~ hoofdstuk 26 ~

8 1 0
                                    

POV Mira

Ik ren snel naar beneden, en gris een appel uit de fruitschaal. Ik ben bijna te laat voor school! Voor het eerst in mijn leven heb ik een schooluniform aan. Het zit niet lekker, maar ik heb geen keus. Ik heb mijn haar in een knot gedaan en mijn schoenkeuze voor vandaag zijn Vans. Mijn handtas zwaai ik over mijn schouder en ik ren naar buiten. Lewis staat al klaar met het portier open. Ik sprint de auto in, en binnen no-time rijden we.

"U bent laat miss Walker" zegt Lewis. Hij is geconcentreerd op de weg. "Ik weet het, mijn wekker ging niet af vanmorgen" antwoord ik. Lewis zegt niets meer terug en focust zich op de weg. "We zijn er" en hij loopt snel om, om mijn portier te openen. "Fijne dag op school miss." "Dankjewel Lewis!" Ik zwaai kort en ren naar binnen. Waar moet ik heen?

Gister heb ik alles uit mijn hoofd geleerd. Naja, alleen welke vakken ik vandaag heb. Ik weet niets over hoe de school in elkaar steekt. Ik sluip langs het kantoortje van de conciërge.  Ik rommel wat in een laatje en vind uiteindelijk een plattegrond. "Bingo!" Fluister ik. Ik had vandaag Aardrijkskunde in B14. Ik kijk op de plattegrond waar het lokaal is. Ik moet een verdieping naar boven, en dan het eerste lokaal links.

Ik stop de plattegrond stiekem in mijn tas, en sluip het kantoortje uit. De bel is blijkbaar al gegaan, want er is niemand meer in de gangen te vinden. Opschieten dus! Ik ren zo snel mogelijk naar de trap. Op dit moment ben ik zo blij dat ik conditie heb! Op het eind van de trap zie ik het lokaal. B14. Ik probeer even op adem te komen, en klop dan twee keer op de deur.

"Ja?" Krijg ik te horen. Ik open de deur, en zie gelijk 24 paar ogen naar me kijken. Ik ben nooit heel erg bang geweest voor dit soort aandacht. Ik vind het daarom ook niet erg dat iedereen naar me kijkt. Het is hooguit irritant, maar daar blijft het bij. "Myla Walker, u wilde mijn les toch niet missen zie ik?" Zegt een oude man die voor een krijtbord staat. Serieus? Een krijtbord? We leven toch niet in 19noach?! Ik schuif mijn gedachten opzij, en besluit een antwoord te geven op zijn vraag. "Ik zou uw les nooit willen missen. Ik had me alleen verslapen" verschuldig ik me. Hij knikt. "Het is dat jij het bent. Maar laat me dit niet nog eens gebeuren" en hij kijkt me doordringend aan. "Natuurlijk meneer" en ik kijk de klas rond voor een plekje. Op hetzelfde moment zie ik Lieke zitten. Ik zie dat ze alleen zit, dus ik zet mijn tas daar neer.

Na nog een paar blikken te krijgen van de docent, gaat eindelijk de bel. "Welke les heb jij nu?" Vraag ik Lieke. "Ik dacht dat je dat wel wist? Ik heb nu Geschiedenis. Ben je ook vergeten dat je nu scheikunde hebt" grapt ze. 'Heb ik scheikunde nu? Ik dacht eerst wiskunde. Het is maar goed dat Lieke het nog even benoemd, anders had ik bij de verkeerde les gezeten' denk ik bij mezelf. "Oke, zie ik je in de pauze dan?" Vraag ik haar. "Ja, bij ons plekje hé?" Ze knipoogt naar mij en loopt dan snel door. 'Dit gaat zo fout' blijft maar door mijn hoofd galmen.

Scheikunde heb ik in A9. Ik haal snel de plattegrond uit mijn tas en ik zie dat ik nu op de begane grond les heb. Ik loop snel naar de trap en stop de plattegrond weer in mijn tas. Gelukkig ben ik hier niet te laat en staat de deur nog open. Ik ben één van de eersten, en zoek een plekje uit.
"Hallo Myla, zou je eerst je labjas aan willen doen? Daarna kan je verder werken met Nova" zegt de docente tegen mij. Ik knik maar wat, en trek een labjas aan. 'Moet ik serieus met Nova samenwerken? Dat wil ik echt niet. 1, ze is de ex-beste vriendin van Myla. En 2, ik ken haar niet!' Ik zucht nog een keer diep.

Nova komt met een plof naast me zitten. "Hi, Nova" probeer ik. Ze zegt niets terug. Ja, dan weet ik het ook niet meer. De hele les negeren we elkaar. Eindelijk klinkt dan het verlossende geluid; de bel.

Sinds dat de pauze is begonnen, zoek ik Lieke al. Dat is dus 10 minuten geleden. Ik besluit haar maar een berichtje te sturen.

U: waar ben je?

Lieke🏃‍♀️: bij onze boom🤷‍♀️

U: okee, kom dr aan

Pfoeeh, ik ga maar snel naar buiten dan. Eindelijk vind ik haar bij een boom op het schoolplein. "Dat duurde lang!" Zucht Lieke. "Ja, sorry. Ik had nog wat gedoe met Nova" lieg ik. "Oh, alles goed gegaan?" "Ja, ik hoop dat ze me met rust laat" verzin ik er bij.

"Wanneer spelen we nou in het stadion?" Verander ik het onderwerp. "Over een week al! Ik ben zo zenuwachtig!" Gilt Lieke. Ik schiet in de lach. Ik ben zo blij dat ik Lieke nog heb!

POV Myla

Ik wil net opstaan van mijn plek, maar de docent houd ons tegen. Hij is nieuw en heet Meneer Haverkamp. Hij is op zich wel aardig. "De examens komen er bijna aan." Begint hij. "Daarom krijgen jullie vanaf volgende week een nieuw rooster. Jullie hebben dan 3 dagen school, en de rest hebben jullie vrij" zegt Meneer Haverkamp. Heel de klas begint te juichen. "Wacht nog heel even! We hebben officieel nog 10 minuten les. Zullen we een fail-compilatie kijken?" Weer begint heel de klas te joelen.

De eerste paar filmpjes waren echt grappig. Nu is er een filmpje van een voetballer. Wacht.. het voetbalveld komt me wel heel bekend voor. Het is MIJN trainingsveld! Het is een filmpje van een wedstrijd. En de voetbalster.... ben IK! WAT IS HIER AAN DE HAND?! Iedereen in de klas kijkt mij aan. Ik kan hier zo slecht tegen! Ik zie mezelf op het filmpje op de grond zakken. De makers van het filmpje hebben er een dikke beat onder gezet. Meneer Haverkamp heeft niets door en begint zelfs te lachen. De eerste traan rolt over mijn wang, en ik kan het niet meer houden. Ik ren het lokaal uit. Weg van daar. "Hey, de les is nog niet afgelopen!" Hoor ik meneer Haverkamp roepen. "Fuck you!" Roept iemand terug. Ik kijk snel om en Brooke en Eva komen achter me aan. Alsjeblieft niet Eva.. Daar kan ik op dit moment niet mee dealen..

"Mira! Gaat het wel?..."

Aii, meneer Haverkamp blijkt toch niet zo leuk te zijn...

Like & comment

Xx han

Twins - The SwitchWhere stories live. Discover now