω με τίποτα τον Cat Noir» έδωσε αναφορά η Buglady, καθώς προσγειωνόταν δίπλα της. «Ο Cat Blanc παραιτήθηκε; Και πού είναι το miraculous; Το επέστρεψε στον Master Fu;» ρώτησε η παλαιότερη ηρωίδα ακόμα έκπληκτη με τα νέα. «Όχι, έστειλε το kwami του να βρει εμένα», απάντησε πρόθυμα η συνομιλήτριά της. «Και τώρα πού είναι;» ξαναρώτησε η Ladybug αρχίζοντας να χάνει την υπομονή της. «Σπίτι μου», αποκρίθηκε η Buglady αρχίζοντας να αισθάνεται ότι είχε κάνει γκάφα. «Έπρεπε να το φέρεις μαζί για να το χρησιμοποιήσουμε» της είπε η γαλανομάτα και η κοπέλα χτύπησε το κεφάλι της απαυδισμένη με την ανοησία της.
  «Δεν πειράζει. Για την ώρα πρέπει να νικήσουμε τον Tik Toker και μάλιστα γρήγορα. Πολύ φοβάμαι ότι ο Cat Noir δεν θα εμφανιστεί, αλλιώς θα το είχε ήδη κάνει. Μπορούμε, λοιπόν, να υποθέσουμε με ασφάλεια ότι είμαστε μόνες σε αυτό». Η Buglady κούνησε το κεφάλι της συμφωνώντας με την προλαλίσασα. «Και το δεύτερο akuma; Τελευταίως ο Hawkmoth δεν τα στέλνει πια μόνα τους. Από στιγμή σε στιγμή μπορεί να ξεπεταχτεί άλλο ένα», εξέφρασε την ανησυχία και των δύο η ξανθομάλλα. «Είναι κι αυτό το πρόβλημα. Θα δούμε τί μπορούμε να κάνουμε όταν τα πράγματα φτάσουν σε αυτό το σημείο» αποκρίθηκε η Ladybug και πέταξε το γιο-γιο της με στόχο μια καμινάδα. «Για την ώρα, πρέπει να σώσουμε το Παρίσι!» παρατήρησε πηδώντας στο κενό από τη στέγη πάνω στην οποία στέκονταν.
  Οι δύο ηρωίδες προσγειώθηκαν στην σκληρή άσφαλτο τραβώντας αμέσως την προσοχή του Tik Toker σα μαγνήτης. «Επιτέλους η Ladybug και η Buglady. Τόσην ώρα σας περίμενα. Τα γατάκια δεν θα έρθουν;» ρώτησε δήθεν αθώα ο κακός ενώ έκανε μια περιστροφή γύρω από τον εαυρό του, χορεύοντας σε έναν σκοπό που μόνο εκείνος μπορούσε να ακούσει. Οι ηρωίδες κοιτάχτηκαν για να ανταλλάξουν ένα απαυδισμένο βλέμμα προτού χιμήξουν μπροστά με ορμή ύαινας. Ο Tik Toker φάνηκε να ξαφνιάστηκε, αλλά όχι αρκετά ώστα να μην ρίξει μια γυροβολιά αποφεύγοντας το γιο-γιο της Ladybug. Κάνοντας σπαγγάτο στον αέρα έφτασε δίπλα στην Buglady που του έριξε μια μπουνιά στο μάγουλο, αλλά δυστυχώς και πάλι πρόλαβε να την γλιτώσει με το χέρι του.
  Αρχίζει να μου τη δίνει ο τύπος! Σκέφτηκε η Buglady μαζεύοντας τα κομμάτια της μετά από μια κλωτσιά-πιρουέτα που είχε φάει από τον κακό. Η Ladybug βιάστηκε να την καλύψει μέχρι να σηκωθεί και επιτέθηκε με μια ξεγυρισμένη κλωτσιά. Ο Tik Toker τραβήχτηκε προς τα πίσω κάνοντας το κόλπο του ανάποδου περπατήματος, μιας τεχνικής που ενώ πήγαινες προς τα πίσω φαινόταν σα να βάδιζες προς τα μπροστά. Η φόρα και η δύναμη της ηρωίδας τον χτύπησαν ελαφρά στα χέεια που είχε σηκώσει για να προστατευτεί και αν και το περισσότερο χτύπημα είχε πάει χαμένο η ορμή ήταν αρκετή για να αφήσει ένα επιφώνημα ο κακός.
