~ hoofdstuk 39 ~

6 1 0
                                    

POV Mira

Ik zit hier met mijn schoolboeken voor me en mijn hondje ligt naast me. Ik heb nog steeds geen naam. Ik neem nog een slok van mijn koffie. Ik houd van de smaak mokka. Het is gewoon zo lekker! Ik kijk nog eens bedenkelijk naar mijn pup. Dat is het! Ik noem hem Mocca! Het lijkt op Mokka, maar net niet helemaal.

"Kom Mocca, ik ben klaar met leren. Zullen we naar beneden gaan?" Hij gehoorzaamt me en komt achter me aan. "Hakuna Matata, Hakuna Matata" klinkt mijn beltoon. Ik kijk op het display en zie James staan. Mijn hart maakt een sprongetje en ik neem op. "Hi! Met Myla" open ik het gesprek. "Hey, heb je zin om wat te gaan doen vandaag?" "Ehm, oke. Kom anders naar mij. Ik heb een nieuwtje" glimlach ik. "Oke, ik kom er aan" en hij hangt op. Ik word al helemaal zenuwachtig. Zal ik wat anders aan doen? Ik ren naar mijn inloopkast, en kijk snel rond. Mijn oog valt op mijn roze jurkje. Wil ik een jurkje aan? Ik doe het toch, en doe er een normaal wit shirtje onder en klaar!

 Wil ik een jurkje aan? Ik doe het toch, en doe er een normaal wit shirtje onder en klaar!

Oops! This image does not follow our content guidelines. To continue publishing, please remove it or upload a different image.

Ding dong hoor ik. Ik ren gelijk de trap af. Ik open de deur en laat hem binnen. Hij heeft een zwarte broek aan met een grijze Tommy trui. Hij heeft zijn haar niet gedaan, wat er heel cute uit ziet. "Je hebt een jurk aan. Is dat het nieuwtje?" Vraagt hij lachend. "Nee, natuurlijk niet." Lach ik terug. Ik fluit even en Mocca komt aangerend. "Ik heb een pup gekregen" zeg ik trots. Hij kijkt mij hoofdschuddend aan, en aait Mocca over zijn hoofd. "Hoe heet deze ondeugd?" "Mocca." "Als in de koffiesmaak Mokka?" "Ja, ik heb alleen de k's vervangen voor c's" leg ik uit. Hij knikt en staat weer op. Maar hij struikelt over de mat en neemt mij mee in zijn val. Ik gil ondertussen het hele huis bij elkaar. Mocca begint gelijk te kwispelen. Domme hond ook.

Ik verwacht met een harde klap op de grond te komen, maar toch niet. Langzaam open ik mijn ogen om te zien waar ik dan op lig. "Oh, hi" breng ik uit als ik bovenop James lig. Hij vind het blijkbaar niet zo erg, want hij heeft een glimlach van hier tot tokio op zijn gezicht staan. "Hey" fluistert hij op een zelfverzekerde manier terug. Hij komt iets omhoog en tussen onze lippen zit nog maar een paar centimeter. Hij komt nog dichterbij en ik kan zijn lippen al bijna voelen

"Myla? Ben je thuis?" Hoor ik iemand op de deur kloppen. Ik kom weer uit mijn trans, en sta snel op van James. Ik strijk mijn jurkje glad en open de deur. "Oh, Myla" mompelt Iris en ze vliegt me om de nek. "Eh, Iris. Wat is er?" Vraag ik. "Ik ben zo blij dat je nog leeft" zegt ze snikkend. "En daarom huil je?" "Nee eigenlijk niet" zegt ze eerlijk. "Ik ga verhuizen." Snikt ze. "Oh, wat vervelend" kan ik alleen verzinnen. Myla is hier veel beter in dan ik. "Wil je anders even binnenkomen?" Vraag ik haar. Ik zie James gebaren maken dat ik het niet moet doen, maar wat moet ik dan?! Ze knikt en stapt naar binnen.

POV Myla

"James is wat?!" Fluister ik ongelovig. Ik zit nu bij Mason thuis, want hij wilde het niet op de tribunes vertellen. Ik kan het nog steeds niet geloven. "Je kan het beter niet aan Myla vertellen. Ik denk dat je dat aan James over moet laten." Zucht hij. Ik knik met tegenzin. "Ik had dit echt niet achter hem gezocht" zeg ik. "Hij heeft het goed uitgestippeld en zo hoopt hij dat niemand er achter komt." Mompelt Mason. Ik knik. Hoe ga ik dit ooit voor Mira verbergen?

--------

"Goedemorgen lelijkerd" grinnikt Brooke die op mijn bed staat te springen. "Alsjeblieft zeg, waarom maak je me zo vroeg wakker?" Ik blik op de klok en zie dat het 06:13 is. Ik zucht nog een keer diep. "Vandaag moeten we ons laatste examen maken gek!" Roept ze nog steeds springend. "Maar dat is pas 11 uur!" Roep ik terug. "Nou en? We moeten goed ontbijten, en voorbereiden en..." "ja, ja. Ik snap het al. Ik kom er zo uit." Zucht ik vermoeid.

Ik stap uit bed en wil eerst even douchen. Ik pak een lingerie setje en wat kleding. Ik loop naar de douche en zet de kraan aan. Als ik er onder stap, ontspan ik helemaal. Dit voelt zo goed! Met tegenzin draai ik de kraan weer uit en kleed ik me aan. Ik heb een simpele zwarte broek aan, en een soort groen truitje.

"Kom hier, ik heb ontbijt gemaakt!" Schreeuwt Brooke de hele buurt bij elkaar

Oops! This image does not follow our content guidelines. To continue publishing, please remove it or upload a different image.

"Kom hier, ik heb ontbijt gemaakt!" Schreeuwt Brooke de hele buurt bij elkaar. Hoe langer ik met de meiden samenwoon, des te meer overeenkomsten ik zie tussen Brooke en Milou. In het begin was Brooke een beetje verlegen, maar nu?! "Kom je nog Mira?" Roept ze weer. Ik kom er aan gesneld en zie dat ze cornflakes klaar heeft staan. "Ik dacht dat we 'goed' gingen ontbijten?" Zeg ik verontwaardigd. "Is dit niet goed genoeg?" Vraagt ze met een ondeugende ondertoon. "Je weet wat ik bedoel" lach ik.

De laatste minuten voor het examen gaan in. Ik rommel nog wat door mijn laatjes van mijn bureau om mijn lievelingspen te vinden. In plaats van de pen vind ik een verfrommeld papiertje. Het zijn de regels die Mira en ik hebben opgesteld.

1. We ruilen van kleding(stijl)

2. Geen jongens.

3. Geen contact met vroegere vriendinnen/ vrienden.

4. We ruilen van telefoon en creditcard

5. Alles wat je doet, moet je je inleven/voordoen als de ander.

Als je een regel wilt aanpassen, gaat dat in overleg!

Door deze brief te ondertekenen bevestig je, niets hierover te zeggen tegen iemand

Handtekening Myla:

Handtekening Mira:

Als ik het weer eens doorlees zie ik dat ik me niet precies aan de regels heb gehouden. Zoals bij Oliver. Ik zet die gedachten snel uit mijn hoofd en stop het stuk papier weer terug in de la.

Twins - The SwitchWhere stories live. Discover now