Κεφάλαιο 6 Κόλλα το!

193 24 11
                                    

 
  Ο Adrien ξύπνησε για να διαπιστώσει, ότι ήταν ακόμα δεμένος στο κρυσφήγετο του Hawkmoth. Η απουσία του θα είχε γίνει σίγουρα αντιληπτή από την Natalie μέχρι τώρα και ο πατέρας του θα έψαχνε να τον βρει. Αισθάνθηκε ανακουφισμένος στην σκέψη, ότι κάθε αστυνόμος της πόλης θα τον έψαχνε και ίσως αν ήταν τυχερός η Ladybug με τον Cat Noir. Δεν ήξερε τί ώρα ήταν, αλλά ο ήλιος βρισκόταν ήδη ψηλά, οπότε υπολόγιζε ότι πρέπει να ήταν γύρω στις δέκα. Το σώμα του είχε πιαστεί από την άβολη στάση και προσπάθησε να ανακαθίσει για να βολευτεί καλύτερα, πράγμα απλά αδύνατο.
  Εκείνη τη στιγμή ακούστηκαν οι πόρτες του ασανσέρ, που άνοιγαν και βήματα άρχισαν να τον πλησιάζουν. Ένιωσε την παρουσία του διαβολικού άνδρα πάνω από το κεφάλι του και το παγερό γαλάζιο βλέμμα του τον διαπέρασε. Ένα ρίγος κατέβηκε όλο το δρόμο μέχρι τη βάση της σπονδυλικής του στήλης, κάνοντάς τον να τρεμουλιάσει στιγμιαία. Ο Hawkmoth τον τράβηξε απότομα αναγκάζοντάς τον να σταθεί στα μουδιασμένα του άκρα. «Ποιά είναι η Ladybug;» ρώτησε συρίζοντας. Η ερώτηση βρήκε απροετοίμαστο το νεαρό. Όλα τα περίμενε, εκτός από κάτι τέτοιο. Γιατί νομίζει, ότι εγώ από όλους τους παριζιάνους γνωρίζω την Ladybug; Η αλήθεια είναι, ότι την είχε ερωτευτεί και καραβρόχθιζε κάθε άρθρο που την αφορούσε, αλλά δεν είχε ανακαλύψει την ταυτότητά της.
  Ο Hawkmoth φάνηκε να ανυπομονεί, που δεν έπαιρνε την απάντηση που ζητούσε. Χτύπησε κάτω το μπαστούνι του και ο νεαρός πετάχτηκε από τον ξαφνικό ήχο. Η καρδιά του άρχισε να χτυπάει τόσο δυνατά, που ένιωσε ότι θα πεταγόταν από το στήθος του. Ο κακός τον κοίταξε εκνευρισμένος και μετά ένιωσε τις πεταλούδες να κινούνται νευρικά. Προς μεγάλη ανακούφιση του Adrien, ο Hawkmoth απομακρύνθηκε και στάθηκε κοντά στο παράθυρο κοιτώντας με ενδιαφέρον το Παρίσι. «Α, ωστέ έχουμε ένα απογοητευμένο μοντέλο. Medoussa το όνομά μου είναι Hawkmoth και θα σου δώσω την δύναμη να κάνεις τους ανταγωνιστές σου να πετρώσουν από το φόβο τους. Σε αντάλλαγμα θέλω...». Ο Hawkmoth φάνηκε λίγο μπερδεμένος. Ο Cat Noir δεν πρόκειται να εμφανιστεί και δεν ξέρω τί συνέβη στην Ladybug. Δεν πειράζει. Θα συνεχίσω την αναζήτησή μου και θα δούμε τί θα γίνει, σκέφτηκε ο Hawkmoth. «Σε αντάλλαγμα θέλω να μου φέρεις τα miraculous της Ladybug και του Cat Noir», είπε. «Όπως θέλεις, Hawkmoth», απάντησε διανοητικά η Medoussa, καθώς μεταμορφωνόταν.
