57.Bölüm: 'Mahsur Kalmak'

10.6K 622 122
                                    

🎶Elyas & Taha/Yorgunum🎶

İyi okumalar...


57.Bölüm, 'Mahsur Kalmak'

≈Afife'den≈

Yüzümü yıkadıktan sonra, aynadan tipime baktığımda vasat bir durumda olduğumu gördüm ve göz devirdim.

Gözüm sol yanağıma kaydığında, gözüm yine sinirden seğirmeye başlamıştı. Sol yanağımın tam bir domatesi andırdığını söylemiş miydim?

Evet o gün eve gelir gelmez, o tuhaf karıncalanma gitsin diye kendime tokat atıp, dakikalarca sabunla sol yanağımı yıkamıştım ve yanağım bildiğiniz pörsümüştü.

Tam anlamıyla bir maldım.

Aklıma yine yanağımdan makas alması ve o gülümsemesi geldiğinde kalbim hızlanmaya, nefeslerim sıklaşmaya başlamıştı.

Başımı iki yana sallayıp, yüzüme bir avuç suyu boca ettim ve yüzümü kurulayıp, banyodan çıktım.

Dolabımın önüne geçtim, lacivert askılı kot tulumumu ve beyaz ince badimi çıkarıp, üzerime geçirdim. İlkbahar ayındaydık ve havalar hala soğuktu.

Bugün ilçe dışına çıkacaktım ve birlaç üniversite gezecektim. Bugün Cuma günüydü ve sırf bu yüzden, okuldan izin almıştım.

Haftasonu açık olup, olmadığını bilmiyordum o yüzden işimi garantiye almak istemiştim. Büyük bir ihtimalle açık olurdu ama, hafta içi gitmek daha iyi olabilirdi.

Bugün iki üniversiteye anca bakabilirdim. Biri Hıyar Ağası'nın üniversitesiydi, biri de ilçe dışında bir üniversiteydi.

Annem ve babamın ultra ısrarı sonucu, beni ilçe dışındaki üniversiteye Yiğit götürecekti. Bunu cidden güvenliğim için ve yanımda tanıdık biri olsun diye söylemişlerdi. Yiğit'in de dersi bugün erken bitecekti, dersi bittikten sonra onun okulundan birlikte çıkacak ve gidecektik.

Kolumdaki saate baktığımda Yiğit'in çıkmasına iki saat kaldığını farkettim. Telefonumu cebime atıp, ceketimi ve çantamı alıp, odadan çıkıp, aşağı indim.

Beyaz spor ayakkabılarımı ayağıma geçirip, içeri doğru seslendim.

"Anne ben çıkıyorum!" Sesimi duyan annem elini, mutfak önlüğünün havlusuna silerek yanıma geldi.

"Harçlığın var mıydı?" Telefonumu cebimden çıkarıp, banka olarak kullandığım kılıfını da çıkardığımda, aklıma gelen anı ile istemsizce gülümsedim.

"Yediğin lokmalar bir bir boğazına dizilsin inşallah! Senin yüzünden 1 haftalık harçlığımdan oldum hıyar ağası seni!"

"Kızım ne tantana yaptın be! Hepi topu 75 lira, ölmezsin ya." Hepi topu 75 lira mı? HEPİ TOPU 75 LİRA MI?! Elimi yumruk yapıp omzuna geçirdim ama milim oynamamıştı. Benim ise neredeyse elim kırılıyordu!

Tomurcuk Mahallesi| Tamamlandı.Where stories live. Discover now