36.Bölüm: 'Geçmişin İzleri'

12.9K 634 167
                                    

🎶Buray/Olmadı🎶

İyi okumalar...

36. Bölüm, 'Geçmişin İzleri'

≈Afife'den≈

"Birazdan Hande teyzenlere yemeğe gidiyoruz." Başımı telefondan kaldırıp anneme baktım.

"Ben gelm-" Tam itiraz edecekken annemin otoriter sesi, lafımın yarım kalmasına neden oldu.

"Hayır efendim geliyorsunuz!"

"Ama ann-"

"Geliyorsun dedim Afife! O kadar!"

"Off, tamam."

"Anneye oflanmaz."

"Haklısın anne."

Burada rahat edemeyeceğime kanaat getirdim ve odama çıktım. Pufuma oturup, oynadığım oyuna devam ettim. 'Clash Of Clans' oynuyordum ve kendimi feci şekilde kaptırmıştım.

"Afife hazırlan, erken gideceğiz." Annemin beni rahat bırakmayacağını anlayıp, oyundan çıktım ve telefonu kapatıp, dolabın önüne geçtim. Kızlarla buluşacaktık aslında ama Irmak ve Seher gelmek istemediklerini söyleyince vazgeçmiştik. Hadi Irmak tamamda, Seher niye gelmiyordu ki?

Koyu yeşil bir t-shirt ve siyah kot şhortumu giydim. Belime de siyah bir gömlek bağladım ve saçlarımı dağınık bir ev topuzu yapıp bıraktım. Telefonumu da cebime atıp, aşağı indim. 

"Bugün ilk defa ben demeden kız gibi giyinmişsin. En azından bir kızım olduğunun farkına vardım."

"Anne abartma. Baba anneme bir şey söyle!" Babamın koluna girip, anneme kısık gözlerle baktım. Babam kolunu kaldırıp, omzuma koydu ve başımdan öpüp, anneme döndü.

"Bir şey." Başımı kaldırıp babama baktım ve 'sen ciddi misin?' bakışlarından attım. Gayet ciddi görünüyordu. Babamın kolunun altından çıkıp, annemin koluna girdim ve babama attığı tuhaf bakışlara eşlik ettim. Babam giyinmeme karışmazdı, ki bende zaten arada bir böyle giyinirdim.

Annem başını olumsuzca sallayıp, kapıyı açtı ve çıktı. Ben de babama annemin yaptığını yapıp, evden çıktım. Babam da arkamızdan gelirken söyleniyordu.

Kapıyı çalıp, beklemeye başladık. Kapıyı Hande teyze açtığında, annem direk kadına sarılıp, yanaklarından öptü. Babam ile ikisine bakıp, göz devirdik. Babam, Hande teyzeden annemi kıskanmıyorsa neyim.

"Hoşgeldin Ecmel'im." Hande teyze babama bakıp, başını hafifçe eğdi.

"Hoşgeldin Nuri abi."

"Hoşbulduk yenge."

"Kapıda kaldınız, içeri geçin." İçeri geçip, Hande teyzeye sarıldım. Bu kadını seviyordum ya!

Babam ve Serhat amca koyu bir maç sohbetine dalmışlardı. Annem ve Hande teyze aşağı mahalledekilerin dedikosunu yapıyordu. Boş bir yer bulup oturdum. Yiğit ortalıkta görünmüyordu, onu boşverip telefonumu çıkardım ve oyunuma kaldığım yerden devam ettim.

Tomurcuk Mahallesi| Tamamlandı.Where stories live. Discover now