~ hoofdstuk 13 ~

8 0 0
                                    

POV Mira

Myla is naar huis en ik zit een beetje te hangen op de bank. Sinds dat ik naar binnen liep vraag ik me al af waar Luke is. Hij heeft niets meer van zich laten horen. Betekende die kus niks voor hem? Hij zei dat hij mij leuk vond. Zou het niet zo zijn? "Stop met zoveel denken!" roept Eva die voor mijn gezicht staat de dansen. "ja sorry. Ik ben een beetje afgeleid" "en waar moet mevrouw zoal aan denken?" vraagt Eva die met haar wenkbrauwen wiebelt. Ik lach even om haar gezicht, maar word dan weer stil. "waar is Luke?" fluister ik dan zachtjes.

Eva word even stil en denkt na. "ik heb eigenlijk geen idee" zegt ze. Maar ik weet dat ze iets voor mij verbergt. Ik zie het gewoon. Dan veegt ze haar handen altijd af aan haar broek. "Eef! zeg op. wat verberg jij?" ik zie haar kijken met angst in haar ogen. "niets!" en dan rent ze de kamer uit. Lekker dit. Zin om er achteraan te gaan heb ik niet. Een beetje te lui. Maar wat verbergt ze?

Ik heb besloten om te gaan hardlopen. Ook al ben ik eigenlijk lui. Ik heb geen huiswerk in de vakantie, wat echt heerlijk is. Zoveel vriendinnen heb ik alleen niet, en voor hobby's geldt hetzelfde. En dan blijft er één vraag over: wat moet ik met mijn vrije tijd? Meestal is het antwoord hardlopen of Netflix.

---------------

Met mijn laatste energie laat ik mezelf op een bankje vallen. Het bankje staat in een park aan de andere kant van de stad. Dat betekent dat ik ook nog helemaal terug moet, maar daar maak ik me straks wel zorgen om. Eerst loop ik naar de snackbar die op de hoek van het plein staat. "goedendag, hoe kan ik u helpen?" zegt een jongen rond de 14 achter de kassa. Ik zet voor het gemak mijn zonnebril even af om te kijken wat ik wil. "no way!" zegt de jongen en slaat gelijk een hand voor zijn mond. Ik kijk hem even raar aan, maar voordat ik iets kan zeggen komt er een andere jongen achter de kassa staan. "gaat alles goed?" fluistert hij naar de jongen van 14. De jongen knikt alleen maar en wijst naar mij. De jongen die later binnen kwam kijkt mij even aan, en seint naar de andere jongen dat hij weg mag gaan.

"hi" begroet hij me. "hoi?" zeg ik ongemakkelijk terug. De jongen kijkt mij nu weer raar aan, en we wachten op elkaar om de stilte te verbreken. Waarom komt hij me zo bekend voor? Ik kijk in zijn ogen die er prachtig uit zien. Ze zijn hazelbruin en hebben een lichte twinkeling er in. Hij heeft donkerbruin haar en zijn lippen zien er zacht uit. Wow, WAAT! Waar gaat dit heen? Ik vind Luke toch leuk? Ook al moet ik toegeven dat ik niet veel aan hem heb gedacht in het weekend. Ik schuif die gedachten snel opzij en onderbreek de stilte.

"doe maar een milkshake." "welke smaak?" "banaan" zeg ik als reflex. Ik vind dat gewoon echt lekker! "sorry, die hebben we niet meer." Lacht hij onschuldig. "doe dan maar vanille" hij knikt en begint met dingen door elkaar te mixen.

"sorry dat ik het vraag, waar ken ik je nou van?" vraag ik na lang piekeren. "weet je dat niet meer? We stonden samen in de krant! Ik dacht dat je dat wel wist. Je hebt zelfs mijn nummer volgens mij." Lacht hij terwijl hij niet begrijpend naar mij kijkt. Ik kan me niet herinneren dat ik in de krant stond met een jongen. Myla daarentegen wel- wacht dat is het! "ohh, ik snap al wat er fout is gegaan" lach ik terug. "huh wat?" nu kijkt hij al helemaal raar, en laat bijna mijn milkshake vallen. "je stond met mijn zus in de krant" "ja ja. Een zus kan niet zoveel op je lijken. Dat kan gewoon niet." Ontkent hij. "jawel. het is mijn tweelingzus" nu kijkt hij me met grote ogen aan. "tweelingzus?" "ja! Ken je ons niet van voetbal ofzo? We hebben nu al best vaak in de krant gestaan daarmee" hij hoeft niet te weten dat dat meestal niet zo positief was. Hij schud zijn hoofd en kijkt me nog steeds een beetje ongelovig aan.

"ik zal haar bellen voor je. wacht even" ik tik op whatsapp en druk op het tekentje om te videobellen met Myla. Hij gaat twee keer over en dan komt Myla in beeld. "hey zus! Ben je iets vergeten vanochtend? Of bel je voor iets anders?" "hier is een jongen die niet echt wilt geloven dat ik een tweelingzus heb" leg ik uit. Ik kijk hem aan en zie hem met zijn ogen rollen. "oke oke. Laat mij even met hem praten" ik draai de camera naar hem om en zie zijn ogen weer groot worden. "Maar wacht even, jij bent James toch?" hoor ik Myla gillen.

POV Myla

"ik ben thuis!" gil ik door het huis. Lewis zet de auto weg en heeft me alvast bij de deur afgezet. Ik verwacht niet dat er iemand thuis is, dus loop ik door naar boven. "niet zo snel jongedame" hoor ik iemand zeggen. Ik draai me om en staar in een paar ogen. "hey pap" probeer ik lief te zeggen. "en waar was jij heen?" vraagt hij. "naar Mason. dat heb ik nog gezegd" zeg ik nu een beetje geïrriteerd. Hij knikt duidelijk gefrustreerd en perst er nog een glimlach uit. hij draait zich weer om en loopt naar de woonkamer.

Zonder dat ik het doorhad laat ik mijn opgehouden adem los en loop verder naar boven. Ik plof op mijn bed en hoor tegelijkertijd mijn mobiel overgaan. Ik zie dat het Mira is. We bellen elkaar eigenlijk alleen maar voor noodgevallen. Is er iets ergs aan de hand? Ik zet die gedachten aan de kant en zet zo'n vrolijk mogelijk gezicht op.

"hey zus! Ben je iets vergeten vanochtend? Of bel je voor iets anders?" ik glimlach naar haar. "hier is een jongen die niet echt wilt geloven dat ik een tweeling ben" hoor ik Mira zeggen. Nu al rare situatie dit, maar goed.

"oke oke. Laat mij even met hem praten" onderbreek ik haar. Ze draait de camera en ik zie een jongen in beeld komen. Hij heeft hazelbruine ogen en donker haar. Hij is best wel cute, maar niet echt mijn type. Als ik beter kijk, zie ik dat ik hem ken.

"Maar wacht even, jij bent James toch?" lach ik. "wauw, ik had niet verwacht dat je een tweelingzus had" zegt hij met een glimlach. Ik zie ook een beetje ongeloof in zijn ogen. "ik dacht dat je mij kende door Atlanta United" zeg ik. "ben niet zo'n fan van het nieuws" zucht hij. Ik glimlach naar hem en de camera word alweer terug gedraaid. "ik hoop dat hij je nu wel gelooft" zeg ik tegen Mira. "dat komt goed" lacht ze en ze geeft nog een luchtkus. Ik geef er een terug en de verbinding word verbroken.

James werkt in een snackbar😋

Nog iets interessants gedaan vandaag?
Xx han

Twins - The SwitchWhere stories live. Discover now