 

Η Marinette παρακολουθούσε τρομοκρατημένη τις ειδήσεις. Δύο νέοι ήρωες είχαν εμφανιστεί, η Buglady και ο Cat Blanc και προσπαθούσαν να απωθήσουν την Medoussa, αλλά ήταν ολοφάνερο ότι ήταν καινούργιοι σε όλο αυτό. Ωστόσο κανείς δεν ήξερε τί είχε συμβεί στους παλιούς ήρωες. Η κοπέλα παρακολούθησε την Buglady, να αποφεύγει παρά τρίχα μια από τις ακτίνες της κακιάς, κάνοντας τροχό. Ο Cat Blanc προσπάθησε να χτυπήσει την Medoussa με την ράβδο του, αλλά αυτή μετακινήθηκε ταχύτατα. Έπιασε την ράβδο και την τράβηξε με δύναμη παρασέρνοντας τον ήρωα, που ακόμα την κρατούσε. Το φίδι στο κεφάλι της άνοιξε το στόμα και έριξε μια πράσινη αστραπή, την οποία σταμάτησε η Buglady τελευταία στιγμή.
  Μα τί κάνει; Έλα, Buglady πρέπει να χρησιμοποιήσεις τη μυστική σου δύναμη. Το akuma βρίσκεται ολοφάνερα στο κοκκαλάκι, που φοράει το κεντρικό φίδι. Γιατί αργεί τόσο; Η Marinette ήταν έτοιμη να καταστρέψει το μαξιλάρι της, έτσι όπως βύθιζε τα νύχια της μέσα του. Αν μπορούσε θα περνούσε μέσα από την οθόνη του υπολογιστή και θα έτρεχε να βοηθήσει τους ήρωες, που δεν είχαν και τόσο μεγάλη εμπειρία.
  Η Buglady έστειλε το γιο-γιο της εναντίον της αντιπάλου της, αλλά αυτή παραμέρισε, στέλνοντας ταυτόχρονα άλλη μια αστραπή κατά πάνω της. Η ηρωίδα στριφογυρίζοντας γρήγορα το γιο-γιο, την απέκρουσε κάνοντας αναγκαστικά ένα βήμα πίσω. Ο Cat Blanc, όπως της είχε συστηθεί, προέκτεινε τη ράβδο του και χτύπησε την Medoussa στον ώμο. Αυτή τον κοίταξε και με ένα σάλτο βρέθηκε πίσω του. Τώρα Medoussa! Άρπαξε το δαχτυλίδι του Cat Blanc, απαίτησε ο Hawkmoth. H Buglady πρόσεξε το μωβ περίγραμμα πεταλούδας, που εμφανίστηκε στο πρόσωπο της κακιάς και κατάλαβε, ότι μιλούσε με τον Hawkmoth. Επιτέθηκε ξαφνικά, όσο η Medoussa ήταν απασχολημένη και τύλιξε το γιο-γιο της γύρω από το σώμα της αντιπάλου της. Το τράβηξε με δύναμη, κάνοντάς τη να πέσει κάτω.
  Ο Cat Blanc έβαλε τρικλοποδιά στην Medoussa, που προσπαθούσε να σηκωθεί δίνοντας στην Buglady το χρόνο για να χρησιμοποιήσει τη δύναμή της. «Τυχερή δύναμη», φώναξε η κοπέλα πετώντας ψηλά το γιο-γιο. Αυτό άρχισε να στριφογυρίζει με ιλλιγγιώδη ταχύτητα, εκπέμποντας ένα κόκκινο και ροζ φως. Στα χέρια της προσγειώθηκε ένα καθρεπτάκι. Η ηρωίδα το κοίταξε χωρίς να καταλαβαίνει.