  «Δεν πάει άλλο. Νιώθω σα να τα βάζω με λάστιχο κι όχι με άνθρωπο. Τόσα ακροβατικά και γυμναστικές επιδείξεις δεν έχω δεί ούτε στους ολυμπιακούς ρυθμικής» σχολίασε η Ladybug προσπαθώντας να βρει την ανάσα της. «Είναι πρώην πρωταθλητής της Γαλλίας στην ρυθμική, αλλά αποσύρθηκε και τώρα εργάζεται στο βιβλιοπωλείο της οικογενείας του και με την σελίδα του στο Tik Tok» εξήγησε η Buglady για να κερδίσει ένα παραξενεμένο βλέμμα από την συνεργάτη της. «Μου τα μαρτύρησε όλα η φίλη του θύματος» έδειξε πίσω της εκείνη μια κοπέλα που ξεπρόβαλλε πίσω από το παγκάκι. «Δεν βοηθάνε και πολύ αυτά. Το akuma μήπως είδε πού χώθηκε;» ρώτησε η γαλανομάτα αποφεύγοντας μια φουρλιστή κλωτσιά από τον κακό.
  «Όχι, είχε πάει να αγοράσει σοκολάτες όταν ήρθε το akuma», έγνεψε αρνητικά η Buglady και σχεδόν δεν πρόλαβε να σκύψει για να μην φάει μια δεξιά γροθιά στο μάτι. Η Ladybug κοίταξε γύρω της. Τα θύματα του Ακουματοποιημένου ακόμα χόρευαν τριγύρω προσπαθώντας να απομακρυνθούν σιγά-σιγά. Περίεργο! Τόσην ώρα ο Tik Toker δεν έχει χρησιμοποιήσει την δύναμή του πάνω μας ούτε μία φορά. Περιμένει κάποια ευκαιρία ή έχει συγκεκριμένο χρονικό διάστημα για να την ενεργοποιήσει; Αναρωτήθηκε η ξανθομάλλα ηρωίδα ενώ κατάφερνε επιτέλους να ρίξει μια γροθιά στον Ακουματοποιημένο η οποία δεν πέτυχε το πρόσωπο, αλλά τον αγκώνα του, όμως τουλάχιστον κάτι βρήκε· σε αντίθεση με όλες τις άλλες προσπάθειες.
  «Νομίζω είναι ώρα να χρησιμοποιήσουμε τις δυνάμεις μας» φώναξε η Buglady για να ακουστεί πάνω από την μουσική που έβαλε ξαφνικά ο Tik Toker. «Όχι, δεν έχει εμφανιστεί το δεύτερο akuma ακόμα!» έφερε αντίρρηση η Ladybug με το συνήθως φωτεινό της πρόσωπο τώρα συννεφιασμένο. Ο Cat Blanc παραιτήθηκε και ο Cat Noir είναι άφαντος. Πρέπει να νικήσουμε και τα δύο akuma μόνες μας, σκέφτηκε απελπισμένη ενώ έκανε τροχό στο πλάι, καθώς μια ξεγυρισμένη κλωτσιά σφύριζε δίπλα της. «Κι αν δεν έρθει εδώ το δεύτερο akuma;» ρώτησε η Buglady λαχανιασμένη. «Δεν γίνεται. Ο Hawkmoth θέλει τα miraculous και εμείς είμαστε οι μόνοι Κτήτορες που έχουμε μεταμορφωθεί. Αναγκαστικά θα έρθει», συμπέρανε εύλογα η άλλη κοπέλα, προς μεγάλη απογοήτευση της Buglady. Έτσι όπως πάμε, σε λίγο δεν θα έχω δύναμη ούτε να περπατήσω, όχι να τα βάλω με ΔΥΟ Ακουματοποιημένους! Αντιλήφθηκε η πρασινομάτα ηρωίδα.
  Εκείνη τη στιγμή τα σκουλαρίκια της Ladybug κουδούνησαν αρχίζοντας να μετράνε ανάποδα το χρόνο που απέμενε πριν από την μεταμόρφωση. «Από τώρα; Όσο πάει οι μεταμορφώσεις γίνονται όλο και πιο μικρές σε διάρκεια», παραπονέθηκε φουρκισμένη, ενώ έκανε νόημα στην συνεργάτη της να πλησιάσει. Η Buglady έγνεψε καταφατικά και κάνοντας γκελ κάτω από τα πόδια του κακού έφτασε δίπλα της σε δευτερόλεπτα. Άγγιξε τα σκουλαρίκια της Ladybug με το δάχτυλό της κι αυτά έλαμψαν απορροφώντας την ενέργεια που τους παρείχε. Είχαν ανακαλύψει ότι η ενέργεια από απονομοιότυπα miraculous μπορούσε να βοηθήσει τα ραγισμένα των δύο παλαιότερων ηρώων.
