29.Bölüm: 'Bahçe'

17.6K 744 173
                                    

🎶Halil Sezai/Sonbahar🎶

🎶Halil Sezai/Sonbahar🎶

¡Ay! Esta imagen no sigue nuestras pautas de contenido. Para continuar la publicación, intente quitarla o subir otra.

İyi okumalar...

29.Bölüm, 'Bahçe'

Kapüşonlu sweatimi ve eşofmanımı giydikten sonra, Zehra ninenin verdiği eşarbı başıma bağladım. Bugün cümbür cemaat şeftali bahçesine gidiyorduk, şeftali toplayacaktık ve bana sıkıntı çıkarmayacak, rahat edebileceğim kıyafetler giymiştim. Kızların hepsi bu şekilde giyinmişti aslında. Bağ, bahçe gibi yerlere gidildiğinde olabildiğince kapalı ve açık renkler giyinmemiz gerekiyordu çünkü. Kene gibi zararlı böceklerden korunmamız için. Küçücük boyu var türlü türlü huyu vardı resmen, kene hafife alıncak bir şey değildi. Özellikle bizim ülkemizde daha yaygınken. Ölümcül bir hastalığa bile neden oluyordu.

...

Demir abi ve Faruk abinin çıktığı ağacın altında, Asuman abla, Seher ve Ben büyükçe bir tente germiştik, şeftalilerin yere düşmemesi için. Ama benim gözüm az ilerdeki Emirhan abi ve Aras'ın olduğu ağaçtaydı ve onları izleyen kızlarda. Daha doğrusu sevdiceğimi izleyen kızlarda. Özellikle siyah saçlı kızdan fena huylanmıştım. Sürekli Aras'a bakıyordu, hoş olmayan bir şekilde.

"Kızlar siz ikiniz tutsanız örtüyü, ben de Güneş'e yardım etsem."

"Sırtında taş taşımıyor ya Irmak." Dedi alaycı bir şekilde Asu abla.

"Olsun olsun ben edeyim, yoksa buradan katil olarak döneceğim. Pardon, Güneş yorgunluktan ölecek, bende yardım etmediğim için katil konumunda oluyorum."

Asu abla ve Seher 'sen umutsuz vakasın, iflah olmazsın.' der gibi bakıyorlardı. Göz ucuyla Güneş'e baktılar maşallah kız adı gibiydi bayağı enerjik duruyordu ve çok memnundu halinden. Başlarını iki yana olumsuz bir şekilde sallayıp, sohbetlerine döndüler.

Örtünün tuttuğum ucunu Seher'e verdim ve Güneş'in yanına gittim. Tentenin bir ucundan tutan siyah saçlı kıza ölümcül bakışlar attım ama o sevdiceğime bakıyordu. Ben sana bilirdim ama! Tentenin bir ucundan da ben tuttum ve başımı kaldırıp, Aras'a baktım. Çok ciddi ve hayati bir iş yapıyormuş gibi görünüyordu. Kusursuz ve mükemmel görünüyordu.

"Dikkat et." Düşmesini ve ona zarar gelmesini istemiyordum, ki dikkatli davranıyordu zaten. Aras sesimi duyunca başını eğdi ve bana baktı. Aklıma ve kalbime zararlı bir şekilde gülümsedi. Benden içten bir şekilde ona gülümsedim.

"Ediyorum güzelim." Güneş ve Emirhan abi alttan alttan bu halimize sırıtıyorlardı. Aras ise Emirhan abiye ters ters bakıyordu.

"Ne bakıyorsun lan?"

"Dikkat et kardeşim." Aklınca bizimle dalga geçiyordu. Aras, Emirhan abiye şuradan inelim sana gösteririm ben bakışlarından attı.

"Öhhöm! Öhhöm!" Sahte bir öksürük sesi duyunca, kaşlarım çatıldı. Aras kızın baktığını farketmiş ve rahatsız olmuştu ama bir şey dememişti,beni gördüğünde ki rahatlama ve mutluluk bu durumu destekliyor. Ayrıca ben çok iyi bir kız olduğum için, bu arkadaşı düşünüyorum.

Tomurcuk Mahallesi| Tamamlandı.Donde viven las historias. Descúbrelo ahora