  H Marinette, που παρακολούθησε από την οθόνη του υπολογιστή την Buglady να χρησιμοποιεί την ειδική της δύναμη, ανάσανε ανακουφισμένη. Επιτέλους! Όλα θα πάνε μια χαρά σκέφτηκε καθησυχασμένη, περιμένοντας η ηρωίδα να ξεδιαλύνει τον γρίφο. Αλλά η Buglady δεν έκανε τίποτα, εκτός από το να κοιτάει το μαύρο καθρεπτάκι με τις κόκκινες βούλες. Να πάρει! Χωρίς να είναι ακριβώς σίγουρη τί έκανε, η κοπέλα τινάχτηκε από την καρέκλα της και βγήκε από το δωμάτιο. Κατέβηκε τις σκάλες, που οδηγούσαν στο ζαχαροπλαστείο των γονιών της και έφυγε από το σπίτι. Άρχισε να τρέχει στους έρημους δρόμους του Παρισιού. Οι Παριζιάνοι είχαν όλοι κρυφτεί στα σπίτια τους, για να αποφύγουν την Ακουματοποιημένη.
  Η Marinette έφτασε σύντομα έξω από το δημαρχείο, όπου μαινόταν η μάχη. Είδε τότε έντρομη την Buglady να δέχεται μια γερή κλωτσιά στην κοιλιά από την Medoussa, που την είχε πλησιάσει όση ώρα κοίταζε τον καθρέφτη. Ο Cat Blanc βρισκόταν πεσμένος στα τέσσερα, κρατώντας τον αστράγαλό του. Η κοπέλα δεν ήταν σίγουρη τί είχε συμβεί, αλλά ήξερε ότι έπρεπε να κάνει κάτι.
  Η Buglady έπεσε στο έδαφος κρατώντας την κοιλιά της μετά την κλωτσιά. Κοίταξε μέσα από αναδυόμενα δάκρυα την αντίπαλό της, να πλησιάζει ξανά. Τότε από το πουθενά πετάχτηκε μια πέτρα, που πέτυχε την κακιά στο κεφάλι. Η ηρωίδα γύρισε προς την κατεύθυνση, από όπου προήλθε και είδε ένα κορίτσι στην ηλικία της με μπλε μαλλιά σε κοτσίδες και μπλε μάτια. Θα ορκιζόταν, ότι κάπου την είχε ξαναδεί. «Buglady χρησιμοποίησε το καθρεπτάκι», άκουσε το κορίτσι να λέει. «Πώς όμως;» ρώτησε αυτή. «Κοίτα γύρω σου». Δεν την περίμενε αυτή την απάντηση. Μπερδεμένη κοίταξε γύρω της, νιώθοντας ότι η κοπέλα είχε δίκιο. Ξαφνικά όλα έγιναν ασπρόμαυρα και τα μόνα που ξεχώριζαν ήταν το χέρι του Cat Blanc, ένα δέντρο, το καθρεπτάκι και το φίδι, που έριχνε αστραπές. Όλα αυτά ήταν μαύρα με κόκκινες βούλες.
  Ξαφνικά όλα ήταν ξεκάθαρα στο μυαλό της. «Cat Blanc χρησιμοποίησε την δύναμή σου πάνω στο δέντρο», φώναξε καθώς επιτιθόταν στην Medoussa. Ο ήρωας την κοίταξε μπερδεμένος, αλλά έκανε αυτό που του ζήτησε. «Καταστροφή», άκουσε μια φωνή η ηρωίδα και μετά είδε το δέντρο να πέφτει, αποκομμένο από τις ρίζες του. Έπεσε πίσω από την Medoussa, ακριβώς την στιγμή, που το φίδι στο κεφάλι της άνοιγε το στόμα του. Η Buglady άνοιξε το καθρεφτάκι και η ακτίνα χτύπησε πάνω του. Γυρίζοντας πίσω πέρασε ξυστά δίπλα από την κακιά και έσκασε πάνω στο δέντρο, κάνοντάς το πέτρα. Τότε η Buglady χτύπησε τα πέτρινα φύλλα, που έφταναν πάνω από το κεφάλι της Medoussa, με το γιο-γιο της. Αυτά έπεσαν θάβοντας την Ακουματοποιημένη κάτω από το βάρος τους.
