42.Bölüm: 'Piknik'

12.7K 654 99
                                    

Selam bu arada, nasılsınızz??

🎶Ravi İncigöz/İki Kalp🎶

🎶Ravi İncigöz/İki Kalp🎶

Oops! Bu görüntü içerik kurallarımıza uymuyor. Yayımlamaya devam etmek için görüntüyü kaldırmayı ya da başka bir görüntü yüklemeyi deneyin.

İyi okumalar...

4

2.Bölüm, 'Piknik'

≈Irmak'tan≈

"Abi, Tuğçe ablanın arabası da var ya onuda alırız." Tuğçe ablaya baktığımda başını sallayıp, gülümsedi ve abime döndü.

"Aynen, bende alırım birkaç kişi." Abim hem eşyaları yerleştiriyor, hem de kimin kimle gideceğini ayarlamaya çalışıyordu. Abim, Tuğçe ablaya 'tamam o zaman' dercesine bakıp, piknik sepetini bagaja koydu.

Nereye mi gidiyorduk? Cümbür cemaat pikniğe gidiyorduk ki çok kalabalıktık. Ailelerimizde geliyordu ve neredeyse herkes arabasını alıyordu. Hatta, babam bile arabasını Yiğit'e verecekti bugün için.

"Tuğçe?" Abimin seslenmesi ile, Tuğçe abla dönüp tek kaşını kaldırdı.

"Efendim?"

"Dikkat et ve bir yerlere çarpmadan gelmeye çalış." Abim alayla gülerken, Tuğçe abla gözlerini kısıp kınayıcı bir şekilde baktı.

"Ha ha ve ha! Çok komik!"

Tuğçe abla hışımla dönüp, arabasına ilerledi. Arabasına  binip, kapıyı sertçe kapattı. Bir kaç saniye sonra kapıyı tekrar açıp, arabadan indi ve sertçe çarptığı kapıya dikkatle baktı. Yine tekrar binip yavaş bir şekilde kapıyı kapattı ve bize kısa bir bakış atıp arabayı çalıştırdı. Ben gayet rahat bir tavırla kahkaha atarken, abim gülmemek için dudaklarını ısırıyordu.

Tuğçe abla arabayı yanımızda durdurup, camı açtı ve abime bakarak güneş gözlüğünü taktı. Arabayı tekrar çalıştırıp, havalı havalı giderken, birden tekrar durdu ve geri geri gelmeye başladı.

"Konumu da bir atsana ya."
...

Piknik alanına geldiğimizde, arabadan inip, bagajdan piknik sepetini aldım. Kaşla göz arasında bagajdan bir kaç eşya indiren Aras'ın yanına kaçtım.

Arabasına yaslanıp, onu izlemeye başladım.

"Selamünaleyküm." Aras söylediğim kelimeye tak kaşını kaldırıp, yüzüme sorarcasına baktı.

"Ve aleykümselam hacım, nasılsın? Saatın mi dobloyu?" Aras'ın dalga geçtiğini anlasamda gülmeden edemedim.

"Dalga geçmesene ya."

"Suç sende güzelim. İnsan sevgilisine, sevgilim der, canım der, aşkım der. Hmmm... Düşündüm de kocacım da diyebilir. Hatta bu daha güzel durur."

"Hadi o zaman, boş yapma sevgilim, al ne alıyorsan da gidelim." Ne kafiye yaptım be! Yanağımdan makas alıp, piknik sepetini ve oturacağımız kilimi alıp bağajı kapattı.

Tomurcuk Mahallesi| Tamamlandı.Hikayelerin yaşadığı yer. Şimdi keşfedin