  Η στολή της Ladybug έλαμψε ολοκαίνουργια και τα σκισίματα εδώ κι εκεί χάθηκαν. «Κρίμα που θα επιστρέψουν σταδιακά σε μόλις λίγα λεπτά» σχολίασε η ηρωίδα και η Buglady χαμογέλασε με συμπάθεια. Τα σκουλαρίκια της γαλανομάτα είχαν σταματήσει να κουδουνίζουν χάρη στην ενέργεια που πήραν. «Δεν έχουμε πολύ χρόνο. Αναγκαστικά θα χρησιμοποιήσουμε τώρα τις δυνάμεις μας», αποφάσισε και η συνεργάτης της έκανε το σταυρό της στα κρυφά. Δεν έβλεπε την ώρα να τελείωνε αυτό το μπλέξιμο για να ψάξει τον αδερφό της. «Τυχερή Δύναμη!» φώναξαν συγχρονισμένα και στα χέρια τους έπεσαν δύο πανομοιότυπα φλάουτα.
  «Ενδιαφέρον. Τώρα μπορούμε να παίξουμε μουσική για να βασανίσουμε τα αυτιά του Ακουματοποιημένου» ειρωνεύτηκε η Ladybug ενώ κοίταζε τριγύρω για τα στοιχεία που δεν υπήρχαν. Η Buglady έκανε το ίδιο, αλλά τίποτα δεν έκανε το συνηθισμένο “κλικ”. Πέσαμε σε τέλμα, διαπίστωσε μετά λύπης η Ladybug, χωρίς ωστόσο να σταματήσει να χαρίζει ματιές γύρω όποτε τής το επέτρεπαν οι ξαφνικές επιθέσεις του Ακουματοποιημένου. «Βλέπεις τίποτα;» ρώτησε με ελπίδα η Buglady σπρώχνοντας με δύναμη τον Tik Toker που είχε πλησιάσει προσπαθώντας να την χτυπήσει. Εκείνος έχασε την ισορροπία του και σωριάστηκε με χάρη στο πάτωμα. Οι αθλητές ακόμα και όταν πέφτουν, πέφτουν με στυλ, παρατήρησε απαυδησμένη η κοπέλα που όταν έπεφτε η ίδια, γκρεμιζόταν με τον πιο άτσαλο και ανορθόδοξο τρόπο.
  «Εκεί!» ακούστηκε μια κραυγή από την συνεργάτη της και η Buglady γύρισε το βλέμμα προς τα εκεί όπου έδειχνε η άλλη. Πάνω στην στέγη ενός γειτονικού σπιτιού ήταν κουρνιασμένη η Queen of Justice με το ψεύτικο miraculous της Ψευδαίσθησης γύρω από το λαιμό της και το φλάουτα περασμένο στην μέση της. Αμέσως όλα έγιναν γκρι και το μόνο έγχρωμο ήταν η Ακουματοποιημένη που είχε τα χρώματα της πασχαλίτσας πάνω της. «Τί υποτίθεται πρέπει να καταλάβουμε εμείς τώρα;» ρώτησε ειρωνικά η Buglady γνωρίζοντας ότι και η συνεργάτης της έβλεπε τα ίδια. «Μακάρι να ʼξερα!» απάντησε η άλλη και κοιτάχτηκαν απορημένες. Φαίνεται ότι τα miraculous της Δημιουργίας λάτρευαν να δημιουργούν γρίφους και μυστήρια για τους Κτήτορές τους.
 
Μια μέρα αργότερα από το προκαθορισμένο, αλλά τελικά το ανέβασα. Αν δεν ανεβαίνει κεφάλαιο την ημέρα που θα έπρεπε συνήθως τα έχω κάνει σαλάτα με το πρόγραμμα και δεν πρόλαβα να το γράψω. Γιʼ αυτό σας παρακαλώ να μαζεύετε την υπομονή σας και να περιμένετε. Θα ανεβαίνουν σίγουρα δύο κεφάλαια την βδομάδα. Αυτά, καλό σας βράδυ ή πρωί αναλόγως πότε θα το διαβάσετε αυτό.

Ξέχασα να αναφέρω χθες ότι τα δύο akuma είναι εμπνεύσεις δύο άλλων αναγνωστών. Η stauroulagal έδωσε ζωή στον Tik Toker και η veronikathranduil στην Queen of Justice. Σας ευχαριστώ και τις δύο για την βοήθειά σας με τις ιδέες σας❤️

Οι ήρωες του Παρισιού (Βιβλίο πρώτο) Όπου ζουν οι ιστορίες. Ανακάλυψε τώρα