  Με μια κίνηση γεμάτη χάρη, ο Cat Blanc πήρε το κοκαλάκι από το λαιμό του φιδιού, το οποίο είχε καταρρεύσει, καθώς είχε φάει μια πέτρα στο κεφάλι. Το πέταξε στην συνεργάτιδά του, που το έκοψε στα δύο. Μια μαύρη πεταλούδα πετάχτηκε από μέσα του. «Φτάνουν οι παρανομίες για σένα μικρό akuma. Ώρα να επανέλθεις». Η ηρωίδα στριφογύρισε το γιο-γιο της και παγίδεψε την πεταλούδα. «Σε 'πιασα!», είπε αρπάζοντας το γιο-γιο.
«Αντίο πεταλουδίτσα μου!» απελευθέρωσε την πλέον λευκή πεταλούδα και πέταξε στον αέρα το καθρεπτάκι. «Miraculous Buglady», φώναξε και αμέσως χιλιάδες μαγικές πασχαλίτσες επέστρεψαν τα πάντα στη θέση τους, φτιάχνοντας ότι είχε σπάσει. Εκείνη τη στιγμή η κοπέλα πρόσεξε ότι τα σκουλαρίκια της βόμβισαν, έχοντας μόνο μία ακόμα βούλα.
  «Κόλλα το!». Ίσα που πρόλαβε να ανταποκριθεί στην κίνηση του συνεργάτη της και να κολλήσουν τις μπουνιές τους στον αέρα. «Πρέπει να φύγω προτού γίνω κανονική», του φώναξε καθώς απομακρυνόταν. Ο Cat Blanc έμεινε πίσω να αντιμετωπίσει τους δημοσιογράφους που συγκεντρώνονταν γύρω του. Είχε ακόμα τέσσερα δάχτυλα από την πατούσα γάτας στο δαχτυλίδι του, άρα είχε λίγο χρόνο.
  Η Buglady έφτασε στο σπίτι της ακριβώς τη στιγμή που η τελευταία της βούλα εξαφανιζόταν. Μέσα σε μια ροζ και κόκκινη λάμψη η στολή της ηρωίδας εξαφανίστηκε αφήνοντας πίσω την ενθουσιασμένη έφηβη να χοροπηδάει γύρω στο δωμάτιο. «Το είδες αυτό Tikka; Κερδίσαμε ένα akuma. Το πιστεύεις;». Η Melody στριφογύριζε στο δωμάτιο κυριολεκτικά έτοιμη να εκραγεί. «Ηρέμησε λίγο. Θα πάθεις τίποτα», της χαμογέλασε το kwami. «Μα δεν μπορώ. Ήταν απλά τέλειο» τσίριξε το χαρούμενο κορίτσι κάνοντας μια φούρλα γύρω από τον εαυτό της. Η Tikka απόμεινε να την παρακολουθεί να πανηγυρίζει με ένα τεράστιο χαμόγελο στο πρόσωπό της.
  Η Melody έκανε όλο το δωμάτιο άνω-κάτω με τις τρέλες της. Μόνο κωλοτούμπες δεν έκανε κι αυτό γιατί ήξερε, ότι θα έσπαγε το κεφάλι της. Το kwami της χρειάστηκε να την σώσει κανά δυο φορές, ωστέ να μην πέσει πάνω στο γραφείο της ή πάνω στις κούτες, που ακόμα υπήρχαν στο δωμάτιό της από την μετακόμιση.
Όταν επιτέλους ηρέμησε πρόσεξε ότι η Tikka χαμογελούσε, αλλά τα μάτια της έκρυβαν μια βαθιά ανησυχία. «Τί συμβαίνει;» ρώτησε η κοπέλα σοβαρεύοντας επιτέλους. «Απλώς ανησυχώ», απάντησε μυστήρια το kwami. «Για ποιό πράγμα ανησυχείς;» ξαναρώτησε επίμονα η Κτήτοράς της. Η Tikka πήρε μια βαθιά ανάσα και ξεκίνησε.
  «Λοιπόν... βασικά είναι μεγάλη ιστορία. Βλέπεις, εγώ και ο Plaggi, το kwami της Καταστροφής, είμασταν οι Αρχικοί φύλακες των Miraculous της Δημιουργείας και της Καταστροφής. Ωστόσο, μετά από χιλιετίες είχαμε κουραστεί και γνωρίσαμε δύο Κτήτορες, που δεν καταφέραμε να τους αποχωριστούμε. Ο Φύλακας των miraculous μας επέτρεψε να μείνουμε με αυτούς και με ένα ειδικό ξόρκι έσπασε τα δικά μας miraculous και τα αντικατέστησε με άλλα. Μαζί με τα νέα miraculous δημιουργήθηκαν και δύο νέα kwami, ο Plagg και η Tikki. Ήταν ίδια με εμάς και δεν μπορούσες να δεις την διαφορά. Και τα σκουλαρίκια και το δαχτυλίδι έμοιαζαν όπως τα παλιά μας. Αλλά δεν μπορούν να υπάρχουν δύο kwami για ένα miraculous, οπότε εγώ και ο Plaggi αλλάξαμε. Παλιά ήμουν κόκκινη με μαύρες βούλες και ο Plaggi ήταν κατάμαυρος.
  Τέλος πάντων, αφήσαμε τον Φύλακα και τα νέα kwami και μείναμε με τους αγαπημένους μας Κτήτορες. Οι Κτήτορές μας τελικά πέθαναν και τους ακολουθήσαμε κι εμείς, αλλά τα kwami δεν πεθαίνουν ακριβώς. Μάλλον πέφτουμε για ύπνο μέχρι να μας καλέσουν. Και πραγματικά μας κάλεσαν». Σε αυτό το σημείο η Tikka έριξε μια ματιά στην νέα της Κτήτορα, για να σιγουρευτεί ότι την παρακολουθούσε. «Ο Φύλακας μας είπε ότι χρειαζόταν την βοήθειά μας. Τα miraculous της Ladybug και του Cat Noir έσπασαν κατά τη διάρκεια μιας μάχης και τα kwami παγιδεύτηκαν μέσα τους. Οι Κτήτορές τους εξαιτίας του αρχαίου ξορκιού ξέχασαν, ότι ήταν ποτέ ήρωες και βρίσκονται κάπου εκεί έξω χωρίς να έχουν ιδέα». Η Melody δάγκωσε το χείλος της. Δύο kwami έλειπαν, τα miraculous είχαν σπάσει και οι Κτήτορες δεν είχαν ιδέα. Όλα πήγαιναν από το κακό στο χειρότερο.
  Δεν είναι δυνατόν, σκέφτηκε ο Felix καθώς ο Plaggi έκανε παύση για να πάρει μιαν ανάσα. Ωστέ γι' αυτό είχαν εξαφανιστεί οι δυο ήρωες. Η αλήθεια είναι ότι τους λυπόταν. Θα πρέπει να ήταν μεγάλο πλήγμα να τους συμβεί κάτι τέτοιο. Από την άλλη βέβαια, ούτε καν θυμόνταν τί είχε συμβεί. Αυτή η αμνησία τους έσωσε, αλλιώς θα ήταν συναισθηματικά καταρρακωμένοι. «Μια στιγμή Plaggi δεν μου εξήγησες κάτι». Το λευκό γατάκι τον κοίταξε γέρνοντας το κεφάλι του βαριεστημένο. Κανονικά ποτέ δεν έλεγαν τόσο σημαντικά πράγματα στους Κτήτορές τους από την πρώτη μέρα. Τους άφηναν να βράσουν στο ζουμί τους λιγάκι και μετά τους έδιναν πληροφορίες με το σταγονόμετρο.
  Αυτή τη φορά όμως ήταν διαφορετικά. Τα miraculous είχαν σπάσει. Η κατάσταση ήταν ξεχωριστή, ίσως μοναδική. Ποτέ άλλοτε δεν είχε συμβεί κάτι τέτοιο. Δεν ήξεραν καν πώς να αντιδράσουν σε μια τέτοια περίσταση και γι' αυτό ο Master Fu τους είχε ζητήσει να ενημερώσουν τους Κτήτορές τους αμέσως. «Ποιό αρχαίο ξόρκι είναι αυτό που ανέφερες;». Η ερώτηση επανέφερε το μικρό kwami στο παρόν. «Ααα... υπάρχει ένα ξόρκι για την προστασία των ηρώων. Επειδή θα ήταν εύκολο οι γνωστοί και οι φίλοι να αναγνωρίσουν τους Κτήτορες κάτω από την μάσκα οι Πρώτοι Φύλακες έκαναν ένα ξόρκι λήθης. Τη στιγμή που κάποιος ανακαλύπτει την ταυτότητα ενός Κτήτορα την ξεχνάει αμέσως.
  Υπάρχουν μερικοί τρόποι ωστόσο για να μην λειτουργήσει το ξόρκι. Αν ο ίδιος ο Κτήτορας αποκαλύψει την ταυτότητά του, αν κάποιος τον δει να μεταμορφώνεται και αν το kwami έχει πολύ ισχυρό δεσμό με τον Κτήτορα. Σε αυτές τις περιπτώσεις το ξόρκι χάνει την ισχύ του», απάντησε ο Plaggi και πέταξε μέχρι το μαξιλάρι του Felix. «Πεινάω», παραπονέθηκε «Δως μου λίγη φέτα». Ο νέος τον κοίταξε απορημένος. «Ορίστε;» ρώτησε. «Ορίστε να πεις στη γριά σου, εγώ δεν είμαι καν δέκα χιλιετιών. Τώρα, αν θέλεις να μπορείς να μεταμορφώνεσαι σε Cat Blanc, θα πρέπει να έχω ενέργεια και για να έχω ενέργεια πρέπει να τρώω ΦΕΤΑΑΑ!» τσίριξε το kwami.
  O Felix τον έφτασε στο δευτερόλεπτο και του έκλεισε το στόμα. «Σςςς! Θα σε ακούσει κανείς. Καλά, μείνε εδώ και πάω να σου φέρω» απάντησε ηττημένος βγαίνοντας από το δωμάτιο. Τί θα κάνω μαζί του; σκέφτηκε και εκείνη τη στιγμή έπεσε πάνω στην Melody που έβγαινε κι αυτή από το δωμάτιό της. «Αααχ!!! Πρόσεχε μωρέ πού πας» γκρίνιαξε η κοπέλα τρίβοντας τον ώμο της, πάνω στον οποίο είχε σκάσει ο αδερφός της.
Ο Felix έβγαλε ένα γρύλισμα για απάντηση και την προσπέρασε γρήγορα. Κατέβηκε τις σκάλες και έφτασε στην κουζίνα. Προτού προλάβει να ανοίξει το ψυγείο η αδερφή του είχε χωθεί και αυτή στο δωμάτιο. Να πάρει! σκέφτηκε. «Γιατί με ακολουθείς;» ρώτησε επιθετικά. «Για ηρέμησε λίγο. Ήρθα να πάρω ένα κρουασάν, γιατί πείνασα, εντάξει;» του αντιγύρισε εκνευρισμένη κατεβάζοντας ένα κρουασάν από το ντουλάπι. Βγήκε από το δωμάτιο, ρίχνοντάς του μια δολοφονική ματιά.
  Ο Felix πήρε την φέτα κουνώντας το κεφάλι του και ανέβηκε πάνω στο δωμάτιό του. Έδωσε το σιχαμερό τυρί στο kwami και απόμεινε να το παρακολουθεί να τρώει αηδιασμένος. Ο ίδιος προσωπικά μισούσε την φέτα. Τουλάχιστον όμως είχε επιτέλους καταφέρει να σωπάσει τον Plaggi.
  Η Melody έκλεισε την πόρτα του δωματίου της εκνευρισμένη. «Δεν τον αντέχω άλλο. Πραγματικά δεν ξέρω τί ζόρι τραβάει αυτό το παιδί!», φώναξε κάνοντας την Tikka να σκάσει στα γέλια. «Δεν είναι αστείο, αν θες να μάθεις» προσπάθησε να σταματήσει το kwami. «Όχι, αλλά εσύ είσαι», χαχάνισε η Tikka, αναγκάζοντας την Melody να βάλει τα γέλια μαζί της.

Οι ήρωες του Παρισιού (Βιβλίο πρώτο) Where stories live. Discover now